Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Που το πάει ο Αντώνης Σαμαράς - Προβληματισμός στο Μαξίμου


analusi-pou-to-paei-o-samaras---problimatismos-sto-maksimou

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στο Μαξίμου η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την νομοθετική ρύθμιση για το ποδόσφαιρο. Μία κίνηση που αιφνιδίασε την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και μάλιστα την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μια απολύτως συνειδητή επιλογή του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος το τελευταίο διάστημα δείχνει να διαφωνεί με τους χειρισμούς που γίνονται σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα όπως τα εθνικά, αλλά και το θέμα που προέκυψε στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να μην είχε ενημερωθεί για την απόφαση του πρωθυπουργού για την νομοθετική ρύθμιση, καθώς συνήθιζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συζητά μαζί του κρίσιμα ζητήματα. 
Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να μην ενημερώσει το Μαξίμου για την στάση που θα κρατήσει, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πληροφορείται την απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την ψηφοφορία, ενώ ήταν ήδη στο Παρίσι. Η κίνηση αυτή του Αντώνη Σαμαρά έφερε σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και επιχείρησε να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά.

Τρία χτυπήματα σε δέκα μέρες

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο αντρών δεν είναι τόσο στενές όσο ήταν στο παρελθόν ενώ φαίνεται να έχουν αραιώσει και οι τηλεφωνικές τους επικοινωνίες. Η στάση του Αντώνη Σαμαρά το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις στην «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα. 
Η απουσία του στο εξωτερικό την ημέρα που διεξαγόταν στη βουλή η προεδρική εκλογή, μπορεί να δημιούργησε αίσθηση, αλλά ήταν θεωρήθηκε απολύτως δικαιολογημένη από το Μαξίμου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είχε ακολουθήσει την τυπική οδό καθώς είχε ζητήσει άδεια από τη Βουλή ενώ ενημέρωσε με επιστολή την πρόθεση του να ψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
Την ίδια στιγμή όμως με συνέντευξη του δήλωνε αντίθετος με το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας μας στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για τα ελληνοτουρκικά κάνοντας λόγο για κίνηση συνθηκολόγησης με την Άγκυρα. Λίγες ημέρες αργότερα ήρθε η απουσία του από την ψηφοφορία της τροπολογίας που έχει πυροδοτήσει μια σκληρή ποδοσφαιρική κόντρα.   

Ενόχληση Σαμαρά για διαρροές και σενάρια 

Η απουσία του Αντώνη Σαμαρά σε συνδυασμό με την σιγή ασυρμάτου που υπήρχε από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού δημιούργησε πλήθος σεναρίων για τον λόγο που δεν έδωσε το παρών στην ψηφοφορία. Τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν στα δημοσιογραφικά γραφεία, μέχρι και ότι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο γράφτηκε…
Παράλληλα οι διαρροές που υπήρξαν στελέχη της ΝΔ περί εξηγήσεων που έδωσε για την απουσία του τον ενόχλησαν, με αποτέλεσμα αργά χθες το απόγευμα να υπάρξει αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά μέσω συνεργατών του. «Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί».

Τον αναζητούσαν για 2 ώρες

Το Μαξίμου κρατάει επί του παρόντος χαμηλούς και θέλει να κλείσει γρήγορα το θέμα που έχει ανοίξει με τον Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο η ενόχληση δεν κρύβεται για την στάση του πρώην πρωθυπουργού τον οποίο αναζητούσαν για περίπου δύο ώρες, τόσο συνεργάτες του πρωθυπουργού όσο και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, προκειμένου να πληροφορηθούν τον λόγο της απουσίας αλλά και να χειριστούν επικοινωνιακά την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, αλλά δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν.
Τελικά ο πρώην πρωθυπουργός πήρε ο ίδιος τηλέφωνο και ανακοίνωσε πως έλειπε για προσωπικούς λόγους χωρίς να μπει σε περεταίρω λεπτομέρειες.   


Φωτογραφία: Eurokinissi 

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου