Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Παρατείνεται το lockdown στη Νέα Ζηλανδία - «Η έξαρση φτάνει στην κορύφωσή της», λέει η Άρντερν

 


Η Νέα Ζηλανδία επέκτεινε την Παρασκευή τους περιορισμούς για την πανδημία κατά τέσσερις ημέρες μετά την οποία θα χαλαρώσουν ελαφρώς, αν και οι επιχειρήσεις και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και η μεγαλύτερη πόλη του Ώκλαντ θα παραμείνει σε lockdown για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Νέα Ζηλανδία ήταν σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένη από τον κορωνοϊό, αποκλείοντας έναν μικρό αριθμό περιπτώσεων τον Φεβρουάριο, αλλά αυτό άλλαξε την περασμένη εβδομάδα μετά την έξαρση κρουσμάτων με την παραλλαγή Δέλτα, κάτι που οδήγησε την πρωθυπουργό, Τζασίντα Άρντερν να εφαρμόσει αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα.

Το ξέσπασμα, το οποίο έχει προσβάλει μέχρι στιγμής σχεδόν 350 ανθρώπους, μπορεί να φτάνει στο αποκορύφωμά του, δήλωσε η κυρία Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή.

Έδωσε εντολή σε όλη τη Νέα Ζηλανδία, εκτός από το Ώκλαντ και το Νόρθλαντ, τη βορειότερη περιοχή της χώρας, να μετακινηθούν ένα επίπεδο χαμηλότερα στο επίπεδο 3 από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργούν μόνο για διαδικτυακές παραγγελίες και ανέπαφες υπηρεσίες, ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά, εκτός από τα πακέτα φαγητού. Οι δημόσιοι χώροι παραμένουν κλειστοί, ενώ ο αριθμός των ατόμων σε γάμους και κηδείες περιορίζεται σε 10 άτομα.

"Ναι, μπορεί να μπορείτε να παραγγείλετε φαγητό, αλλά δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα όσον αφορά τις ελευθερίες», παραδέχτηκε η Τζασίντα Άρντερν.

Εν τω μεταξύ, σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι που διαμένουν στο Ώκλαντ και το γειτονικό Νόρθλαντ θα παραμείνουν σε πλήρη αποκλεισμό επιπέδου 4, πιθανώς για άλλες 2 εβδομάδες, είπε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου