Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Copa America: Η Ουρουγουάη πέταξε εκτός τη διοργανώτρια χώρα των ΗΠΑ

 


Η Ουρουγουάη επικράτησε των Ηνωμένων Πολιτειών με σκορ 1-0, παραμένοντας αήττητη στη φάση των ομίλων του Copa America, αποκλείοντας έτσι, τη διοργανώτρια από τη φάση των νοκ-άουτ.

Παρά το γεγονός ότι η φετινή διοργάνωση του Copa America λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ, η διοργανώτρια χώρα δεν θα συνεχίσει στα νοκ-άουτ, καθώς παρουσίασε απογοητευτική εικόνα στο Group C, καταγράφοντας δύο ήττες και μία νίκη.

Αντίθετα, η Ουρουγουάη δείχνει έτοιμη για μεγάλες επιδόσεις στο τουρνουά, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στους ομίλους με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο υπό την καθοδήγηση του Μαρσέλο Μπιέλσα.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Ουρουγουάη επέδειξε τον γνωστό της δυναμισμό, αποσυντονίζοντας τους Αμερικανούς που χρειάζονταν απεγνωσμένα τη νίκη για να διατηρήσουν ελπίδες πρόκρισης.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με το σκορ να παραμένει 0-0. Στο 66ο λεπτό, ο Ματίας Ολιβέιρα κατάφερε να διασπάσει την άμυνα των ΗΠΑ, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι αυτό σφράγισε την τύχη των ΗΠΑ, καθώς στον άλλο αγώνα του ομίλου, ο Παναμάς επικράτησε της Βολιβίας με 3-1, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Copa America εκμεταλλευόμενος την ήττα των Αμερικανών.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου