Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ισραήλ: Τρομοκρατική επίθεση σε κεντρικό σταθμό λεωφορείων στη Μπερσέμπα – Μία γυναίκα νεκρή, 10 τραυματίες

 


Τουλάχιστον μία γυναίκα σκοτώθηκε και ακόμη 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε τρομοκρατική επίθεση σε κεντρικό σταθμό λεωφορείων στη Μπερσέμπα του Ισραήλ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες – που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από την αστυνομία – ο δράστης αρχικά επιτέθηκε με μαχαίρι, ενώ στη συνέχεια άρπαξε ένα όπλο από γυναίκα συνοριακή φρουρό, που προσπάθησε να τον αντιμετωπίσει,

και άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας την΄ ίδια και αρκετά ακόμη άτομα. Πρόκειται για έναν 29χρονο, Ισραηλινό πολίτη από την κοινότητα των Βεδουίνων, με ποινικό μητρώο. 

Η 19χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της. Οι περισσότεροι τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, είχαν τραύματα από πυρά, ενώ κάποιοι είχαν τραύματα από μαχαίρι ή άλλο αμβλύ αντικείμενο καθώς και από θραύσματα.

Τι γνωρίζουμε για τα θύματα

Συνολικά 11 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και η 25χρονη που σκοτώθηκε.

Τα θύματα που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σορόκα περιλαμβάνουν μια γυναίκα 20 ετών σε μέτρια έως σοβαρή κατάσταση και τέσσερις άνδρες ηλικίας 20 ετών σε μέτρια κατάσταση, όλοι οι οποίοι υπέστησαν τραύματα από πυροβολισμό, σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας.

Άλλα πέντε βρίσκονται σε καλή κατάσταση αφού χτυπήθηκαν από θραύσματα γυαλιού ή αμβλύ αντικείμενο (ίσως μαχαίρι). Τρία επιπλέον άτομα λαμβάνουν θεραπεία για οξύ άγχος.

Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για την ταυτότητα του δράστη. Τη στιγμή της επίθεσης επικράτησε πανικός και ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Όλες οι εξελίξεις από το liveblog της Ναυτεμπορικής

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου