Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Τεταμένες παραμένουν οι σχέσεις Ρώμης - Βρυξελλών



Πυρά προς τον Επίτροπο της Ε.Ε., αρμόδιο για θέματα Προϋπολογισμού, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι ντι Μάιο, εμμένοντας στις απειλές για το «πάγωμα» της συνεισφοράς της Ρώμης στον κοινοτικό προϋπολογισμό.
Νωρίτερα, ο Γκίντερ Ότινγκερ, μιλώντας στον γερμανικό Τύπο, προανήγγειλε την επιβολή κυρώσεων, επισημαίνοντας ότι «αν μια χώρα-μέλος αποφασίσει να μην καταβάλει την οικονομική της εισφορά στην Ε.Ε., τότε θα πρέπει να της επιβληθούν κυρώσεις»

«Οι δηλώσεις του Επίτροπου χαρακτηρίζονται ακόμη περισσότερο από υποκρισία, διότι δεν ακούσαμε να πούνε κάτι για την υπόθεση του πλοίου Diciotti, και τώρα παρεμβαίνουν μόνο διότι κατάλαβαν ότι δεν θα τους δώσουμε πια χρήματα» επεσήμανε ο Ιταλός πολιτικός.
Η κυβέρνηση της Ρώμης είχε ζητήσει από τις χώρες – μέλη της Ε.Ε. να φιλοξενήσουν τους 177 μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο πλοίο Diciotti.
Ωστόσο, πέραν της Αλβανίας και της Ιρλανδίας, καμία άλλη χώρα δεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση της Ιταλίας, η οποία απαγόρευε την αποβίβαση των μεταναστών έως ότου βρεθεί λύση.
«Η θέση μας για άσκηση βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό παραμένει ως είχε. Αν τις επόμενες ημέρες θελήσουν να ανακαλύψουν και πάλι το πνεύμα αλληλεγγύης, με το οποίο ιδρύθηκε η Ένωση, τότε το ξανασυζητάμε» έσπευσε να προσθέσει ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.
Προτού, μάλιστα, καταλήξει, υποστήριξε ότι «αν η Ιταλία δεχθεί επίθεση από κερδοσκόπους,, αυτό δεν θα οφείλεται σε οικονομικούς λόγους, αλλά σε πολιτικούς»
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου