Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Σενάρια τρόμου για τις επόμενες κινήσεις Ισραήλ και Ιράν – Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας ξυπνά στη Δύση

 


Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η υφήλιος τη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν. Είναι σαφές πως και στα δύο στρατόπεδα έχουν επικρατήσει οι σκληροπυρηνικοί με τα περί αυτοσυγκράτησης να γίνονται στάχτη.

Η επίθεση του Ιράν με 200 πυραύλους κατά του Ισραήλ για τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα θεωρείται δεδομένο ότι θα λάβει απάντηση. Ο Νετανιάχου διεμήνυσε πως η Τεχεράνη θα πληρώσει βαρύ τίμημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στόχαστρο βρίσκονται πετρελαϊκές και ενδεχομένως και πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Παράλληλα  το Ισραήλ επιδίδεται σε σκληρές χερσαίες μάχες στον νότιο Λίβανο, ενώ συνεχίζει και το σφυροκόπημα της Βηρυτού από αέρος.

Το ιρανικό καθεστώς δηλώνει έτοιμο για αντίποινα… στα αντίποινα. Μένει να φανεί εάν οι δύο πλευρές θα κάνουν ένα βήμα πίσω ή έχοντας μπει πλέον σε μία τροχιά χωρίς γυρισμό θα οδηγήσουν τη Μέση Ανατολή στο χείλος της αβύσσου.

Οι ελπίδες είναι πάντως περιορισμένες στη Δύση, όπου ξυπνάει και πάλι ο φόβος της τρομοκρατίας. Εκρήξεις και επιθέσεις κοντά σε ισραηλινές πρεσβείες σε διάφορες πρεσβείες έχουν σημάνει συναγερμό. Σε χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ σκοτώθηκαν 7 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας 26χρονος Έλληνας, ο Ιωνάς Καρούσης. Στην Αθήνα συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ , ενώ σε αυξημένη επιφυλακή είναι τόσο η ΕΛ.ΑΣ. όσο και η ΕΥΠ. 

Στις αγορές, σε μία πρώτη αντίδραση έχουμε άλμα των τιμών του πετρελαίου. Άνοδος και για τον χρυσό, με τους επενδυτές να ζυγίζουν τις εξελίξεις.

Όλες οι εξελίξεις και οι εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου