Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Σε μονάδα του Λαγού Διδυμοτείχου παρουσιάζονται οι Κούκλατζης, Μητρετώδης


se-monada-tou-lagou-didumoteixou-parousiazontai-oi-kouklatzis-mitretwdis

Mετά την επιστροφή τους στην πατρίδα ξημερώματα Δεκαπενταύγουστου οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί βρίσκονται στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Τις επόμενες ημέρες όμως, σύμφωνα με το evros-news.gr ετοιμάζονται να παρουσιαστούν σε Μονάδα Μηχανικού που βρίσκεται στο στρατόπεδο του Λαγού Διδυμοτείχου, αφού εκεί μετατέθηκαν μετά την έξοδο τους απ’ τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, όπου παρέμειναν κρατούμενοι παράνομα και χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες για 167 ημέρες.


Είχαν ζητήσει μετάθεση σε ΗΠΑ και Κύπρο
Όπως αναφέρει το Evros-news.gr, οι δυο στρατιωτικοί είχαν ζητήσει να μετατεθούν, το αίτημά τους όμως  απορρίφθηκε, καθότι θα πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα γιατί υπάρχει σε εξέλιξη και η ΕΔΕ για τα όσα συνέβησαν κατά την σύλληψη τους.
Ο Άγγελος Μητρετώδης ζήτησε να μετατεθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραμείνει εκεί για λίγους μήνες και να εκπαιδευτεί σε “ειδικό σχολείο”. Άλλωστε και τον περασμένο Ιανουάριο, πριν συλληφθεί απ’ τους Τούρκους την 1η Μαρτίου σε περίπολο στις Καστανιές, είχε προσπαθήσει να το πετύχει, αλλά ήρθε δεύτερος στην σχετική διαδικασία και έχασε την συγκεκριμένη μετάθεση.
Όσον αφορά τον Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, ζήτησε να πάει στην Κύπρο, αλλά ούτε και το δικό του αίτημα έγινε αποδεκτό. Έτσι και οι δυο θα συνεχίσουν σε Μονάδα Μηχανικού στον Λαγό Διδυμοτείχου. 

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου