Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ούτε ο Λυκούδης θεωρεί επιτυχημένο το όνομα «Κίνημα Αλλαγής»


oute-o-lukoudis-thewrei-epituximeno-to-onoma-kinima-allagis

Τον προβληματισμό του για τις διαδικασίες στον νέο φορέα της κεντροαριστεράς, εξέφρασε ο Σπύρος Λυκούδης (Ρ/Σ REAL) τονίζοντας ωστόσο ότι «χωρίς το υπάρχον ΠΑΣΟΚ με όλες του τις αδυναμίες δεν μπορεί να γίνει τίποτα, αλλά και χωρίς τις εκτός ΠΑΣΟΚ δυνάμεις δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα».
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού μιλώντας για το Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι ο επιτυχέστερος τίτλος που θα μπορούσε να έχει αυτή η προσπάθεια, ενώ άφησε αιχμές και την διαδικασία συγκρότησης του χώρου.

«Υπάρχουν ζητήματα και όποιοι έχουν τη διαχείριση, κυρίως η Φώφη Γεννηματά, πρέπει να τα προσέξει» δήλωσε και υπενθύμισε ότι η πρόταση του ήταν να συγκροτηθεί πρώτα ο νέος χώρος και μετά να εκλέγονταν ο νέος ηγέτης ώστε να η μετάβαση να είναι πιο ομαλή.
Ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την πώληση των πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία.
Χαρακτήρισε την υπόθεση «σκοτεινή» και υπογράμμισε ότι οι εξηγήσεις από την κυβέρνηση δεν «βρήκα να απαντούν στα προφανή ερωτήματα».
Σε ότι αφορά τον αριθμό των βλημάτων που θα διέθετε τελικά η ελληνικη πλευρά, είπε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που παραμένει ή διευκρινισμένο από κάποιους αρνητικά ή αδιευκρίνιστο. «Υπάρχει όμως ενα σοβαρό ζήτημα. Αν μέσα από μια πώληση ενός στρατιωτικού υλικού από μια χώρα, ευνοεί και παράπλευρες πωλήσεις, μέσα από τις οποίες ευνοούνται αυτοί που παραπλεύρως τις πώλησαν και παραπλεύρως εισέπραξαν. Πρόκειται για υπόθεση που για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος είναι εξαιρετικά επιβαρυντική» σημείωσε.
Ερωτηθείς τέλος για την προαναγγελία της ΝΔ να φτάσει τη υπόθεση σε εξεταστική επιτροπή και ειδικά δικαστήρια εξέφρασε την άποψη ότι θα ήθελε να λειτουργεί διαφορετικά η πολιτική ζωή της χώρας «Δεν θέλω η πολιτική ζωή της χώρας να κρίνεται στα ειδικά δικαστήρια, Αλλά αυτή είναι μια πολιτική απάντηση» κατέληξε.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου