Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Όλαφ Σολτς: Να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις προκλήσεις

 


O Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του  κάλεσε τους πολίτες  να δράσουν από κοινού στον αγώνα κατά της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού και να συμβάλουν στη αναγέννηση της χώρας.

Στην πρώτη του πρωτοχρονιάτικη ομιλία ως καγκελάριος, ο Σολτς απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν όλες δυνατότητεα για εμβολιασμό εν όψει της ταχέως εξαπλούμενης παραλλαγής όμικρον του ιού. Παράλληλα, ζήτησε κατανόηση για τους νέους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ μετά τα Χριστούγεννα, για παράδειγμα στις ιδιωτικές επαφές. «Η κοινή δράση είναι επίσης απαραίτητη εάν η Γερμανία θέλει να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους της και να ανεξαρτητοποιηθεί από τον άνθρακα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε λιγότερο από 25 χρόνια, τόνισε.

«Το 2021 ήταν μια πρόκληση για όλους μας», είπε ο καγκελάριος. Εκτός της πανδημίας, ουδείς θα ξεχάσει τις καταστροφικές πλημμύρες στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, τη Βαυαρία και τη Ρηνανία-Παλατινάτο. «Όσο κακές κι αν ήταν αυτές οι στιγμές– η αντίδρασή μας περιέχει επίσης ένα εντελώς θετικό μήνυμα: Ως κοινωνία στη Γερμανία αντιμετωπίσαμε αποφασιστικά αυτές τις προκλήσεις».

Ο Σολτς αρνήθηκε  ότι η γερμανική κοινωνία διχάστηκε ως αποτέλεσμα της πανδημίας. "Το αντίθετο ισχύει. Η χώρα μας στέκεται ενωμένη. Αυτό που παρατηρώ παντού, είναι μια τεράστια αλληλεγγύη, μια τεράστια  προθυμία να βοηθήσουμε, αυτό είναι μια νέα προσέγγιση που μας φέρνει  πιο κοντά»,τόνισε.

Ο Ολαφ Σολτς ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται καθημερινά για το κοινό καλό, την υγεία και την ασφάλεια - σε νοσοκομεία, ιατρεία ή κέντρα εμβολιασμού, σε αστυνομικά τμήματα και στις ένοπλες δυνάμεις. Ευχαρίστησε επίσης όσους πολίτες προσπάθησαν να τηρήσουν τους ισχύοντες κανόνες.

«Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι από τον ιό»

Ενόψει των νέων περιορισμών, ο Σολτς τόνισε ότι ο ιός μεταδίδεται ακόμη πιο εύκολα με τη νέα παραλλαγή Όμικρον. "Παρακαλώ λάβετε αυτούς τους περιορισμούς πολύ σοβαρά. Για την προστασία σας, για την προστασία των οικογενειών σας. Για την προστασία όλων μας." Όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί θα πρέπει να το κάνουν τώρα, όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί θα πρέπει να λάβουν ενισχυτική δόση γρήγορα. "Τώρα όπλα εξαρτώνται  από την ταχύτητα. Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι από τον ιό", είπε ο Σολτς. «Ας κάνουμε τα πάντα μαζί - αλλά πραγματικά τα πάντα - για να μπορέσουμε επιτέλους να νικήσουμε την πανδημία τη νέα χρονιά».

«Η δεκαετία του  2020 θα είναι μια δεκαετία νέας αρχής»

Το άλλο μεγάλο καθήκον εκτός από την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι να τεθούν τα θεμέλια ώστε η Γερμανία να συνεχίσει να σημειώνει μεγάλη  πρόοδο, είπε ο Σολτς. «Η δεκαετία του 20 θα είναι μια δεκαετία νέας αρχής». Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να προωθήσει τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της γερμανικής οικονομίας. «Θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε τις μεγάλες αλλαγές της εποχής μας μαζί και ο ένας με τον άλλο. Εάν παραμείνουμε μαζί ως κοινότητα. Ο σεβασμός, η αναγνώριση και οι καλές ευκαιρίες ζωής για όλους είναι οι προϋποθέσεις για αυτό», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος.

Η Πρόοδος για έναν καλύτερο κόσμο δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί από καμία χώρα μόνη της, τόνισε. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί  μόνο εάν η διεθνής κοινότητα συνεργαστεί. Η Γερμανία θέλει να χρησιμοποιήσει την τρέχουσα προεδρία της στην G7, ώστε αυτή η ομάδα κρατών να γίνει πρωτοπόρος. «Πρωτοπόρος για τις κλιματικά ουδέτερες επιχειρήσεις και έναν δίκαιο κόσμο».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου