Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Καιρός: Σαρωτικοί άνεμοι στην Κάρυστο – Στα 101 χλμ/ώρα οι ριπές ανέμου

 


Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι επικράτησαν στο Αιγαίο την Κυριακή, με την ένταση του να ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.

Μάλιστα η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που ανέφερε, πως κατά τη διάρκεια της ημέρας οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με υψηλά μποφόρ σε μεγάλα τμήματα του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ισχυρότερη ριπή, έως τις 5 το απόγευμα περίπου, καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου και ήταν ίση με 101 χλμ/ώρα.

Στην Πάρνηθα και την περιοχή Πόρτο της Τήνου οι ριπές του ανέμου έφθασαν τα 89 και τα 82 χλμ/ώρα

Δείτε τις 8 περιοχές με τις ισχυρότερες ριπές ανέμου

Καιρός: Επιστροφή στα 40αρια στα τέλη της εβδομάδας

Επιστρέφουν τις επόμενες μέρες τα 40αρια σε αρκετές περιοχές της χώρας

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έχει αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικό γράφημα, όπου φαίνεται η θερμοκρασία το ερχόμενο Σάββατο να σκαρφαλώνει στους 39 βαθμούς Κελσίου, με τη διευκρίνιση ότι σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα οι πολίτες θα πρέπει να υπολογίζουν έως και 2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία.

Όσον αφορά τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου, αυτές θα κυμανθούν κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων 30 ετών, με μεγαλύτερο όγκο βροχής να πέφτει το πρώτο δεκαήμερο του μήνα.

Αναλυτικά η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου