Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Ιστορική νίκη και «παρθενική» πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του US Open η Γραμματικοπούλου

 


Την κορυφαία νίκη της καριέρας της πέτυχε η Βαλεντίνη Γραμματικπούλου στη Νέα Υόρκη, όπου επικράτησε με 2-1 σετ επί της Εν Σουό Λιανγκ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό του US Open.

Εκεί θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι στην Ρωσίδα, Άνα Μπλίνκοβα (νο 83 της παγκόσμιας κατάταξης), επιδιώκοντας να «γράψει ιστορία» για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η 24χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη της μέχρι τώρα στην καριέρα της, στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του κορυφαίου Grand Slam, στην 13η της προσπάθεια για να μπει σε κυρίως ταμπλό ενός εκ των τεσσάρων Major της σεζόν.

Τελικά η εξαιρετική εβδομάδα που διένυσε στη Νέα Υόρκη έφερε το ποθητό αποτέλεσμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά το US Open 1988, δυο Ελληνίδες τενίστριες (η άλλη είναι η Μαρία Σάκκαρη) θα βρεθούν σε κυρίως ταμπλό Grand Slam!

Η Γραμματικοπούλου επικράτησε με 6-2, 5-7, 7-5 της 20χρονης αντιπάλους της από την κινεζική Ταϊπέι (νο243 στον κόσμο), μετά από ματς-θρίλερ, το οποίο ολοκληρώθηκε περίπου έξι ώρες από την έναρξή του!

Θα μπορούσε να είχε τελείωσει τη δουλειά πολύ νωρίτερα, αλλά η αναμέτρηση διεκόπη στο δεύτερο σετ (είχε πάρει το πρώτο με 6-2) κι ενώ είχε το προβάδισμα με 4-3), λόγω της βροχόπτωσης που ξεκίνησε.

Μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά καθαρού αγώνα, η Γραμματικοπούλου πανηγύρισε έξαλλα στο κορτ την τεράστια επιτυχία της, κάνοντας το 3Χ3 στο Flushing Meadows, επικρατώντας και στους τρεις αγώνες τις στα τρία σετ.

Στο 4-5 του 3ου σετ η νεαρή Ελληνίδα έσωσε match point της Λιάνγκ (στο 30-40), για ν΄ ακολουθήσουν 10 κερδισμένοι πόντοι της στους επόμενους 13 που παίχτηκαν, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο θρίαμβός της.

Πριν φτάσει στον αγώνα με την Λιανγκ, είχε αποκλείσει τις Λούτσια Μπρονζέτι (νο172) και Άνα Καλίνσκαγια (νο137), καταφέρνοντας στη Νέα Υόρκη αυτό που δεν είχε μπορέσει να κάνει το 2019 στο Roland Garros. Τότε, είχε αγωνιστεί ξανά στον 3ο προκριματικό γύρο, για πρώτη φορά στην καριέρα της, αλλά ηττήθηκε από την Βαρβάρα Λεπτσένκο.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου