Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Πώς αντιδρούν οι επενδυτές στις δηλώσεις Γέλεν



Mικτές αντιδράσεις έχει επιφέρει στους επενδυτές η χθεσινή ομιλία της επικεφαλής της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, η οποία υποστήριξε ότι «το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων έχει ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα».

Παρά τις προσδοκίες περί συγκεκριμενοποίησης του χρονοδιαγράμματος της Fed, η Γέλεν αρκέστηκε σε αόριστες αναφορές περί βελτίωσης της οικονομίας και του πληθωρισμού. «Δεν θεωρώ ότι είπε κάτι που δεν ξέραμε» τονίζει ενδεικτικά ο Τζίτζι Κινάχαν, επικεφαλής αναλυτής της TD Ameritrade.
Eκ μέρους της ΚΚΜ Financial, ο Ντανιέλ Ντέιμινγκ επισημαίνει ότι «η αγορά έχει ξεκινήσει την προσπάθεια αποτίμησης της πραγματικής πιθανότητας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων τον προσεχή Σεπτέμβριο ανέρχεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, στο 24%. Η συνεδρίαση της Fed είναι προγραμματισμένη για τις 20 - 21 Σεπτεμβρίου.
Την ίδια ώρα, η Κέιτ Γάρνε, αναλύτρια της Edward Jones, υπογραμμίζει ότι «οι επενδυτές αναμένουν μία αύξηση των επιτοκίων, αλλά όχι για τον Σεπτέμβριο», εκτιμώντας ότι η κίνηση της Fed θα υλοποιηθεί αργότερα, εντός του έτους - πιθανώς τον Δεκέμβριο. «Αυτά που είδαμε από τη Γέλεν δεν άλλαξαν και πολύ, τις προσδοκίες μας» προσθέτει.
Στο ίδιο μήκος σχήματος κινείται και ο Φιλ Μπλανκάτο, επικεφαλής της Ladenburg Thalmann Asset Management, ο οποίος τονίζει ότι «η πραγματικότητα δεν μας επιτρέπει να περιμένουμε πολλά από τον Σεπτέμβριο».
«Η Fed θέλει να αυξήσει τα επιτόκια, αλλά θέλει να είναι όλα τέλεια, προτού προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα» υποστηρίζει από την πλευρά του, ο Άντριαν Ντέι, διευθύνων σύμβουλος της Adrian Day Asset Management.
«Δεν υπήρξε τίποτα το καινούριο από τη χθεσινή ομιλία της Γέλεν» αναφέρει τέλος, ο Τσακ Σελφ, αναλυτής της iSectors, προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των επιτοκίων αυτό το έτος». 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου