Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Νιου Τζέρσεϊ: Μία νεκρή και 108 τραυματίες ο τελικός απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Χάος στο Νιου Τζέρσεϊ: Τρένο εκτροχιάστηκε και μπήκε μέσα στον σταθμό - Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες [Εικόνες] - Κεντρική Εικόνα

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και 108 άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Χόμποκεν του Τζέρσεϊ, στις ΗΠΑ.
Το τρένο, που μετέφερε συνολικά 250 επιβάτες, έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στον σταθμό του Χόμποκεν, μετά από την σφοδρή πρόσκρουση σε πλατφόρμα.
Ο μηχανοδηγός του τρένου έχει τραυματιστεί σοβαρά αλλά συνεργάζεται με τις αρχές προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια της τραγωδίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεΐ Κρις Κρίστι.
Κατά τα φαινόμενα, ο συρμός δεν σταμάτησε εκεί που θα έπρεπε, στο τέλος της γραμμής και συνέχισε με ταχύτητα την πορεία του, ανεβαίνοντας στην αποβάθρα.
«Λόγω του εκτροχιασμού του προαστιακού τρένου στον σταθμό του Χόμποκεν, στο Νιου Τζέρσεϊ, διακόπηκαν όλα τα δρομολόγια που διέρχονται από τον σταθμό», ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.
Νωρίτερα, η εταιρεία στην οποία ανήκει η αμαξοστοιχία είχε επιβεβαιώσει τον θάνατο τριών ανθρώπων, ωστόσο ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι μόνο ένας θάνατος μπορεί να επιβεβαιωθεί.


EPA/GARY HERSHORN

«Οι εικόνες από τον εκτροχιασμό του τρένου στο Νιου Τζέρσεΐ είναι τρομακτικές. Προσεύχομαι για εκείνους που έχασαν αγαπημένα πρόσωπά του καθώς και για τους δεκάδες τραυματίες», δήλωσε μέσω του Twitter η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Χίλαρι Κλίντον.

Ο αντίπαλός της, Ντόναλντ Τραμπ, συλλυπήθηκε επίσης όσους εμπλέκονται στο φρικτό δυστύχημα και χαιρέτισε τις προσπάθειες που κατέβαλαν τα σωστικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.
Το Χομπόκεν βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη, ενώ αποτελεί κόμβο για μετάβαση στο Μανχάταν.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου