Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Όλα για το Παρίσι απόψε η Εθνική

 


Ένας μόνο αγώνας και η τέταρτη νίκη στους ισάριθμους αγώνες του Προολυμπιακού τουρνουά χωρίζουν την Εθνική ομάδα μπάσκετ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει απόψε (7/7, 21:00) στο ΣΕΦ, με αντίπαλο στον τελικό την Κροατία, την πέμπτη συμμετοχή της στην ύψιστη αθλητική διοργάνωση της Γης και πρώτη μετά τους Αγώνες στο Πεκίνο, στο 2008.

Η «Χρβάτσκα» μετρά δύο νίκες απέναντι στην Ελλάδα σε ισάριθμα Προολυμπιακά τουρνουά (1992-Μούρθια, 2016-Τορίνο), αλλά οι εμφανίσεις αυτής της ομάδας δεν δημιουργούν απλώς προσδοκίες για πρόκριση αλλά και για κάτι πολύ καλό στην «πόλη του φωτός».

Υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Σπανούλη, με διακριτούς ρόλους κι έναν παγκόσμιο σούπερ σταρ (Γιάννης Αντετοκούνμπο) στις τάξεις του, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παίζει σύγχρονο και θεαματικό μπάσκετ, ενώ με αιχμή την άμυνα εκτοξεύει σε υψηλό σκορ την επίθεσή του αναδεικνύοντας κάθε φορά διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Καθοριστικός θα είναι ο τομέας των ριμπάουντ, όπου οι Κροάτες είναι πολύ δυνατοί με μέσο όρο ανά αγώνα 40,7, ακριβώς 10 περισσότερα από την εθνική Ελλάδας.

Κατά συνέπεια, ο Παπαγιάννης θα κληθεί να κάνει μεγάλο παιχνίδι απέναντι στους ψηλούς NBAers της Κροατίας, Ίβιτσα Ζούμπατς και Ντάριο Σάριτς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα κληθεί να τον βοηθήσει, καθώς θα είναι ο απών ο αδελφός του, Κώστας, που τραυματίστηκε εναντίον της Αιγύπτου.

Στον αντίποδα, οι σουτέρ της Ελλάδας θα είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της Εθνικής. Με το απίθανο 45,7% στα τρίποντα έως τώρα και δέκα παίκτες να σημειώνουν από μίνιμουμ ένα σε κάθε αγώνα, οι Κροάτες εκτός του Αντετοκούνμπο θα είναι εκτεθειμένη από κάθε σημείο της περιφέρειας.

Η Κροατία προκρίθηκε στον τελικό νικώντας δύσκολα με 80-77 την Δομινικανή Δημοκρατία και διεκδικεί, όπως και η αντίπαλός της, επίσης την πέμπτη παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πρώτη μετά το 2016, στο Ρίο.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου