Ζωή "μοναχικού λύκου" έκανε ο 49χρονος φιλόλογος και ενοικιαστής της γιάφκας του Παγκρατίου, όπως αναφέρουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, εξετάζοντας το παρελθόν του και το μεγάλο χρονικό διάστημα που παρέμενε "αόρατος" και "αχαρτογράφητος" από όλα τα πεδία ερευνών εξάρθρωσης τρομοκρατικών επωνυμιών του παρελθόντος.
Στην περίπτωση που στοιχειοθετεί εργαστηριακά, σύνδεσή του με το παρελθόν αλλά και το παρόν της εγχώριας τρομοκρατίας, τα αρμόδια στελέχη υποστηρίζουν, πως έχουν μπροστά τους έναν άνθρωπο "καλύτερο" και "καθαρότερο" από τον Λάμπρο Φούντα, το μέλος του "Επαναστατικού Αγώνα", που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς, στις 10 Μαρτίου 2010 στη Δάφνη.
Και αυτές οι αστυνομικές αναφορές γίνονται υπό το πρίσμα ότι ο βιολόγος Λάμπρος Φούντας ήταν ανάμεσα στους περίπου 500 συλληφθέντες του Πολυτεχνείου, κατά την πρώτη αστυνομική επιχείρηση μέσα στο πανεπιστημιακό ίδρυμα το 1995, όπως επίσης και αρκετά άλλα μέλη του μετέπειτα "Επαναστατικού Αγώνα", ενώ ο 49χρονος φιλόλογος, δεν έχει καταγράψει καμία επαφή με αστυνομικές, δικαστικές ή άλλες αρχές.
"Νοίκιασα το… δώμα για έναν φίλο"
Όταν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνέλαβαν τον 49χρονο το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, 21 Νοεμβρίου, εντοπίζοντας βίντεο που τον απεικόνιζε να καταθέτει τα χρήματα ενοικίασης του μισθώματος της αποθήκης-γιάφκας, ο ίδιος εμφανίστηκε απορημένος, όπως περιγράφουν οι αστυνομικοί.
Φέρεται να τους είπε "γιατί πιάνετε εμένα", ενώ στα γραφεία του 12ου ορόφου της Αντιτρομοκρατικής δήλωσε: "Είμαι αριστερός αλλά δεν έχω καμία σχέση με τρομοκρατία και αντιεξουσιαστικό χώρο". Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν άτυπα αν γνωρίζει άτομα που έχουν συμμετάσχει σε τρομοκρατικές οργανώσεις, εκείνος φαίνεται να γνώριζε με ονοματεπώνυμα σχεδόν όλα τα μέλη της "17 Νοέμβρη", και νεότερων τρομοκρατικών οργανώσεων, ωστόσο αυτό που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν ότι δεν αναφέρθηκε σε δύο πρωταγωνιστικά μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα".
Σημειώνεται ότι στο σπίτι του, εντοπίστηκαν cd, usb, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, παλιά και καινούργια κινητά τηλέφωνα, σημειώσεις, συγγράμματα και αποκόμματα εφημερίδων που μεταξύ άλλων αφορούσαν την εξάρθρωση της "17 Νοέμβρη" και του "Επαναστατικού Αγώνα", ακόμη και στοιχεία που οδήγησαν στην οικονομική κρίση του 2008.
Όσον αφορά την ενοικίαση της αποθήκης στο Παγκράτι, όπου βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών και οπλισμού, εκείνος φέρεται να υποστήριξε ότι είχε νοικιάσει ένα… δώμα (δεν ήξερε ότι ήταν αποθήκη) στο Παγκράτι για έναν φίλο, τον οποίο όμως δεν μπορεί να αποκαλύψει για να μην έχει μπελάδες.
Πειστήρια: Δεν αποδίδουν προς το παρόν DNA και αποτυπώματα
Τα εκατοντάδες ευρήματα από τη γιάφκα του Παγκρατίου, το σπίτι του 49χρονου Φιλόλογου, που έχουν φθάσει για εξερεύνηση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προς το παρόν δεν έχουν αποδώσει DNA και αποτυπώματα, που να αναδεικνύουν σύνδεση με υποθέσεις τρομοκρατίας που τοποθετούνται στο παρελθόν ή το παρόν.
Τα όπλα που βρέθηκαν στο εσωτερικό της αποθήκης φαίνεται πως όλα είναι καθαρά, όπως προκύπτει από τις βαλλιστικές εξετάσεις. Στην αποθήκη προς το παρόν, δεν έχουν εντοπιστεί αποτυπώματα και DNA, τα οποία να είναι αξιοποιήσιμα, όπως επίσης και πάνω στα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες. Υπήρξε μια "ελπίδα" ανάδειξης γενετικών αποτυπωμάτων σε ένα 45άρι πιστόλι, αλλά και σε αυτό δεν απόδωσαν οι έρευνες.
Αρμόδιοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, επισημαίνουν πως τα πειστήρια είναι πάρα πολλά και δεν έχει ολοκληρωθεί σε όλα η εξερεύνηση. Παράλληλα οι εξετάσεις επαναλαμβάνονται για την τυχόν περίπτωση απόκλισης ταυτοποίησης. Σημειώνουν ότι στην υπόθεση της έκρηξης στην οδό Αρκαδίας, το αποτύπωμα του 31χρονου, που είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, πάνω στη σακούλα περιτύλιξης, η οποία περιείχε ένα πιστόλι και μια γεμιστήρα, αναδείχθηκε μετά από περίπου 15 μέρες και… τρεις επαναληπτικές εξετάσεις. Τονίζουν, πως η εξέταση ενός μόνο δείγματος από σταθερό σημείο εξερεύνησης, απαιτεί 6 έως 8 ώρες διαδικασίας στο αντιδραστήριο.
Παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια ανάκτησης χρήσιμων δεδομένων από τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που εντοπίστηκε στη γιάφκα του Παγκρατίου, ο οποίος μετά τη διαγραφή αρχείων έκλεισε το 2012…
thetoc.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου