Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Λυκούδης: Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι συνέδριο της...Κεντροαριστεράς


lukoudis-to-sunedrio-tou-pasok-den-einai-sunedrio-tiskentroaristeras

Αιχμηρός και εμφανώς απογοητευμένος από την αδυναμία των κομμάτων της Κεντροαριστεράς να συναντηθούν σε έναν ενιαίο φορέας εμφανίζεται ο Σπύρος Λυκούδης.
Ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Βουλής επιμένει πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις αλλά ο χώρος είναι κατακερματισμένος και δεν μπορεί να συγκροτηθεί και να ενωθεί διότι δεν μπορεί να γίνουν δυστυχώς - για την ώρα τουλάχιστον – οι πολιτικές και προσωπικές υπερβάσεις που χρειάζονται.

Σε συνέντευξή του ερωτηθείς για τις εξελίξεις εντός του ΠΑΣΟΚ και για το αν πρόκειται για μεθόδευση απάντησε: «Καλώς να γίνει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και καλώς να γίνει το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τώρα το ποιο θα προηγηθεί δεν ξέρω αλλά καλώς να γίνουν και τα δυο. Πάντως αυτά τα δύο συνέδρια, δεν είναι συνέδρια του συνόλου της κεντροαριστεράς. Είναι συνέδρια του ΠΑΣΟΚ και των φίλων του ΠΑΣΟΚ. Το λέω με απόλυτο σεβασμό στο χώρο, φίλοι είναι, συνάδελφοι και συναγωνιστές σε πολλές μάχες που έχουμε δώσει παρέα, αλλά συνέδρια της κεντροαριστεράς δεν είναι αυτά. Αυτά είναι συνέδρια του ΠΑΣΟΚ και των φίλων του».
Επανέλαβε τον οδικό χάρτη συνένωσης της Κεντροριστεράς.
 «Να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην κατεύθυνση ενός συνεδρίου ανοιχτού σε όλες τις δυνάμεις από το οποίο θα προκύψει και μια εκλογή της ηγεσίας από την βάση» είπε και εκτίμησε ότι «η κατάληξη δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συγκρότηση ενός νέου, ενιαίου χώρου της κεντροαριστεράς με νέα σύμβολα, με νέο όνομα. Αν ο καθένας νομίζει ότι όλη αυτή η ιστορία θα γίνει περί τον εαυτό του, κάνει λάθος. Κάπως έτσι νόμιζε ότι θα γίνουν τα πράγματα και η πάλαι ποτέ ΔΗΜΑΡ. Και είδατε πως κατέληξε.»

Κανείς δεν εμποδίζει τον Θεοδωράκη, τη Γεννηματά ή όποιον άλλον  θέλει να διεκδικήσει να τεθεί επικεφαλής  

Και κανένας δεν εμποδίζει και τον Σταύρο Θεοδωράκη και την κ. Γεννηματά και οποιονδήποτε άλλον θέλει, να διεκδικήσει την παρουσία του και την δυνατότητα του να τεθεί επικεφαλής σχήματος μέσα από διαδικασίες βάσης. Κανένας δεν το αποκλείει. Δεν υπάρχουν εμπόδια σε αυτήν την ιστορία. Αλλά ούτε αριστίδην αρχηγοί υπάρχουν , ούτε αδιαφιλονίκητοι ηγέτες. Και το λέω αναφερόμενος σε όλους. Ούτε μπορεί να κριθούν τα πράγματα σε σχέση με το ποιος νομιζει σήμερα ότι είναι καλύτερος. Πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να είναι καλύτεροι. Σημασία έχει τι λέει ο κόσμος.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου