Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Τσίπρας & Μητσοτάκης ετοιμάζουν τις οικονομικές τους εξαγγελίες


tsipras--mitsotakis-etoimazoun-tis-oikonomikes-tous-eksaggelies

Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με την νέα του σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στην 11 το πρωί υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισήγηση του ο πρωθυπουργός θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές με στόχο την ΔΕΘ στην οποία θα επιχειρήσει μέσω των παροχών που θα εξαγγείλει, να ανατρέψει το κλίμα που επικρατεί σε βάρος της κυβέρνησης. Παράλληλα θα συνεχίσει να τονίζει την αλλαγή πολιτικής που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση που είναι πλέον εκτός προγράμματος με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικά ασθενέστερων και την μείωση της ανεργίας.

Στο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός καθώς ο ανασχηματισμός δεν απέδωσε επικοινωνιακά όσα θα ανέμεναν, όπως επίσης έπεσε στο κενό και το αμφίδρομο άνοιγμα που επιχειρήθηκε. Βλέποντας το αρνητικό πρόσημο που είχαν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αποφασίστηκε άμεσα να αλλάξει η στρατηγική και πέσει όλο το βάρος στην οικονομία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι από την επομένη του ανασχηματισμού και την ώρα που φορολογούμενοι λάμβαναν τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, κορυφαία κυβερνητικά με μπαράζ δηλώσεων τόνιζαν πως δεν θα περικοπούν οι συντάξεις παρά τις αντιδράσεις του ΔΝΤ και του Βερολίνου.
Ο πρωθυπουργός έχει ήδη στην διάθεση του τα σημειώματα των υπουργών από τα παραγωγικά υπουργικά και σχεδιάζει την στρατηγική που θα ακολουθήσει προκειμένου η ομιλία του το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο να συνδυαστεί με ένα νέο άνοιγμα προς την κοινωνία εξαγγέλλοντας μια σειρά από παροχές. Παράλληλα και μέχρι την άνοδο του στην Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ποντάρει στην πόλωση του πολιτικού κλίματος κάτι που θα διαφανεί πιθανότατα και στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Προβληματισμός επικρατεί και για το Σκοπιανό καθώς στην Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών και ήδη προετοιμάζονται συλλαλητήρια το τριήμερο που θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη. Το μεγάλο βάρος θα πέσει για μία ακόμη φορά στους βουλευτές αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θα επιχειρήσουν να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Συσκέψεις στην Πειραιώς για ΔΕΘ

Από την Δευτέρα θα μπουν στην τελική ευθεία και οι συσκέψεις στη ΝΔ ενόψει ΔΕΘ ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του δεν πρόκειται να μπει σε μια τακτική πλειοδοσίας με τον Αλέξη Τσίπρας, τονίζοντας πως θα εξαγγείλει συγκεκριμένες προτάσεις πάνω στις οποίες μπορεί να δεσμευτείς. Το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι τεκμηριωμένο και κοστολογημένο με στόχο να μην ξεφύγει η χώρα από τους δημοσιονομικούς της στόχους και θα βασίζεται στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τη δημιουργία ενός απλοποιημένου και σταθερού φορολογικού συστήματος και την καθολική χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Επίσης μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στην προσέλκυση νέων επενδύσεων οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, στην ενίσχυση την ενίσχυση της ρευστότητας, με την αξιοποίηση των διαθέσιμων Ευρωπαϊκών κονδυλίων και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και τη σταδιακή εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης.

Μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη η ΝΔ

Από τις 3 έως τις 14 Σεπτεμβρίου η ΝΔ στα πλαίσια της 83ης ΔΕΘ διοργανώνει μια σειρά από επισκέψεις, συναντήσεις και εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν βουλευτές, τομεάρχες, μέλη της πολιτικής επιτροπής αλλά και της ΟΝΝΕΔ.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 250 στοχευμένες επισκέψεις κλιμακίων και συναντήσεις σε όλους τους νομούς της Β. Ελλάδας. Επίσης θα διεξαχθούν 17 κεντρικές εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς και 13 μεγάλες εκδηλώσεις των Γραμματειών στο Νομό Θεσσαλονίκης με πάνω από 100 ομιλητές σε θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, την επιστήμη και την επιχειρηματικότητα, την ψήφο στους αποδήμους, τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης της Θεσσαλονίκη.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου