Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Euroleague: Απρόσμενη ήττα για Παναθηναϊκό στο Καζάν


Ούνιξ Καζάν - Παναθηναϊκός 83-81 (ΤΕΛΙΚΟ)

Με ήττα αποχαιρέτησε το 2016 ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχασε στο Καζάν από την Ούνιξ με 83-81 ένα παιχνίδι που φαινόταν δικό του, αφού για πάνω από 30 λεπτά ήταν μπροστά στο σκορ, έχοντας μάλιστα πάρει και διαφορά που έφτασε στους 14 πόντους.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι «πράσινοι» δεν είχαν καθαρό μυαλό και καλές επιλογές, η άμυνά τους έπαψε να είναι αποτελεσματική και οι πείσμονες Ρώσοι, οδηγούμενοι από τους καταπληκτικούς Λάνγκφορντ και Λατάβιους Γουίλιαμς, έφτασαν στην ανατροπή.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την έκτη ήττα στην Ευρωλίγκα, με τον Νίκολς να χάνει το τελευταίο σουτ του αγώνα και, πλέον, το ρεκόρ του είναι 9-6, ενώ για την Ούνιξ Καζάν ήταν η έκτη νίκη στη διοργάνωση.
Το «τριφύλλι» είχε καθηλώσει τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, υποχρεώνοντάς τους να σκοράρουν 35 πόντους (έναντι 44), αλλά στο δεύτερο μισό δέχθηκε παρά δύο 50! Να το πούμε διαφορετικά: Λάνγκφορντ και Κολόμ είχαν σκοράρει 13 πόντους πρώτο μέρος και 30 στην επανάληψη, όταν άλλαξαν το ρυθμό της συνάντησης.
Ο Λάνγκφορντ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα και ο ηγέτης της ανατροπής. Ο Αμερικανός είχε 27 πόντους, αλλά βοηθήθηκε σημαντικά από τον Λατάβιους Γουίλιαμς, που έκανε το καλάθι του Παναθηναϊκού να... στενάξει από τα καρφώματα, σταματώντας στους 19 πόντους. 
Ο Παναθηναϊκός είδε το σερί των τεσσάρων νικών να διακόπτεται, παρότι βρέθηκε στο +14 (40-54) στο 22΄:23΄΄. Η αδυναμία περιορισμού του Λάνγκφορντ όμως κόστισε μια «πικρή» ήττα, παρότι είχε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.
Το δίποντο του Νίκολς στην εκπνοή, όμως, βρήκε το σίδερο, με αποτέλεσμα η νίκη να καταλήξει στους γηπεδούχους. Κρίμα για τη μεγάλη εμφάνιση του Νικ Καλάθη, που τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους (8/12 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/2 βολές) καιι 6 ασίστ.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου