Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Στο φως 585 κιλά κοκαΐνης – 5 συλλήψεις

 


Στην κατάσχεση περισσότερων των 580 κιλών κοκαΐνης, μιας από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν εντοπιστεί στην ελληνική επικράτεια, έφθασαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα-μέλη εγκληματικής οργάνωσης, τέσσερις Αλβανοί, ηλικίας 50, 42, 21 και 33 ετών κι ένας 35χρονος Έλληνας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 50χρονος αποτελεί ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, με ρόλο την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρες της λατινικής Αμερικής και την περαιτέρω διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης. Οι πέντε συλληφθέντες, περισσότεροι εκ των οποίων συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς, καθώς πρόκειται για ανδρόγυνο και τα δυο ανίψια τους, είχαν διακριτούς ρόλους.

Στο πλαίσιο των ερευνών και κατόπιν φυσικής επιτήρησης των μελών του κυκλώματος, οργανώθηκε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, κατά την οποία εντοπίστηκαν, διαδοχικά, στις περιοχές Αγίας Τριάδας και Νέων Επιβατών δύο εκ των δραστών, να κινούνται με ενοικιαζόμενα επιβατικά αυτοκίνητα. Το ένα εξ αυτών ακινητοποιήθηκε προκειμένου να ελεγχθεί, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, στην προσπάθειά του να διαφύγει εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα και προσέκρουσε σε περίφραξη κτηρίου, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα δύο αυτοκίνητα, αλλά και σε κατοικία που διέμεναν τρεις εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 585 κιλά και 208 γραμμάρια κοκαΐνης συσκευασμένα σε 500 δέματασε που έφεραν ναζιστικά σύμβολα, 7.440 ευρώ, 7 τηλέφωνα, ανιχνευτής μετάλλων και λοιπά αντικείμενα.

ΕΛ.ΑΣ.

Κατασχέθηκε επίσης, επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ηγετικού στελέχους της οργάνωσης.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αντίσταση, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου