Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Φωτιά στο Μάτι : Οργή κατά Τσίπρα για την κυνική δήλωση – «Μην τους αφήσουμε να διαλύσουν ό,τι μας απέμεινε»


Φωτιά στο Μάτι : Οργή κατά Τσίπρα για την κυνική δήλωση – «Μην τους αφήσουμε να διαλύσουν ό,τι μας απέμεινε» | in.gr

Σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η προκλητική, η ανάλγητη και πέραν πάσης λογικής δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι. Εκεί όπου ο πρωθυπουργός μιλώντας σε πυρόπληκτη είπε ότι και να τα έπαιρνε τα 2.000 ευρώ βοήθημα δεν θα έκανε τίποτε γιατί θα τα σπαταλούσε.
Οι κάτοικοι στο Μάτι, σύμφωνα με πληροφορίες είναι εξοργισμένοι τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από το σύνολο της κυβέρνησης. Μεγάλη μερίδα των πυρόπληκτων και των συγγενών των 99 θυμάτων είναι θυμωμένοι γιατί αφενός βλέπουν ότι οι ρυθμοί στην κρατική μηχανή κινούνται με ρυθμούς χελώνας ως προς την υλοποίηση ενός σχεδίου αποκατάστασης της περιοχής.
Και αφετέρου, θεωρούν ότι οι επισκέψεις του Τσίπρα, του Σπίρτζη και άλλων παραγόντων στην περιοχή έχει χαρακτήρα καθαρά ψηφοθηρικό. Επρεπε να περάσουν τέσσερις μήνες προκειμένου να πάει στη Βουλή η τροπολογία με θέμα Ειδικές ρυθμίσεις τρόπου δόμησης για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών και ο υπουργός Υποδομών να υπόσχεται ότι θα μπουν μπουλντόζες στην περιοχή από τις αρχές του 2019, αν βεβαίως το πολύπαθο Μάτι δεν έχει πνιγεί από τις πλημμύρες.
Μετά και το λεκτικό ατόπημα του πρωθυπουργού, που δείχνει ότι δεν μπορεί καν να αξιολογήσει μια εθνική τραγωδία και χρησιμοποιεί φράσεις που δεν ταιριάζουν σε καμιά περίπτωση με το πένθος χιλιάδων πολιτών στην περιοχή, στο διαδίκτυο γίνεται χαμός. Μηνύματα οργής αλλά και σκληρής κριτικής στην κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τον δήμαρχο Μαραθώνα, Η. Ψινάκη. Οι κάτοικοι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που κάνουν δείχνουν απογοητευμένοι από την εξέλιξη των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Περίμεναν ένα άμεσο και ευρύτατο σχέδιο αποκατάστασης της περιοχής και βλέπουν προεκλογικά επικοινωνιακά παιχνίδια από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του.
Η δήλωση του Τσίπρα για τα 2.000 ευρώ που σπαταλάνε οι κάτοικοι, έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχου κυνισμού δήλωση του κ. Σπίρτζη τον Σεπτέμβριο όταν και είπε, απαντώντας σε διαμαρτυρίες για τις καθυστερήσεις στην καταβολή του βοηθήματος, ότι κι αυτός θέλει 5.000 ευρώ αλλά δεν θα γίνει έτσι.
Όλα αυτά τα λένε σε ανθρώπους που έχουν χάσει συγγενείς και φίλους. Που δεν έχουν σπίτι να μείνουν ή που όσοι συνεχίζουν τη ζωή τους στο Μάτι είναι αναγκασμένοι να βλέπουν καθημερινά την καταστροφή, μια πόλη – φάντασμα που μέχρι πρότινος δεν είναι στοιχειώδεις υποδομές.
Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το βίντεο με τις δηλώσεις Τσίπρα, στο διαδίκτυο γράφτηκαν μηνύματα οργής για τον κυνισμό που είναι πανταχού παρών, ακόμη και σε μια περίπτωση όπως αυτή στο Μάτι, όπου το αίμα των 99 νεκρών είναι ακόμη ζωντανό. Κι όποιος έχει πάει στην περιοχή, έχει μιλήσει με κατοίκους, έχει ζήσει έστω και για λίγο την εθνική τραγωδία, είναι εξίσου οργισμένος με τέτοιες συμπεριφορές.
Χαρακτηριστικά μηνύματα για όλα όσα έγιναν τα τελευταία 24ωρα είναι:
·       Το Μάτι δεν κάηκε λόγω πλάτους δρόμων ή κυκλοφοριακού προβλήματος. Η λάθος διαχείριση της πυρκαγιάς το δημιούργησε αυτό.
Το Μάτι δεν χρειάζεται άσχετους να προτείνουν μονοδρομήσεις και διαπλατύνσεις δρόμων. Ούτε βέβαια Νοσοκομείο.
Το Μάτι έχει μεγαλύτερους και πιο τετραγωνισμένους δρόμους από τη Νέα Μάκρη και τη Ραφήνα.
Αυτές οι προτάσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου και κυρίως δημιουργούν αντί να λύνουν προβλήματα.
Το Μάτι χρειάζεται:
-Νέο δίκτυο ύδρευσης
-Νέα οδοστρώματα
-καθάρισμα άνοιγμα και προστασία του πεζόδρομου από Αργυρά ακτή έως Άγιο Ανδρέα
-Προστασία των πεζών στη Ποσειδώνος
-φωλιές κάδων σκουπιδιών
-δενδροφύτευση.
Και κυρίως Χρήματα αποκατάστασης για τα καμένα σπίτια
Μη τους αφήσουμε να διαλύσουν ότι μας έμεινε.
·       Γιατί δεν του απάντησε η κάτοικος ότι αν της τα δώσει, θα του της τα πάρει πίσω ως χαράτσια και δεν θα προλάβει να τα ξοδέψει! Ο ένας μας κουνάει το δάχτυλο, ο άλλος μας λέει σπάταλους, με 4ο Μνημόνιο και το Μάτι καμένο! Έχουν απασφαλίσει τα παιδιά! Αλλά, βρίσκουν και κάνουν
·       Αναστολή οικοδομικών εργασιών για το Μάτι, δρομολογείται σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή,μέχρι να συνταχθούν μελέτες που θα αφορούν την πιθανή πολεοδόμηση της περιοχής. Αν θυμηθούμε την άνεση με την οποία ακούγονταν υποσχέσεις στο Μάτι το καλοκαίρι, θα καταλάβουμε τι σημαίνει πολιτικός στην Ελλάδα και πόσο υπεύθυνοι ήμαστε όταν τους ψηφίζουμε. Δεν έχουν την ευθιξία να μην υποσχεθούν τίποτα και να κάτσουν κάτω να σκεφτούν,ώστε να είναι έτοιμοι να μιλήσουν με υπευθυνότητα και μόνον. Όλοι όσοι γνωρίζουμε κάτι παραπάνω ,δεν ήταν δυνατόν να αποδεχθούμε τα τότε λεγόμενα και δεχθήκαμε την ειρωνική συμπεριφορά του κ. Σπιρτζη!
·       Κι εμείς δίνουμε Αλέξη μου στον Καρανίκα 2.000 ευρώ. Γιατί του τα δίνουμε αφού θα τα ξοδέψει;
·       Πρώτα έφταιξαν οι καταπατήσεις!!!!!! Μετά έφταιξε η άναρχη δόμηση!!!!!
Τώρα βρήκαμε ότι έφταιξε και η διπλή κατεύθυνση των δρόμων!!!!!!!!
Έτσι μπορούν να παραδοθούν άσπιλοι κι αμόλυντοι στην κοινωνία οι όποιοι ανευθυνουπεύθυνοι της τραγωδίας που τα έκαναν όλα σωστά.
·       Ελλας….καηκε κοσμος χαθηκαν περιουσιες απο μια φυσικη καταστροφη και ερχεται το κρατος ως αλλη υαινα να αποτελειωσει τα κουφαρια……ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, αυτο ζουμε……
·       Η ιδιοκτησία είναι νομικά κατοχυρωμένη απο το Σύνταγμα ( μπορεί σε λίγα χρόνια να είμαι και εγω μόνιμος κάτοικος)
Απο την φωτιά δεν έπαθα καμία ζημιά καμία αίτηση κανένα επίδομα αλλά ντρέπομαι και εξοργίζομαι οταν βλέπω τους παιδικούς μου φίλους πέρα απο το δράμα απώλειας των δικών τους να μην ξερουν τι τους ξημερώνει χωρις να φταίνε σε τίποτα
·       Και θα σας κάνουμε νοσοκομείο
-Μα δεν είμαστε άρρωστοι
-Αστεγοι είμαστε
Τα ΣΠΙΤΙΑ μας κάηκαν
Ναι αλλά επειδή είσαστε άστεγοι, θα κρυώσετε και εμεις θα σας περιθάλψουμε.
Και εσείς θα μας ψηφίσετε!
Τι δεν καταλάβατε;
·       Μήπως λοιπόν,απαντήθηκε σήμερα στη συνάντηση, εαν και πότε θα μαζέψουν τα δέντρα που έκοψε το ίδιο το υπεχωδε ( με την πρόταση ότι θα τα πάρουν άμεσα για να τα κάνουν κορμοδέματα ) και δεν μπορούμε να μπούμε ούτε απο την πόρτα μας να κάνουμε εργασίες?? ( αυτό έγινε τον αύγουστο )
γιατί απο τον δήμο μας έχουν κάνει μπαλάκια…. και μας έχουν πετάξει και όοοολων των γειτόνων….
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου