Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Συνταγή για τέλειο τηγανητό αυγό μέσα σε 10 λεπτά χωρίς να χρησιμοποιήσετε τηγάνι

 


Ξεχάστε το τηγάνι καθώς αποδεικνύεται ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε το πιο νόστιμο και τραγανό τηγανητό αυγό με μια απλή μέθοδο μαγειρέματος.

Γιατί το ψήσιμο του αυγού μπορεί να γίνει δύσκολο

Τα αυγά είναι ένα βασικό στοιχείο του πρωινού, καθώς δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από ένα τηγανητό αυγό με τραγανές άκρες και υπέροχο μελάτο κρόκο στη μέση. Όμως, μερικές φορές το μαγείρεμά τους μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στην κουζίνα.

Το μαγείρεμα ενός αυγού σε ένα τηγάνι μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά τα ασπράδια των αυγών συχνά μαγειρεύονται πολύ πιο γρήγορα από τον κρόκο, με αποτέλεσμα το εσωτερικό του αυγού να είναι υπερβολικά μαγειρεμένο ενώ το κέντρο μισοψημένο.

Η λύση για τέλειο τηγανητό αυγό χωρίς τη χρήση τηγανιού

Η Samantha Erb, ειδικός στη μαγειρική και ιδρύτρια της Everyday Family Cooking, έχει μοιραστεί έναν αποτελεσματικό τρόπο για να φτιάξετε ένα τέλεια μαγειρεμένο τηγανητό αυγό. «Χάρη στη μαγεία του air fryer, τα αυγά σας μπορούν να αποκτήσουν αυτές τις υπέροχες χρυσαφένιες άκρες με ελάχιστο λάδι. Είναι μια μέθοδος χωρίς πολλή φασαρία για να έχετε το πρωινό σας έτοιμο σε περίπου 10 λεπτά».

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά το μαγείρεμα ενός αυγού στο air fryer είναι όχι μόνο πιο υγιεινό αλλά παράλληλα προσφέρει ομοιόμορφο αποτέλεσμα χωρίς περίσσεια λαδιού. Η μέθοδος του air fryer σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να πεταχτεί λάδι καθώς μαγειρεύετε, δεν θα υπάρχει καμία άσχημη μυρωδιά στην κουζίνα ενώ δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το τρίψιμο ενός καμένου τηγανιού μετά μετά το μαγείρεμα.

«Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε ένα τηγανιτό αυγό στο air fryer! Απολαύστε αυτές τις τραγανές άκρες και τον υγρό κρόκο χωρίς όλη την περίσσεια λαδιού», πρόσθεσε η Samantha.

Πώς να φτιάξετε τηγανητό αυγό στο air fryer

  1. Για να ξεκινήσετε, απλά πρέπει να προθερμάνετε το air fryer στους 180°C για 2 λεπτά.
  2. Βεβαιωθείτε ότι προθερμαίνετε την φριτέζα, καθώς αυτό θα βοηθήσει το αυγό να γίνει τραγανό κατά το μαγείρεμα.
  3. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα μικρό ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ ή ταψάκι.
  4. Απλά ψεκάστε ένα αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής όλο το μικρό μπολ. Βεβαιωθείτε ότι ψεκάζετε το μπολ ώστε το αυγό να βγαίνει εύκολα μετά το μαγείρεμα.
  5. Μόλις ζεσταθεί το air fryer, σπάστε ένα αυγό στο μικρό μπολ και τοποθετήστε το προσεκτικά στο air fryer.
  6. Μαγειρέψτε τα αυγά για 3 λεπτά στους 180°C μέχρι να πήξει το μεγαλύτερο μέρος των ασπραδιών.
  7. Χαμηλώστε τη θερμότητα του air fryer στους 150°C και μαγειρέψτε για 1 ή 2 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξουν τα ασπράδια αλλά ο κρόκος να παραμείνει υγρός. Το πόση ώρα θα χρειαστεί για να μαγειρευτεί το αυγό θα εξαρτηθεί από το air fryer σας, οπότε μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε τον χρόνο και τη θερμοκρασία μερικές φορές για να προσδιορίσετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

«Να θυμάστε ότι κάθε μηχάνημα είναι ελαφρώς διαφορετικό. Το μαγείρεμα αυγών στο air fryer μπορεί να απαιτεί λίγο πειραματισμό για να βρείτε τον τέλειο χρόνο μαγειρέματος για εσάς», είπε η Samantha.

Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και το νόστιμο τηγανητό αυγό σας είναι έτοιμο να το φάτε.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου