Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Το πρώτο δημόσιο κήρυγμα Χαμενεΐ εδώ και 5 χρόνια – Ανάφλεξη σε όλα τα μέτωπα, παγκόσμιος συναγερμός για την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν

 


Φλέγεται για μία ακόμη ημέρα η Μέση Ανατολή, με τις εχθροπραξίες να κλιμακώνονται σε όλα τα μέτωπα.

Tελετή μνήμης για τον Χασάν Νασράλα, στο Μεγάλο Τζαμί της Τεχεράνης, παρουσία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. «Οι μουσουλμανικές χώρες έχουν έναν κοινό εχθρό» διαμήνυσε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, χαρακτηρίζοντας «νόμιμη πράξη την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, όπως και την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Στη Βηρυτό ο ΥΠΕΞ του Ιράν εν μέσω του συνεχιζόμενου σφυροκοπήματος από το Ισραήλ. Περίπου 100 μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα στη διάρκεια ισραηλινών επιχειρήσεων στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ. Σφοδρές εκρήξεις συντάραξαν τη Βηρητό τη νύχτα, με τα πλήγματα να είναι κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, όπου η αιματοχυσία δεν έχει τέλος. Ο διάδοχος του Χασάν Νασράλα φαίνεται πως ήταν ο στόχος των ισραηλινών επιθέσεων, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Επιπλέον, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ένα χρόνο μαχών μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, υπήρξε άμεση εμπλοκή του εθνικού στρατού του Λιβάνου με Iσραηλινούς.

Δίοδος που χρησιμοποιούσαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι για να διαφύγουν από τους βομβαρδισμούς αποκλείστηκε μετά από ισραηλινό πλήγμα κοντά στο συνοριακό πέρασμα Μασνάα μεταξύ Λιβάνου και Συρίας. Την ίδια ώρα, δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ.

Ύστερα από δύο μέρες σεναρίων για το πώς θα απαντήσει το Ισραήλ στο Ιράν, ο Τζο Μπάιντεν έριξε την πρώτη τροχιοδεικτική βολή φωτογραφίζοντας τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.   και προκαλώντας άνοδο στις τιμές του πετρελαίου.

Συνεχής ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου