Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στην Πτολεμαϊδα


duo-sullipseis-gia-ta-epeisodia-stin-ptolemaida

Η Ασφάλεια Κοζάνης προχώρησε στην σύλληψη δύο ατόμων με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στα επεισόδια και στις συγκρούσεις με τους αστυνομικούς που έγιναν 500 μέτρα από τον χώρο της εκδήλωσης όπου παραβρέθηκε η υπουργός προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι μέλος της ομάδας "Πτολεμαίοι Μακεδόνες" και να έχει ηγετικό ρόλο στην διοργάνωση των σημερινών κινητοποιήσεων.
Να σημειωθεί, ότι τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας προσπάθησαν να σπάσουν το απαγορευτικό κλοιό της αστυνομίας και να φτάσουν στο χώρο της εκδήλωσης, στη Σχολή Πυροσβεστών.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν περίπου 50-60 άτομα, της ομάδας των αυτοαποκαλούμενων «Πτολεμαίων της Μακεδονίας» που συγκεντρώθηκαν σε απόσταση από τη σχολή, ανταποκρινόμενοι στο χθεσινό «προσκλητήριο ακροδεξιών κύκλων», επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, που είχε στηθεί σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη Σχολή, με αποτέλεσμα να γίνουν συμπλοκές.
Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ο ένας έχει θλάση πλευρών, ο δεύτερος εξάρθρωμα ώμου και οι άλλοι δύο μώλωπες από χτυπήματα.
Ο πολίτης τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.



Γεροβασίλη: Προαποφασισμένη η σύγκρουση με την αστυνομία

«Έχουμε τους πρώτους απόφοιτους της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, 73 άνδρες και 16 γυναίκες. Ωστόσο, αυτή τη μέρα επιχείρησαν να την αμαυρώσουν κάποιοι ακραίοι, προσπαθώντας να σταματήσουν την ορκωμοσία των Πυροσβεστών. Πρόκειται για ακραίους κύκλους, που κινούνται με βάση ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία. Επιτέθηκαν στην αστυνομία και έγινε σύγκρουση, στοχευμένη, προαποφασισμένη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο λαός της Πτολεμαΐδας, ο λαός της Κοζάνης τους γύρισε την πλάτη» δήλωσε μετά την τελετή ορκωμοσίας η υπουργός Προστασίας του Πολίτη..
Χθες, η Όλγα Γεροβασίλη είχε προειδοποιήσει μέσω twitter για το ενδεχόμενο επεισοδίων κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην πόλη κάνοντας λόγο για ακροδεξιούς κύκλους.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου