Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Δεν τόλμησε την αλλαγή η Τράπεζα της Ιαπωνίας



Η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν επεφύλλασσσε τελικά εκπλήξεις στους επενδυτές. Η κεντρική τράπεζα της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της τόσο στο μέτωπο των επιτοκίων όσο και σε εκείνο της ποσοτικής χαλάρωσης.
Η απόφαση της συνεδρίασης, που ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη, έρχεται να διαψεύσει τις φήμες, που ξέσπασαν κάποια στιγμή την περασμένη εβδομάδα για αιφνιδιαστική απομάκρυνση της Τράπεζας από τη χαλαρή πολιτική.
Εκείνες οι φήμες είχαν ως αποτέλεσμα οι τιμές των ιαπωνικών κρατικών ομολόγων να δεχθούν ισχυρές πιέσεις και οι αποδόσεις τους να εκτιναχθούν σε υψηλά σχεδόν έξι μηνών.
Τα βλέμματα στρέφονται τώρα στις ΗΠΑ και τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς της Federal Reserve, η οποία αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο, Τετάρτη, με την ανακοίνωση των αποφάσεων. Δεν προβλέπεται αύξηση επιτοκίων. Ωστόσο εκτιμάται ότι οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας θα δώσουν σήμα ότι αυτή θα έρθει το Σεπτέμβριο, ενώ θα ακολουθήσει ακόμη μία προς το Δεκέμβριο. 
naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου