Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

«Παράθυρο» Huawei για επίλυση διαφορών με την Ουάσιγκτον



«Παράθυρο» για επίλυση της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ αφήνει ο επικεφαλής ασφαλείας της Huawei Technologies USA, Άντι Πιούρτι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιακών δικτύων θα μπορούσε να κάνει βήματα που να απαντούν στις ανησυχίες της Ουάσιγκτον για την εθνική ασφάλεια.

«Σε διαφορετικές χώρες του κόσμου, διαπραγματευόμαστε με τις κυβερνήσεις για το είδος των διαβεβαιώσεων που χρειάζονται», δήλωσε ο κ. Πιούρτι σε συνέντευξή του στο CNBC. «Ορισμένα μέτρα ίσως να περιλαμβάνουν ειδικές προϋποθέσεις για τις πωλήσεις στην κυβέρνηση ή για ζωτικής σημασίας projects υποδομών. Αν και δεν μπορούμεν να προδικάσουμε πιθανές συνθηκες θα ήταν απορίας άξιον εάν δεν ήμασταν ανοικτοί σε τέτοιου είδους μέτρα μετριασμού του ρίσκου», τόνισε ο αξιωματούχος της Huawei. 
Oι δηλώσεις του κ. Πιούρτι, διατυπώνονται την ώρα που ο κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιακών δικτύων κινείται δικαστικώς, ώστε να κριθούν αντισυνταγματικοί οι περιορισμοί που έχει επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση σε βάρος της Huawei.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου