Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

«Η μετάλλαξη έρχεται»: Η Κάθι Χόκουλ κηρύσσει τη Νέα Υόρκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

 


Η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ κήρυξε νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Πολιτεία, ενεργώντας προληπτικά ως απάντηση στη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, Όμικρον, και στα ήδη αυξημένα ποσοστά ασθενειών σε μέρη της πολιτείας.

Η παραλλαγή Όμικρον δεν έχει ακόμη ανιχνευθεί στη Νέα Υόρκη, αλλά η Χόκουλ την χαρακτήρισε αναπόφευκτη καθώς κινήθηκε για να επιβάλει εκ νέου μέτρα έκτακτης ανάγκης. «Έρχεται», είπε σε μια δήλωση.

Έτσι, η Νέα Υόρκη πέντε μήνες μετά την τελευταία επιβολή εντολής έκτακτης ανάγκης για πανδημία, από τον Άντριου Κουόμο, επανέρχεται στο καθεστώς.

«Τώρα, εξετάζουμε ορισμένα από τα ίδια μέτρα που παρατηρήθηκαν στην κορύφωση της πανδημίας»: η εντολή της Χόκουλ  επιτρέπει στο Υπουργείο Υγείας της πολιτείας να σταματήσει τις μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες προαιρετικές φροντίδες σε νοσοκομεία όπου η χωρητικότητα είναι περιορισμένη, ώστε να μπορούν να ελευθερωθούν κλίνες. Θα ξεκινήσει σε νοσοκομεία όπου είναι διαθέσιμα λιγότερο από το 10% των κλινών ή σε άλλες εγκαταστάσεις που ορίζονται από το κράτος. Η εντολή επιτρέπει επίσης στο κράτος να παρακάμψει τη συνήθη διαδικασία συμβάσεων για την απόκτηση προμηθειών πανδημίας.

Στη δυτική Νέα Υόρκη, την εστία της πολιτείας, το ποσοστό θετικών τεστ ξεπέρασε το 10% αυτό το Σαββατοκύριακο και τα νοσοκομεία έχουν ήδη αρχίσει να αναβάλλουν ορισμένες διαδικασίες ενώ αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού. Η κομητεία Erie (Ήρι) ανέφερε ότι το 91% ων νοσοκομειακών κρεβατιών είναι κατειλημμένο.

Η κ. Χόκουλ ακολούθησε την εντολή έκτακτης ανάγκης με μια άλλη εντολή την Κυριακή που απαιτούσε από τα γηροκομεία να διαθέτουν ενισχυτικές δόσεις σε όλους τους κατοίκους. Τα νοσοκομειακά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή και θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 15 Ιανουαρίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από New York Times, Politico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου