Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Βόβορας: «Αν δεν είμαστε πνευματικά έτοιμοι δεν θ΄ αντέξουμε για 40 λεπτά απέναντι στην Βιλερμπάν»

 


Την ομάδα που πριν από μερικές ημέρες έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην Euroleague επικρατώντας στο «Αστρομπάλ» της Μπαρτσελόνα, θ΄ αντιμετωπίσει το βράδυ της Τρίτης (1/12, 21:45) ο Παναθηναϊκός, σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής της regular season.

Οι «πράσινοι» αναχώρησαν τη Δευτέρα με προορισμό την Λιόν, όπου σε ένα 24ωρο θα παίξουν με την Βιλερμπάν, με τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Βόβορα να επισημαίνει ότι κλειδί στο ματς θα παίξει η πνευματική ετοιμότητα των «πρασίνων», εστιάζοντας παράλληλα στην πίεση που βάζουν οι Γάλλοι στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους.

Αναφερόμενος στη νίκη των Γάλλων επί των Καταλανών ο τεχνικός του «τριφυλλιού» επισήμανε: «Δεν θεωρώ ότι η βαθμολογική θέση της Βιλερμπάν αντικατοπτρίζει την πραγματική της εικόνα.

Ξεκίνησε με δύο εκτός έδρας ματς στη Βαλένθια και το Μιλάνο τα οποία έχασε στις λεπτομέρειες, μετά είχε θέματα με τον κορωνοϊό και μέχρι να βρουν ρυθμό σίγουρα γνώρισε κάποιες κακές ήττες.

Όμως στα τελευταία ματς δείχνει διαφορετική εικόνα και δεν εννοώ μόνο στη νίκη επί της Μπαρσελόνα. Στο Βερολίνο απέναντι στην Άλμπα έχασε ένα δικό της ματς, με την Ζενίτ σε ένα κλειστό ματς και απέναντι στην Μπαρσελόνα που κέρδισε καθαρά.

Για εμάς νομίζω είναι καλό για να καταλάβουμε πως για να κερδίσεις εκεί πρέπει να παίξεις στο 100% επί 40 λεπτά και να μπορέσεις να ανταποκριθείς στην ενέργεια τους, γιατί θεωρώ ότι στο ενεργειακό κομμάτι και ειδικά στην έδρα τους είναι η ομάδα που βγάζει την μεγαλύτερη ένταση που μπορείς να βρεις στην Euroleague. Έχουν πολύ αθλητικά παιδιά, παίζουν πολύ σκληρά και αν δεν είμαστε πνευματικά έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε, δεν θα μπορέσουμε να κρατηθούμε στο παιχνίδι για 40 λεπτά.

Σίγουρα έχουμε ετοιμάσει κάποια πράγματα, όμως το πιο σημαντικό είναι η πνευματική συγκέντρωση.»

Αναφερόμενος στον Φόστερ είπε: «Την Κυριακή (29/11) έκανε σχεδόν όλη την προπόνηση χωρίς ενοχλήσεις. Ήταν σημαντικό για εμάς πως την προηγούμενη εβδομάδα μείναμε στην Αθήνα και δουλέψαμε καλά και είναι επίσης σημαντικό να κάνουμε προπονήσεις όλοι μαζί.

Είμαστε μια ομάδα που αλλάξαμε πόιντ γκαρντ στη διάρκεια της σεζόν, είχαμε τραυματισμούς, πράγματα που όλες οι ομάδες έχουν. Κάθε μέρα και κάθε παιχνίδι πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά και μόνο αυτό μπορεί να βελτιώσει την ομάδα.»

Επίσης στάθηκε και στην βελτίωση του Παπαγιάννη, αλλά και στον τρόπο διαχείρισης του Καλαϊτζάκη: «Έχουμε δείξει πως υπολογίζουμε και στους 16 παίκτες μας. Είναι μεγάλη σεζόν, το ελληνικό πρωτάθλημα μας βοηθά να ετοιμάζουμε κάποιους παίκτες και να βλέπουμε αν μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα.

Όποιος είναι έτοιμος, είτε είναι ο Γιώργος, στα προηγούμενα ματς ήταν ο Κασελάκης και ο Μποχωρίδης, όποιος μπορεί να κάνει αυτό που θέλει από αυτόν η ομάδα θα το κάνει.»

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου