Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Κορωνοϊός: 19 νέα κρούσματα στην Κίνα σε 24 ώρες



Ακόμη 19 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, εκ των οποίων πέντε «εισαγόμενα» καταγράφηκαν το περασμένο 24ωρο στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας. Δεκατρία από τα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στο Πεκίνο, ενώ ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην επαρχία Χεμπέι, που γειτονεύει με το Πεκίνο, κατά το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Οι αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας επέβαλαν αυστηρά μέτρα μετά τον εντοπισμό εστίας σε χονδρική αγορά τροφίμων σε νότιο προάστιο της μεγαλούπολης των 20 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων.
Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος ασθενούς εξαιτίας της COVID-19. Κατά το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Υγείας πέντε ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 382 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.
Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα από όπου ξεκίνησε ο ιός στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 83.449 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Xinhua

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου