Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

EURO 2024: Τα χαρακτηριστικά των ομάδων και τα φαβορί

 


Το 468ο CIES Football Observatory Weekly Post ανέλυσε τις ομάδες που προκρίθηκαν στο Euro 2024 από πολλές οπτικές γωνίες.

Η ανάλυση της ανταγωνιστικότητας, που υπολογίζεται μέσω ενός δείκτη ο οποίος σταθμίζει τα λεπτά που έπαιξαν την περασμένη χρονιά οι ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν, αναδεικνύει τη Γερμανία και την Ισπανία ως φαβορί.

Η Γαλλία και η Αγγλία είναι οι άλλοι δύο πιθανότεροι ημιτελικοί, με την Πορτογαλία να βρίσκεται κοντά.

Όσον αφορά τη συνολική μεταγραφική αξία των παικτών των ομάδων, που υπολογίζεται με βάση το αποκλειστικό στατιστικό μοντέλο του CIES Football Observatory, η Αγγλία (1,69 δισεκατομμύρια ευρώ) προηγείται της Γαλλίας (1,41 δισεκατομμύρια ευρώ) και της Πορτογαλίας (1,22 δισεκατομμύρια ευρώ).

Σε ατομικό επίπεδο, ο Τζουντ Μπέλινγχαμ ξεπερνά τη νέα υπογραφή της Ρεάλ ΜαδρίτηςΚιλιάν Μπαπέ αλλά και τον συμπαίκτη του στα «Τρία Λιοντάρια», Φιλ Φόντεν.

Το Post παρουσιάζει επίσης δημογραφικά στοιχεία των ομάδων. Όσον αφορά την ηλικία, οι τιμές κυμαίνονται από 28,8 έτη για τη Σκωτία έως 25,8 έτη για την Τσεχική Δημοκρατία.

Ως προς το ύψος, τα άκρα είναι 186,5 cm για τη Σερβία και 181,6 cm για την Ισπανία. Όσον αφορά το ποσοστό των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε συλλόγους εκτός της χώρας που εκπροσωπούν, τα ποσοστά κυμαίνονται από 100% για τη Δανία και την Αλβανία έως 8% για την Αγγλία.

Αναλυτικά ο σχετικός πίνακας:

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου