Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Ο Ζελένσκι έκανε τον Μπάιντεν «να χάσει την ψυχραιμία του» – Ζήτησε πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία

 


Eνα επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αφορμή τη στρατιωτική βοήθεια που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, καθώς ο δεύτερος ζήτησε να δοθούν περισσότερα πολεμοφόδια για να αναχαιτιστεί η ρωσική εισβολή.

Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουνίου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και ο Αμερικανός πρόεδρος ενημέρωνε τον Ουκρανό ομόλογο του για τη βοήθεια ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που θα έστελνε η άλλη πλευρά του Ατλαντικού στο Κίεβο.

Τότε, ο Ουκρανός πρόεδρος τον διέκοψε και άρχισε να απαριθμεί όλη την πρόσθετη βοήθεια που χρειαζόταν η χώρα του και δεν έπαιρνε, σύμφωνα με το nbcnews.com.

«Ο Μπάιντεν έχασε την ψυχραιμία του, ανέφεραν τα άτομα που έχουν γνώση του τηλεφωνήματος. Ο αμερικανικός λαός ήταν αρκετά γενναιόδωρος και η κυβέρνησή του και οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εργάζονται σκληρά για να βοηθήσουν την Ουκρανία, είπε ο Μπάιντεν, υψώνοντας τη φωνή του, και ο Ζελένσκι θα μπορούσε να δείξει λίγη περισσότερη ευγνωμοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά το αμερικανικό δημοσίευμα.

Παρόλα αυτά, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης είπαν ότι η σχέση του Μπάιντεν με τον Ζελένσκι έχει βελτιωθεί από το τηλεφώνημα του Ιουνίου, μετά το οποίο ο Ουκρανός πρόεδρος σε δήλωσή του έπλεξε το εγκώμιο των ΗΠΑ για τη γενναιόδωρη βοήθειά τους.

Αλλά η κόντρα εκείνη αντανακλά την πρώιμη συνειδητοποίηση του Μπάιντεν ότι πιθανώς θα άρχιζε να εξασθενεί η υποστήριξη του Κογκρέσου και της κοινής γνώμης αναφορικά με την αποστολή βοήθειας δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία -κάτι που συμβαίνει τώρα, καθώς ο Μπάιντεν ετοιμάζεται να ζητήσει από το Κογκρέσο να ανάψει «το πράσινο φως» ακόμη και για χρηματική βοήθεια προς το Κίεβο.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου