Η Λούκα, μια αριστοκρατική πόλη που βρίσκεται στην καρδιά της Τοσκάνης, αναδεικνύεται ως ένας ζωντανός πολιτιστικός θησαυρός και ένας προορισμός που κλέβει τις καρδιές των επισκεπτών της.
Η πόλη που βρίσκεται στον αντίποδα της δημοφιλούς Φλωρεντίας, καταφέρνει να εντυπωσιάσει με την δική της μοναδική γοητεία.
Η αρχιτεκτονική της Λούκα είναι ένα συναρπαστικό πάντρεμα ανάμεσα σε μεσαιωνικές επιρροές και κλασική ιταλική φινέτσα. Τα στενά και γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά τους, ενώ οι πέτρινοι πύργοι και οι εκκλησίες δίνουν έναν αέρα μεσαιωνικής μεγαλοπρέπειας.
Το ιστορικό της κέντρο έχει μια μοναδική αίσθηση ηρεμίας και ενθουσιασμού ταυτόχρονα. Τα κτίρια βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο με μικρές κλίσεις και οι δρόμοι είναι λιθόστρωτοι. Η κεντρική πλατεία Piazza dell’Antiteatro, σε οβάλ σχήμα (!), είναι γεμάτη από καφέ και εστιατόρια, όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι τουρίστες για να απολαύσουν χαλαρές στιγμές στην καρδιά της πόλης.
Η πόλη των 100 εκκλησιών
Καθώς περπατάτε στους δαιδαλώδεις δρόμους της Λούκα, θα προσέξετε ότι διαθέτει πολλές εκκλησίες -γνωστή, μάλιστα, και ως «η πόλη των 100 εκκλησιών». Δεν υπάρχουν πλέον τόσες πολλές που στέκονται σήμερα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές. Πολλές από αυτές είναι όμορφα επενδυμένες με μάρμαρο, ενώ άλλες έχουν μια πιο απλή πρόσοψη από τούβλα.
Το Μουσείο αφιερωμένο στον Πουτσίνι
Αν είστε οπαδός της όπερας, τότε μπορεί να είστε και οπαδός του Πουτσίνι και γι’ αυτό δεν πρέπει να παραλείψετε μία επίσκεψη στο ομώνυμο μουσείο. Το μουσείο είναι αφιερωμένο στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο σπουδαίους Ιταλός συνθέτης και φιλοξενείται στο σπίτι όπου μεγάλωσε ο σπουδαίους μουσικός. Το σπίτι έχει πολλά ενθύμια από τη ζωή του Πουτσίνι, ο οποίος γεννήθηκε το 1858 και έζησε σε αυτό το σπίτι μέχρι τα μετέπειτα σχολικά του χρόνια.
Το μουσείο άνοιξε το 1979 και αποκαταστάθηκε προσεκτικά το 2011, ώστε να αναπαριστά ακριβώς πώς ήταν το σπίτι του Πουτσίνι όταν ζούσε εκεί. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ζωή του και να δείτε ακόμη και το πιάνο όπου συνέθεσε την Τουραντότ, καθώς και το κοστούμι που φορούσε η Μαρία Τζερίτζα, η οποία ερμήνευσε την Τουραντότ στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης το 1926.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου