Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Πολιτικό «ναρκοπέδιο» για την κυβέρνηση οι πλειστηριασμοί


politiko-narkopedio-gia-tin-kubernisi-oi-pleistiriasmoi

Η «συνέπεια» της κυβέρνησης απέναντι στις δεσμεύσεις της για την επανανέναρξη των κλασσικών πλειστηριασμών και την έναρξη των ηλεκτρονικών την φέρνει αντιμέτωπη με το πρώτο μεγάλο κύμα κοινωνικής αντίδρασης και τον πρότερο αντιπολιτευτικό της βίο!

Για την διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών από το «Δεν  Πληρώνω» ΛΑΕ, ΠΑΜΕ και άλλες συλλογικότητες η κυβέρνηση επιστράτευσε ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν πρωτοφανείς.
Το κτίριο του Ειρηνοδικείου στην Αθήνα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών στον κλειστό χώρο.Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν 3 πολίτες ανάμεσά τους και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής και στέλεχος της ΛΑΕ.  

 Πόσοι πλειστηριασμοί έγιναν σήμερα    

Σύμφωνα με το ΑΠΕ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεξήχθησαν σήμερα το απόγευμα 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων.Ακόμη, ολοκληρώθηκαν δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των πλειστηριασμών ακινήτων που έγιναν σήμερα στους 14.Αναλυτικότερα, από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς έγιναν 20 και εξ αυτών ολοκληρώθηκαν για 12 ακίνητα, ενώ για 8 αν και ξεκίνησαν δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν. Ακόμη, οι υπόλοιποι 9 δεν ξεκίνησαν καν. Τέλος, σήμερα ολοκληρώθηκαν δυο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Αναλυτικότερα, ο ένας αφορούσε μονοκατοικία στην Κηφισιά που εκπλειστηριάστηκε για οφειλή 1.430.000 ευρώ και ο δεύτερος αφορούσε 5 αποθήκες και οι οποίες εκπλειστηριάστηκαν για οφειλή 500.000 ευρώ.

Τζανακόπουλος: Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι αορίστου χρόνου   

Η έξοδος  της κυβέρνησης από το πολιτικό και κοινωνικό ναρκοπέδιο που δημιουργούν οι πλειστηριασμοί δεν θα είναι  εύκολη παρά τις διαβεβαιώσεις του Δ. Τζανακόπουλου ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι αορίστου χρόνου. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη επιχείρησε εκ νέου να πείσει ότι οι πλειστηριασμοί αφορούν ακίνητα μεγάλης αξίας στρατηγικών κακοπληρωτών.
« Από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης έχει γίνει σαφές ότι η βασική μέριμνα, την οποία έχουμε, είναι η προστασία της λαϊκής κατοικίας.... Από εκεί και πέρα, εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και ό,τι είναι δυνατόν, ακριβώς για την επίτευξη αυτού του στόχου. Τούτο, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει, τη στιγμή που προστατεύεται η λαϊκή κατοικία, να δίνεται και η δυνατότητα σε στρατηγικούς κακοπληρωτές να μην αποπληρώνουν τα δάνειά τους....» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.  Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα «στη βάση αυτών ακριβώς των μέτρων που είχαμε δεσμευτεί. Απέφυγε πάντως αν και ρωτήθηκε σχετικά να δεσμευθεί ότι θα συνεχιστεί η προστασία των πρώτων κατοικιών από πλειστηριασμούς μέχρι τις 300.000 ευρώ. Οσον αφορά στο τι θα γίνει μετά τις 31/12/2018, ανέφερε πως για όσους ενταχθούν στο νόμο ο Κατσέλη-Σταθάκη « θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία τους μέχρι και την οριστική αποπληρωμή του δανείου τους». Η  προστασία της πρώτης κατοικίας δεν λήγει στις 31/12/2018. Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι αορίστου χρόνου κατέληξε.
Την ίδια στιγμή πάντως ο Νίκος Φίλης με δηλώσεις του προέβλεπε ουσιαστικά ότι έρχεται και η ώρα των πλειστηριασμών και της λαϊκής περιουσίας ζητώντας μέτρα.    

Στο σφυρί και διαμέρισμα 60 τ.μ στο Μοσχάτο 

Τα στοιχεία πάντως απο τους πλειστηριασμούς που έγιναν την Τετάρτη δείχνουν ότι και ακίνητα που αποτελούν πρώτη κατοικία βγαίνουν στο σφυρί και μάλιστα για χρέη λίγων χιλιάδων ευρών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚαι στο σφυρί βγήκε ακόμη και διαμέρισμα 60 τ.μ στο Μοσχάτο για οφειλή  30.000 ευρώ.
   
 ΛΑΕ: Η χούντα των πλειστηριασμών δεν θα αρπάξουν τις λαϊκές περιουσίες  

Η ΛΑΕ και ο γραμματέας της Παναγιώτης Λαφαζάνης πρωτοστάτησαν στις διαμαρτυρίες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και επιτέθηκε με οξύτητα κατά των πρώην συντρόφων του στο ΣΥΡΙΖΑ. 
«Αυτά που ζήσαμε σήμερα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου δεν έχουν προηγούμενο. Για μένα που έζησα το Πολυτεχνείο, θυμίζουν σκοτεινές μέρες χούντας. Και πράγματι, στη χώρα αυτή υπάρχει πλέον μία χούντα πλειστηριασμών. Αυτήν τη χούντα την αποτελούν, και τους καταγγέλλω από αυτήν τη θέση, ο Τσίπρας, ο Κοντονής, ο Τόσκας, ο Ρούσκας, μαζί με τα «κοράκια» εκείνα των συμβολαιογράφων που έκαναν το πραξικόπημα και, φυσικά, οι τραπεζίτες. Όλοι αυτοί εξαπέλυσαν σήμερα με τα ΜΑΤ έναν χημικό πόλεμο, έναν πόλεμο άγριου ξύλου απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές, μόνο και μόνο για να προχωρήσουν τους ηλεκτρονικούς αυτούς πλειστηριασμούς, μόνο και μόνο για να αρπάξουν τα σπίτια του ελληνικού λαού, να αρπάξουν τις περιουσίες του» είπε ο Λαφαζάνης. Και προειδοποίησε « Προτού έχουμε άσχημες μέρες σε αυτήν τη χώρα και προτού αυτοί οι αδίστακτοι χύσουν αίμα και μάλιστα αίμα νεανικό ξανά, πρέπει να φύγουν και όλοι να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε για μια δημοκρατική ανατροπή. Αυτή είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε».

ΚΚΕ:Οι πλειστηριασμοί απόδειξη της...δίκαιης ανάπτυξης Τσίπρα

Προσκλητήριο του ΚΚΕ στους εργαζόμενους για συλλογική δράση ώστε να μην επιτραπεί να γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, η καταστήματος. Οπως αναφέρουν από τον Περισσό οι πλειστηριασμοί σε βίλες και πισίνες είναι  στάχτη στα μάτια για να κρυφτεί το τι έρχεται για τις λαϊκές περιουσίες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, "βγάζει στο σφυρί" την περιουσία χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια εξαναγκάστηκαν σε δανεισμό και υπερχρεώθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Η ηλεκτρονική μορφή πλειστηριασμών επιλέγεται για να καμφθούν οι μαζικές λαϊκές αντιδράσεις, την ποινικοποίηση των οποίων έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους "θεσμούς"'» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Οι πλειστηριασμοί για βίλες και πισίνες είναι η στάχτη στα μάτια, για να κρυφτεί το τι έρχεται για τις λαϊκές περιουσίες, καθώς και το ότι η ελάχιστη προστασία της πρώτης κατοικίας "χάνεται", προκειμένου να παραδοθούν τα "κόκκινα" δάνεια στα κοράκια της αγοράς τα οποία και θα αναλάβουν τους εκβιασμούς για "συμβιβασμό" με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Η κυβέρνηση πιστός ακόλουθος των τραπεζών, των κατασκευαστικών ομίλων, του κεφαλαίου συνολικά, εγκαινιάζει σήμερα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς γιατί θέλει να βοηθήσει τους τραπεζικούς ομίλους να συγκεντρώσουν γη και ακίνητη περιουσία στα χέρια τους. Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη για το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει με τη "δίκαιη" ανάπτυξη του κ. Τσίπρα» προσθέτει η ανακοίνωση.
 
Ο Περισσός καταλήγει ότι «οι εργαζόμενοι με τη συλλογική δράση τους να μην επιτρέψουν να γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καταστήματος αυτοαπασχολούμενου, να διεκδικήσουν μέτρα ουσιαστικής ελάφρυνσης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών».


ΚΙΔΗΣΟ : Οι πολίτες δεν θα ξεχάσουν ούτε θα ανεχθούν την κοροϊδία  

Με αφορμή τα επεισόδια το ΚΙΔΗΣΟ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:  
Ο κ. Τσίπρας και οι ακροδεξιοί συνεργάτες του γνώριζαν με κάθε λεπτομέρεια τα επακόλουθα :
1. Της κρίσης από την αδιέξοδη διαχείριση του πρώτου εξαμήνου του 2015 που εξαΰλωσαν τα κεφάλαια των τραπεζών και κατέστησαν αναγκαία την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Έτσι χάθηκαν οριστικά για τον Έλληνα φορολογούμενο τουλάχιστον 20 δισ.
2. Της καθυστέρησης στην αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων. Ακόμη και το σημερινό θεσμικό πλαίσιο είναι ανεπαρκές και αναποτελεσματικό και γι’ αυτό η δημιουργία νέων κόκκινων δανείων δεν ανακόπτεται.
3. Συνθημάτων τύπου «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» στα πρωτοσέλιδα της Αυγής που καλλιέργησαν και τροφοδότησαν την αντίληψη περί επικείμενης σεισάχθειας.
Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και να κρυφθούν πίσω από νοικοκυριά που πραγματικά αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.
Σήμερα - πρεμιέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών - οι ανάγκες κανόνων δικαίου, προνοίας για τους αδύναμους αλλά και εξυγίανσης των χαρτοφυλακίων της τραπεζών παραμένουν το σημαντικότερο πρόβλημα σε ένα περιβάλλον που δημιουργεί συνεχώς νέους οφειλέτες και εμποδίζει τις τράπεζες να ανταποκριθούν στον αναπτυξιακό τους ρόλο.
Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα κομματικά έντυπα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν νομιμοποιούνται να συνθηματολογούν, γιατί η πορεία των τραπεζών και της χώρας είναι το αποτέλεσμα αποκλειστικά των επιλογών της κυβέρνησης τους.
Οι παλινωδίες, οι αστοχίες και η αμέλεια της σημερινής κυβέρνησης έχει τραγικές συνέπειες κυρίως για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
Οι πιο αδύναμοι πολίτες είναι ακριβώς αυτοί που χρειάζονται την στήριξη και την προστασία της πολιτείας και σε αυτή την αποστολή η σημερινή κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς. Οι πολίτες ούτε θα ξεχάσουν, ούτε θα συνεχίσουν να ανέχονται την κοροϊδία.









Τα προεόρτια 

Η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, έγινε το πρωί της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, στην οδό Ακαδημίας 31 όπου είχαν παραταχθεί δύο διμοιρίες με άντρες των Υ.ΜΕ.Τ. 



Ενταση με τα ΜΑΤ και στην Θεσσαλονίκη  

Ολοκληρώθηκε έξω από τα δικαστήρια η πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το μεσημέρι ο «Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης», για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Ένταση επικράτησε για λίγο όταν η πορεία έφτασε έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην οδό Αριστοτέλους, καθώς διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο κτίριο, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο της προέδρου του ΣΣΘ, στην οδό Τσιμισκή. Αμέσως μετά, οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και συνέχισαν προς τα δικαστήρια, όπου μπήκαν για λίγο στο κτίριο, φώναξαν συνθήματα, παρέμειναν για μισή περίπου ώρα στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου και αποχώρησαν.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να νομοθετηθεί η «προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας» και κατήγγειλαν ότι στο πινάκιο του Ειρηνοδικείου ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα πλειστηριασμοί ακινήτων όχι ιδιαίτερα υψηλής αξίας, που πάντως δεν έγιναν, λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων.
Η πορεία είχε ξεκινήσει έξω από το ΥΜΑΘ λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε εκεί στη μία και μισή.
Οι διαδηλωτές προγραμματίζουν την επόμενη παράσταση διαμαρτυρίας τους στις 4 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στην οδό Καλαποθάκη 2-4, όπου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων για να αποφασιστεί η συνέχιση, ή μη, των κινητοποιήσεων τους.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το απόγευμα της Τετάρτης το Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου έχουν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων. Διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να αποτρέψουν τους συγκεντρωμένους μέλη του «Δεν Πληρώνω» του ΠΑΜΕ της ΛΑΕ αλλά και άλλων συλλογικοτήτων  να εισέλθουν στο κτίριο του Ειρηνοδικείου στην οδό Λουκάρεως. 
Οι πρωτοφανείς εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ ΜΑΤ και συλλογικοτήτων, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών ακόμη και μέσα στην αίθουσα. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και τραυματίες, ανάμεσά τους και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας, που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας της αφόρητης κατάστασης που δημιουργήθηκε από τα χημικά. Ο κ. Μπαρτζώκας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό 
Νωρίτερα, αλληλέγγυοι  άδειασαν πυροσβεστήρες στους αστυνομικούς οι οποίοι τους απάντησαν με χημικά. Στην προσπάθεια των συλλογικοτήτων να εισβάλλουν στο χώρο του Ειρηνοδικείου απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ και ακολούθησαν επεισόδια από τα οποία υπήρξαν τραυματισμοί. Ένας από αυτούς σε δηλώσεις του, κρατώντας το κεφάλι του από τα αίματα είπε: «Μου έσπασαν το κεφάλι, επιφυλάσσομαι να ρίξω μαχαιριές».  

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου