Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-1: "Τρίποντο" με φινάλε... θρίλερ

 


Η ΑΕΚ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά η νίκη 2-1 επί του Ατρόμητου ήρθε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Γκατσίνοβιτς. Με δέκα παίκτες τελείωσε τον αγώνα η Ένωση, καθώς αποβλήθηκε ο Σιντιμπέ. Ο Άμραμπατ από το σημείο του πέναλτι έκανε το 1-0 στο 31′, απάντησε στο 89′ με τον ίδιο τρόπο ο Αντζιέλσκι, για να κάνει το 2-1 στο 94′ ο Γκατσίνοβιτς πάλι από την άσπρη βούλα.

Ο Ατρόμητος πέτυχε γκολ και στο 78′ με τον Φριντζόνσον, αλλά ακυρώθηκε ως off side μετά από πεντάλεπτο έλεγχο της φάσης στο VAR.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για την ΑΕΚ μόλι στα 43 δευτερόλεπτα από τη σέντρα του Χατζισαφί, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία, ενώ στο 5′ ο Τσιντώντας μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Γιόνσον.

Στο 13ο λεπτό ο Αραούχο σήκωσε ωραία τη μπάλα, ο Πόνσε έκανε το γυριστό, αλλά ο Άμραμπατ που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιντώτα. Ο βοηθός σήκωσε λανθασμένα το σημαιάκι για off side στον Πόνσε, ο οποίος καλυπτόταν.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και να έχει τον έλεγχο, στο 20′ η κεφαλιά του Κάλενς πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα, ενώ στο 24′ ο Αραούχο ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κεσχρίντα, με τον Παπαδόπουλο να χρεώνει με φάουλ τον επιθετικό της ΑΕΚ. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR αλλά η απόφαση δεν άλλαξε.

Η ανωτερότητα της ΑΕΚ επιβραβεύθηκε στο 29′, όταν ο Αραούχο με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα, με τον Τσακμάκη να γκρεμίζει στη συνέχεια τον Μάνταλο και τον Παπαδόπουλο να δίνει πέναλτι. Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση με τον Μαροκινό να νικά εύκολα τον πρώην γκολκίπερ της ΑΕΚ για το 1-0 στο 31′.

Ο Ατρόμητος έχανε πολύ εύκολα την μπάλα και τελείωσε το ημίχρονο χωρίς τελική προς την εστία της ΑΕΚ, η οποία στο 41′ πλησίασε σε δεύτερο γκολ με τον Πόνσε να σουτάρει μέσα από την περιοχή, τον Τσιντώτα να κάνει δύσκολη απόκρουση και τον Σιντιμπέ μετά από γύρισμα του Άμραμπατ να χάνει μοναδική ευκαιρία για το 2-0΄.

Το ημίχρονο έκλεισε με την ΑΕΚ να έχει ακόμα τρεις σημαντικές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Στο 43′ η κεφαλιά του Αραούχο έφυγε άουτ, ένα λεπτό μετά ο Τσιντώτας σταμάτησε ξανά τον Πόνσε, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η κεφαλιά του Μήτογλου από τη μικρή περιοχή με τον Βέργο να αποκρούει πάνω στη γραμμή.

Ο Αντζιέλσκι ισοφάρισε, ο Γκατσίνοβιτς απάντησε

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρος, με την ΑΕΚ να παραμένει πιεστική και στο 51′ από ακόμα μία κάθετη του Αραούχο, ο Πόνσε βγήκε σε θέση βολής, αλλά ο Τσιντώτας έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ατρόμητος στο 59′ είχε την πρώτη του τελική στο παιχνίδι, όταν από ωραία αντεπίθεση με τον Αγκιμπού, ο Βαλένσια σούταρε έξω από την περιοχή έφυγε ψηλά.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 1-1 στο 77′ με τον Έντερ να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά τον Στάνκοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του, ο Ατρόμητος κατάφερε να βρει γκολ από κοντά με τον Φριτζόνσον μετά από νέα απόκρουση του Αυστριακού γκολκίπερ. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για off side και η φάση αφού ελέγχθηκε από το VAR για σχεδόν πέντε λεπτά επιβεβαιώθηκε η αρχική υπόδειξη.

Στο 86′, ο Αγκιμπού έκανε εξαιρετική κάθετη στον Αντζιέλσκι, ο οποίος μπήκε περιοχή και πριν εκτελέσει βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σιντιμπέ με τον Παπαδόπουλο να δίνει πέναλτι, αλλά τον βοηθό να σηκώνει για off side. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, δεν υπήρχε off side και ο Παπαδόπουλος έδωσε πέναλτι και κόκκινη στον Σιντιμπέ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αντζιέλσκι, ο οποίος νίκησε τον Στάνκοβιτς για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η ΑΕΚ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από άτσαλο μαρκάρισμα του Έρλινγκμαρκ στον Μάνταλο κέρδισε πέναλτι, με την φάση να ελέγχεται ξανά από το VAR για πιθανό χέρι του Ζίνι, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έτσι ο Γκατσίνοβιτς που ανέλαβε την εκτέλεση έκανε το 2-1 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ατρόμητος είχε ευκαιρία στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων για να πάρει τη νίκη, με την κεφαλιά του Αντζιέλσκι να αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τον Χατζισαφί!

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Μάνταλος, Άμραμπατ, Πισάρο, Αραούχο, Πόνσε.

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Κούντε, Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάτα, Ρομπάιγ, Κούεν, Βέργος.

ΠΗΓΗNovasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου