Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Η άγνωστη κοινωνική προσφορά του Στρατού Ξηράς – ΒΙΝΤΕΟ

 


Ο Στρατός Ξηράς ταυτόχρονα με την φύλαξη των συνόρων επιτελεί τεράστιο κοινωνικό έργο, όντας ο αθόρυβος συμπαραστάτης στην καθημερινότητα των πολιτών.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η πολυδιάστατη δράση του Στρατού Ξηράς, με έμπρακτη στήριξη στον συνάνθρωπο, είναι καθημερινή, διαρκής και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες.

Τα στελέχη του μπορεί να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των συνόρων μέρα και νύχτα όμως ταυτόχρονα δεν παραμελεί τη στήριξη προς τον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα τις αδύναμες ή ευπαθείς ομάδες.

Στρατός Ξηράς

Από την εξουδετέρωση ξεχασμένων πυρομαχικών, μέχρι τις αεροδιακομιδές και αεροπυρόσβεση, ο Στρατός Ξηράς δίνει το «παρών» σε κάθε ανάγκη της κοινωνίας, όποτε αυτή παραστεί.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, κατά το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του, προέβη στις παρακάτω δράσεις:

Στρατός Ξηράς

  • Εθελοντική αιμοδοσία προσωπικού. Συγκεντρώθηκαν 2439 φιάλες αίματος.
  • Πραγματοποίηση επισκέψεων ιατρικών κλιμακίων σε χωριά ανά την επικράτεια. Εξετάσθηκαν 326 κάτοικοι και μαθητές σχολείων.
  • Στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων Τήλου, Καρπάθου, Φούρνων – Θύμαινας, Αγαθονησίου και Οινουσσών, από οπλίτες ιατρούς.

  • Εκτέλεση 96 αεροδιακομιδών με Ελικόπτερα Chinook CH-47D και ΝΗ-90 για τη μεταφορά 136 ασθενών.
  • Πραγματοποίηση εργασιών επισκευής – συντήρησης (χρωματισμός αιθουσών, εργασίες επιδιόρθωσης εξωτερικών επιχρισμάτων και χρωματισμό εξωτερικής τοιχοποιίας κτηρίων και κιγκλιδωμάτων περίφραξης) σε κτίρια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 3 περιφερειακών ενοτήτων της επικράτειας.
  • Εξουδετέρωση – Καταστροφή πυρομαχικών τα οποία έχουν ανευρεθεί σε κατοικημένες περιοχές.
  • Διάνοιξη – συντήρηση επαρχιακών δρομολογίων.

Στρατός

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου