Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

«Η γυμνή αλήθεια» της τέχνης ταξιδεύει στη Σαντορίνη



Η τρίτη χρονιά λειτουργίας της «Aqua Gallery», του φιλόξενου χώρου Τέχνης που δημιούργησε το «Restart» στον Πύργο  Σαντορίνης για λογαριασμό του ομίλου διαχείρισης ξενοδοχείων Aqua Vista Hotels, επιφυλάσσει εικαστικές εκπλήξεις για το φιλότεχνο κοινό.

Δημήτρης Ριμπάς
Η πρώτη έκθεση του προγράμματος Πολιτιστικού Τουρισμού «Restart» έχει τίτλο «Η Γυμνή Αλήθεια» και παρουσιάζεται σε επιμέλεια της ιστορικού Τέχνης Όλγας Λατουσάκη.
Άρης Καϊάφας
Έργα τους παρουσιάζουν οι εικαστικοί: Μαρία Βαμβακίδη, Νατάσσα Βλαχάκη, Ελένη Γρίβα, Μιχάλης Ελευθερίου, Γεράσιμος Θωμάς, Άρης Καϊάφας, Γιώργος Καστανάκης, Γιάννης Κορνήλιος, Χαράλαμπος Κρυσταλλογιάννης, Ευάγγελος Λιούγκας, Κωνσταντία Μακρή, Σοφία-Ελένα Μαχαίρα, Ούλη Μοιρασγέτη, Μελίνα Μωισιδέλη, Χάρης Παμφίλης, Σουζάνα Παπακαλιάτη, Ευδοξία Παπασάββα, Δημήτρης Ριμπάς, Χριστίνα Σγουρίδη, Αθηνά Τζέη, Γεωργία Τρούλη, Φαίη Τσακαλίδου, Ελένη Τσαλδίρη, Κατερίνα Τσίτσελα, Κυριάκος Φραγκοζίδης, Φαίδρα Χάρδα.
Γεωργία Τρούλη
Η επιμελήτρια της έκθεσης σημειώνει: «Πότε ένας άνθρωπος είναι γυμνός; Άραγε το γυμνό αφορά μόνο τα ρούχα, την ενδυμασία και το γυμνό σώμα; Η πραγματική γύμνια και ειλικρίνεια μπορεί να υπάρχει και μέσα σε ένα ντυμένο σώμα με ένα βλέμμα που δεν κρύβεται. Γυμνός μπορεί να χαρακτηριστεί εκείνος του οποίου τίποτα δε βαραίνει την σκέψη, τη συνείδηση και την ψυχή.
Γιώργος Καστανάκης
Εκείνος που δεν έχει τίποτα να φοβάται ή εκείνος που έχει ζήσει πολλά. Και αδιαμφισβήτητα, το πώς ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί και αντιλαμβάνεται το γυμνό, την αλήθεια και την ανθρώπινη ειλικρίνεια, έχει μεγάλο κοινωνικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου