Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Αστέρας Τρ.- Παναθηναϊκός 1-4: Έσπασε την "κατάρα" και επέστρεψε στις νίκες

 


Ο Παναθηναϊκός, με Αράο, Βέρμπιτς και δύο γκολ Ιωαννίδη, πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη για πρώτη φορά από το 2017, απέναντι στον Αστέρα, που ισοφάρισε προσωρινά με τον Καλτσά. Έχασε πέναλτι στο 2-1 ο Σπόραρ.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πέρασε από το "Θ. Κολοκοτρώνης" μετά από επτά διαδοχικές αποτυχημένες απόπειρες, φτάνοντας τους 12 πόντους σε 5 αγώνες, με την επιστροφή στις νίκες. Οι "πράσινοι", είχαν σε καλή μέρα αρκετούς παίκτες, κυρίως μεσοεπιθετικά, ενώ ο Ιωαννίδης έδωσε λύση από τον πάγκο, την ώρα που το παιχνίδι έδειχνε να δυσκολεύει.

Οι Αρκάδες είχαν σε μεγάλη μέρα τον Παπαδόπουλο και πολύ δραστήριο τον Καλτσά, όμως τους έλειπε η αποτελεσματικότητα στο β’ μέρος, στο διάστημα που κυριάρχησαν με τις αλλαγές του Ράσταβατς.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στο ματς, καθώς μόλις στο 5′, ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Αράο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, στο ύψος του πρώτου δοκαριού και την έστειλε στα δίχτυα, για το πρώτο του "πράσινο" γκολ!

Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο Αστέρας αντέδρασε, με τον Άλβαρες να βγάζει σέντρα από αριστερά και τον Καλτσά να νικά στον αέρα τον Μλαντένοβιτς, γράφοντας το 1-1 με κεφαλιά, κόντρα στην παλιά του ομάδα!

Οι Αρκάδες είχαν μία ευκαιρία στο 12′, με κεφαλιά του Γκρόζντανιτς που πέρασε άουτ, μετά από κόρνερ του Μπαρτόλο, ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 24′, με φάουλ του Μλαντένοβιτς και τον Αράο να αστοχεί με κεφαλιά.

Στο 31′, οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά, έκλεψαν και ο Κρεσπί με δεξί σουτ στο όριο της περιοχής, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

Οι "πράσινοι" όμως αμέσως μετά βρήκαν χώρο, ο Τσέριν με ωραία μπαλιά δεξιά, έδωσε ευκαιρία στον Παλάσιος να γυρίσει, με τον Βέρμπιτς στο δεύτερο δοκάρι να σκοράρει με πλασέ.

Οι φιλοξενούμενοι, είχαν τη μεγάλη τους ευκαιρία στις καθυστερήσεις του α’ μέρους να κάνουν το 1-3, όταν ο Μπαρτόλο ανέτρεψε στην περιοχή τον Κώτσιρα και η ομάδα του Γιοβάνοβιτς κέρδισε πέναλτι.

Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Παπαδόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε. Στην επαναφορά, ο Σλοβένος προσπάθησε να σκοράρει με γυριστό, όμως ο Παπαδόπουλος πρόλαβε να σηκωθεί, να πεταχτεί στην άλλη γωνία και να αποκρούσει ξανά, με τη βοήθεια του δοκαριού!

Άντεξε στην πίεση, το "καθάρισε" ο Ιωαννίδης

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Γιοβάνοβιτς έκανε την πρώτη – αναγκαστική – αλλαγή, με τον Σχένκεφελντ να αντικαθιστά στα στόπερ τον Πάλμερ – Μπράουν.

Οι "πράσινοι" έλεγξαν τον ρυθμό και είχαν δύο καλές ευκαιρίες αρχικά. Στο 48′, ο Σπόραρ βρέθηκε στην περιοχή, σούταρε με το δεξί, όμως ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.

Στο 55′, ο Τσέριν μοίρασε αριστερά στον Μλαντένοβιτς, που σούταρε δυνατά, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας του Αστέρα, είχε την απάντηση.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Παπαδόπουλος είπε νέο "όχι", αυτή τη φορά σε σουτ του Παλάσιος από δεξιά στην περιοχή.

Ο Ράσταβατς, βλέποντας τον Παναθηναϊκό να ελέγχει απόλυτα, φρέσκαρε τον άξονα με Σουρλή και Μάντζη, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να αλλάξουν τα δεδομένα και να κάνουν δύο τελικές με Μπαρτόλο και Κρεσπί, που δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον Λοντίγκιν.

Ο Γιοβάνοβιτς, απάντησε με την είσοδο του Μανσίνι αντί του Βέρμπιτς, όμως οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν.

Στο 69′, ο Αστέρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Καλτσά, όμως το γκολ ακυρώθηκε, καθώς η μπάλα είχε στρωθεί στον σκόρερ από το χέρι του, μετά από σουτ του Μπαρτόλο.

Οι Αρκάδες πάντως δεν πτοήθηκαν και στο 71′ ο Καλτσάς είχε νέα τελική, με τον Λοντίγκιν να του λέει "όχι".

Ο Γιοβάνοβιτς, βλέποντας τις δυσκολίες, φρέσκαρε ακόμα περισσότερο την ομάδα του μεσοεπιθετικά, με Βιλένα και Ιωαννίδη, ενώ ο Ράσταβατς έκανε τις δύο επόμενες κινήσεις στη "σκακιέρα", με Ζουγκλή και Ντιαρά.

Και αφού λοιπόν ο Αστέρας δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του, σε μία γρήγορη επίθεση των "πράσινων", ο Καρμόνα ανέτρεψε τον Τζούριτσιτς, οι "πράσινοι" κέρδισαν δεύτερο πέναλτι και ο Ιωαννίδης δεν αστόχησε αυτή τη φορά, για το 1-3.

Τη χαριστική βολή έδωσε στους Αρκάδες ο ίδιος παίκτης στο 87′, όταν μετά από πάσα του Τσέριν, βρέθηκε με χώρο από αριστερά, είδε τον Παπαδόπουλο εκτός εστίας και με έξυπνο αριστερό πλασέ έγραψε το 1-4.

Γκολ: 7′ Καλτσάς – 5′ Αράο, 31′ Βέρμπιτς, 80′ πεν., 87′ Ιωαννίδης
Κίτρινες: Άλβαρες, Χριστόπουλος, Καρμόνα – Μλαντένοβιτς
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Ευαγγέλου
Βοηθοί: Μεϊντάνας, Καραγκιζόπουλος

Αστέρας Τρ. (Ράσταβατς, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος – Καρμόνα, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Άλβαρες – Μουνάφο (76′ Ντιαρά), Γκρόζντανιτς (61′ Σουρλής) – Καλτσάς (81′ Σίτο), Μπαρτόλο (77′ Ζουγκλής), Κρεσπί – Μιριτέγιο (61′ Μάντζης).

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Λοντίγκιν – Κώτσιρας, Γέντβαϊ (84′ Πέρεθ), Πάλμερ – Μπράουν (46′ Σχένκεφελντ), Μλαντένοβιτς – Αράο, Τσέριν – Τζούριτσιτς – Παλάσιος (74′ Βιλένα), Βέρμπιτς (66′ Μανσίνι) – Σπόραρ (73′ Ιωαννίδης).

ΠΗΓΗ: Novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου