Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Έσπασε το φράγμα του 2021, ξεπέρασαν τις 300.000 ψήφους – Ψηφίζουν όσοι είναι σε ουρές

 


Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με κατά τόπους εκλογικά τμήματα όπου υπάρχουν ουρές και ψηφοφόροι που περιμένουν να παραμένουν ανοιχτά.

Οι κάλπες -που άνοιξαν στις 07:00- είχαν αρχικώς προγραμματιστεί να κλείσουν στις 19:00, ωστόσο, η ΕΔΕΚΑΠ έδωσε παράταση μιας ώρας στη διαδικασία, με αυτήν να ολοκληρώνεται στις 20:00. Η συμμετοχή στις 20:00 έφτασε τις 300.735 ψήφους, ξεπερνώντας τις συνολικές ψήφους (270.706) των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ το 2021.

Πλέον, σύμφωνα με το μέλος της ΕΔΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παντελή Καμά, «από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες σε δύο ώρες θα έχουμε αποτέλεσμα». Άρα, περί τις 22:00 αναμένονται τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ:

Αποτελέσματα στην Ύδρα: Πρώτος ο Γερουλάνος, δεύτερη η Διαμαντοπούλου

Πρώτος ανήλθε ο Παύλος Γερουλάνος στις εσωκομματικές κάλπες που στήθηκαν στην Ύδρα. Από τα συνολικά 110 έγκυρα ψηφοδέλτια, έλαβε 41 ψήφους. Στη δεύτερη θέση η Άννα Διαμαντοπούλου (31 ψήφους) και στην τρίτη ο Χάρης Δούκας (14 ψήφοι).

Ακολούθησαν οι Νίκος Ανδρουλάκης (12 ψήφοι), Μιχάλης Κατρίνης (9 ψήφοι) και Νάντια Γιαννακοπούλου (3 ψήφοι).

Σε γραφεία στενού συνεργάτη ο Χάρης Δούκας για τα αποτελέσματα

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας μετέβη επί της Χαριλάου Τρικούπη 18, όπου θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα σε γραφεία στενού συνεργάτη του.

Σε δηλώσή του ο Χάρης Δούκας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων στη διαδικασία. Όπως ανέφερε, μετά τα πρώτα αποτελέσματα θα προχωρήσει σε σχετική δήλωση.

Δείτε βίντεο:

Πάνω από 300.000 ψηφοφόροι στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ

Στις 20:00, την ώρα που έκλεισε η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ψήφισαν συνολικά 300.735 άτομα. Η διαδικασία παραμένει ανοιχτή σε ορισμένα εκλογικά τμήματα που υπάρχει ροή ψηφοφόρων.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Παράταση σε εκλογικά τμήματα εφόσον χρειαστεί

Αν χρειαστεί λόγω αναμονής του κόσμου και κριθεί αναγκαίο από την εφορευτική επιτροπή του εκάστοτε εκλογικού τμήματος, δύναται η διαδικασία να παραταθεί παραπάνω από τις 20:00.

Όπως σημειώνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη «δεν θα δοθεί νέα παράταση. Σε όποια τμήματα υπάρχουν ουρές, θα ψηφίσουν όσοι βρίσκονται εκεί».

Μέλος ΕΔΕΚΑΠ: Στις 22:00 θα έχουμε το εκλογικό αποτέλεσμα

«Η συμμετοχή θα υπερβεί τις 300.000», ανέφερε το μέλος της ΕΔΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παντελής Καμάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

«Η πλειοψηφία που έχει ψηφίσει είναι νέα μέλη, πάνω από 150.000», σημείωσε ο Παντελής Καμάς, προσθέτοντας πως «στο Λεκανοπέδιο είναι αναλογικά μεγαλύτερη η συμμετοχή σε σχέση με τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές. Η περιφέρεια έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για το αποτέλεσμα».

Το μέλος της ΕΔΕΚΑΠ συμπλήρωσε επίσης ότι «από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες σε δύο ώρες θα έχουμε αποτέλεσμα. Περί 22:00 το αποτέλεσμα, ένα αξιόπιστο εκλογικό αποτέλεσμα».

Κατρίνης: Υπάρχει πολύς κόσμος που περιμένει να ψηφίσει

Το δικό του μήνυμα μετά την παράταση της διαδικασίας έστειλε και ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

«Οι κάλπες είναι ανοιχτές και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά μέχρι τις 8 μ.μ., σύμφωνα με την απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ. Υπάρχει πολύς κόσμος που περιμένει να ψηφίσει. Συνεχίζουμε δυναμικά!», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρώτο αποτέλεσμα από Ελλάδα για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Γνωστοποιήθηκε το πρώτο αποτέλεσμα από εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Σημειώνεται ότι νωρίτερα έγιναν γνωστά αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα Μελβούρνης και Σίδνεϊ.

Ο Παύλος Γερουλάνος έλαβε τις περισσότερες ψήφους στην κάλπη που στήθηκε στο Μεγανήσι Λευκάδας, ενώ ακολούθησαν Άννα Διαμαντοπούλου και Νίκος Ανδρουλάκης.

Το αποτέλεσμα της κάλπης του Μεγανησίου, σύμφωνα με το ilefkada.gr:

Γερουλάνος: 25

Διαμαντοπούλου: 12

Ανδρουλάκης: 11

Δούκας: 8

Κατρίνης : 3

Γιαννακοπούλου: 1

Συνολικά ψήφισαν 63 άτομα, ενώ βρέθηκαν και 3 άκυρα ψηφοδέλτια.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ το 2021, είχαν ψηφίσει 70 άτομα.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Έσπασε το φράγμα του 2021, πλησιάζουν τις 300.000 ψήφους

Στις 19:00, που ολοκληρωνόταν κανονικά η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, η συμμετοχή έφτασε στις 291.749 ψήφους. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2021 η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί με 270.706 ψήφους.

Παράλληλα η ΕΔΕΚΑΠ έχει ανακοινώσει παράταση της διαδικασίας έως τις 20:00.

Δούκας: Πάμε δυνατά για την πρωτιά μέχρι το τέλος

Μήνυμα μετά την παράταση της διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών έστειλε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας.

«Λόγω της αυξημένης συμμετοχής, ζητήσαμε να δοθεί παράταση στη διαδικασία για να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι οι φίλοι και τα μέλη της παράταξης. Με βάση αυτό, η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε την παράταση της διαδικασίας μέχρι της 20.00. Πάμε δυνατά για την πρωτιά μέχρι το τέλος!», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επισκέψεις σε εκλογικά κέντρα από τον Γερουλάνο – «Η συμμετοχή μας δυναμώνει»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος θα επισκεφθεί εκλογικά κέντρα σε Περιστέρι και Αιγάλεω.

Συγκεκριμένα, θα επισκεφθεί το 1ο δημοτικό Περιστεριού, όπου έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, όπως και το δημαρχείο του Αιγάλεω.

Ακόμη, σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Παύλος Γερουλάνος επισήμανε πως «συνεχίζουμε! Η συμμετοχή μας δυναμώνει! Σύμφωνα με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ δίνεται 1 ώρα παράταση στην ψηφοφορία. Οι κάλπες κλείνουν στις 8».

Επίσημο: Παράταση 1 ώρας στην εκλογική μάχη από την ΕΔΕΚΑΠ

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για παράταση μίας ώρας στην εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, δόθηκε μία ώρα παράταση στην ψηφοφορία.

Ο λόγος στη βάση του ΠΑΣΟΚ – Από το 2004 ως το 2024

Μεγάλη είναι η συμμετοχή –δεδομένης της συγκυρίας, πάντοτε– στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, αν και όπως όλα προμηνύουν είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Έξι οι υποψήφιοι και υποψήφιες που δοκιμάζονται στη βάσανο της λαϊκής και όχι της κομματικής κάλπης, μία καινοτομία για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα που εισήγαγε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2004 και την οποία υιοθέτησαν, μάλιστα, αργότερα πρώτα η Νέα Δημοκρατία και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Διαβάστε αναλυτικά για τις εκλογικές μάχες του ΠΑΣΟΚ εδώ.

Βόλτα… στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ, συντροφιά με κατοικίδια

Πρωταγωνιστές πλην των υποψήφιων προέδρων και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ήταν και τα… κατοικίδιά τους.

Δείτε εδώ χαρακτηριστικές φωτογραφίες από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συντροφιά στις κάλπες με τα σκυλάκια τους.

Πόσοι ψήφισαν στις κάλπες ώς τις 18:00

Περί τους 260.288 ψηφοφόρους έχουν προσέλθει στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έως τις 18:00. Συνολικά καταγράφεται αύξηση 11,25% σε σχέση με τις εκλογές του 2021.

Πληροφορίες για παράταση μιας ώρας στις εκλογές

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ για παράταση μιας ώρας στη διαδικασία των εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Δηλαδή, να κλείσουν οι εσωκομματικές κάλπες στις 20:00.

Νίκος Παπανδρέου: Με τη στήριξή σας το ΠΑΣΟΚ μπορεί

Σε εκλογικό κέντρο της Νέας Ερυθραίας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νίκος Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παπανδρέου είχε δηλώσει τη στήριξή του στον υποψήφιο πρόεδρο Παύλο Γερουλάνο.

Στη συνέχεια ο Νίκος Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μία μέρα χαράς, μια μέρα γιορτής για το ΠΑΣΟΚ. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε απλώς το χρέος μας. Και το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ για να κάνει ακριβώς το ίδιο. Σήμερα ο κόσμος, που προσέρχεται αθρόα στις κάλπες, δείχνει αυτό ακριβώς. Ότι πιστεύει ξανά στο ΠΑΣΟΚ, ότι προσβλέπει σε αυτό για να αλλάξει το ίδιο και να αλλάξει την χώρα. Ξανά. Είναι το μόνο που το μπορεί και το έχει αποδείξει. Να έλθουμε όλοι να ψηφίσουμε. Ο λαός να δείξει τον δρόμο. Με τη στήριξή σας το ΠΑΣΟΚ μπορεί. Εσείς είστε η δύναμή του».

Ο Νίκος Παπανδρέου

Στις 19:00 κλείνουν οι κάλπες, αίτημα για παράταση από τον Δούκα

Υπενθυμίζεται ότι οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ολοκληρώνονται στις 19:00. Ωστόσο, λόγω αυξημένης συμμετοχής δύναται να παραταθεί η διαδικασία. Ουρές και αυξημένη συμμετοχή καταγράφεται στα αστικά κέντρα.

Δείτε όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό εδώ.

Σημειώνεται ότι με επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ ο Μαρίνος Σκανδάμης, εκπρόσωπος του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χάρη Δούκα, ζήτησε την παράσταση του χρόνου λήξης της ψηφοφορίας.

«Η παράταση κρίνεται επιβεβλημένη δεδομένου ότι υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και σχηματίζονται ουρές εκλογέων που ταλαιπωρούνται», σημειώνεται χαρακτηριστικά από τους συνεργάτες του Χάρη Δούκα.

Δείτε βίντεο με ουρές από το 1ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου:

Πού θα δουν τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι πρόεδροι

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στο γραφείο του, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Παύλος Γερουλάνος θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα στο γραφείο του, επί της Κολοκοτρώνη. Η Άννα Διαμαντοπούλου θα τα παρακολουθήσει εξίσου στα γραφεία της, επί της Αθανασίου Διάκου.

Ο Χάρης Δούκας θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα σε γραφεία στενού συνεργάτη του επί της Χαριλάου Τρικούπη 18, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου θα δει τα αποτελέσματα στο σπίτι της με την οικογένειά της. Ο Μιχάλης Κατρίνης θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το γραφείο του, επί της οδού Ακαδημίας 57.

Υπενθυμίζεται ότι έχει κατατεθεί αίτημα από πλευράς Χάρη Δούκα στην ΕΔΕΚΑΠ για παράταση της διαδικασίας μετά τις 19:00, που είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί.

Επίσημη ενημέρωση ΠΑΣΟΚ: Πόσοι ψήφισαν ως τις 17:00

Ως τις 17:00 είχαν συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 234.343 φίλοι και μέλη του κόμματος, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Η αύξηση σε σχέση με τις εσωκομματικές κάλπες του 2021 είναι 12,3%.

Ψήφισε η Εύα Καϊλή στις εσωκομματικές εκλογές

Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συμμετείχε και η Εύα Καϊλή, η οποία, υπενθυμίζεται, είχε διαγραφεί από το κόμμα τον Δεκέμβριο του 2022.

Η πρώην ευρωβουλεύτρια συμμετείχε ψήφισε σε εκλογικό τμήμα του Ψυχικού.

Δείτε φωτογραφία:

Η Εύα Καϊλή

Ρεπορτάζ του MEGA για την εκλογική μάχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Μεγάλη είναι η συμμετοχή στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ενώ καταγράφονται ουρές σε εκλογικά τμήματα.

Δείτε ρεπορτάζ από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από την εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» με τη Νατάσσα Γιάμαλη, στο MEGA:

Στους 230.000 οι ψηφισάντες λίγο πριν τις 17:00

Λίγο πριν τις 17:00 στους 230.596 ανέρχονται οι ψηφίσαντες στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Η αύξηση σε σχέση με τις κάλπες του 2021 είναι 12,3%.

Πόσο έφτασε η συμμετοχή στις 16:00

Στις 212.000 ψήφους ανήλθε η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, περί τις 16:00.

Σέρρες: «Η προσέλευση στις κάλπες είναι πολλή μεγάλη», λέει ο γραμματέας της νομαρχιακής

«Η προσέλευση στις κάλπες είναι πολλή μεγάλη» σημείωσε, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις Σέρρες Γιώργος Τρέντσιος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εκτίμησε παράλληλα ότι «το ποσοστό συμμετοχής και πανελλαδικά και τοπικά θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία οπότε νικητής και σήμερα αλλά και την άλλη Κυριακή θα είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και πραγματικά νομίζω ότι βάζει τις βάσεις για μια μεγάλη παράταξη και πάλι που θα είναι ο αντίπαλος της ΝΔ τα επόμενα χρόνια»

Ουρές και στο Περιστέρι

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν και στο εκλογικό τμήμα του πρώτου δημοτικού σχολείου Περιστερίου, όπως, υπενθυμίζεται, σχηματίστηκαν νωρίτερα και σε εκλογικό τμήμα του Παλαιού Φαλήρου.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 1.441 ψήφοι μέχρι στιγμής σε έξι κάλπες του Περιστερίου.

Δείτε φωτογραφίες:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ, ουρές στο Περιστέρι

Εκλογές ΠΑΣΟΚ, ουρές στο Περιστέρι

Εκλογές ΠΑΣΟΚ, ουρές στο Περιστέρι

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πάνω από 200.000 ψήφοι έως τις 15:40

Συνεχίζεται η μαζική προσέλευση στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με τις ψήφους να έχουν ξεπεράσει τις 200.000 περί τις 15:40. Η συμμετοχή είναι αυξημένη 19% σε σχέση με τις εσωκομματικές κάλπες του 2021.

Χρηστίδης: Σήμερα αλλάζουμε τα δεδομένα

Ψήφισε ο βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, στο εκλογικό τμήμα του 1ου δημοτικού σχολείου Ελληνικού. Σημειώνεται ότι ο ίδιος είχε κατέλθει ως υποψήφιος πρόεδρος στις εσωκομματικές εκλογές του 2021.

Ο Παύλος Χρηστίδης επισκέφθηκε, ακόμη, διάφορα εκλογικά κέντρα του Νοτίου Τομέα Αθηνών, συνομίλησε με τους πολίτες και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Όπως ανέφερε σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «μια ηλιόλουστη ημέρα. Ευχαριστούμε πολύ τις εφορευτικές επιτροπές, τις οργανώσεις, τους εθελοντές. Σήμερα αλλάζουμε τα δεδομένα».

Ψήφισε στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μιχάλης Μαρμαρινός

Στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συμμετείχε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μιχάλης Μαρμαρινός, ο οποίος τόνισε πως η σημερινή εκλογική μάχη έχει νόημα για όλους.

«Σήμερα είναι μια εορτή ενός πολιτικού πολιτισμού, που χαίρομαι για τη διαδρομή αυτή του ΠΑΣΟΚ, με τον τρόπο που έχει γίνει όλη αυτή η διαδικασία. Έχει νόημα η ψηφοφορία, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ή ψηφίζει κανείς γενικότερα, στην υποστήριξη προσώπων που προάγουν το επίπεδο της πολιτικής ζωής. Η ψηφοφορία η σημερινή έχει νόημα για όλους, θα τολμούσα να πω. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ΠΑΣΟΚ αυτοί που υποστηρίζουν αυτή τη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Δείτε βίντεο:

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις εσωκομματικές εκλογές:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Αυξάνεται η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – 192.000 ώς τις 15:00

Η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αυξάνεται και έχει αγγίξει τις 192.000 στις 15:00. Σε σχέση με το 2021 η προσέλευση στις κάλπες είναι αυξημένη κατά 17,5%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τις 15:00 είχαν εγγραφεί 70.000 νέα μέλη και φίλοι του κόμματος.

Νωρίτερα, στις 14:15, η συμμετοχή ανερχόταν στις 172.000, ενώ η τελευταία επίσημη ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανέφερε, στις 14:00, πως στις κάλπες είχαν προσέλθει 167.814 φίλοι και μέλη του κόμματος. Η αύξηση σε σχέση με τις εκλογές του 2021 ήταν 21,4%. Στις εκλογές, τότε, είχαν ψηφίσει 138.233 άτομα.

ΠΑΣΟΚ Νοτίων Δωδεκανήσων: Στελέχη της Δεξιάς προσπαθούν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα

Στην καταγγελία ότι «δημόσια ενεργά κι επώνυμα στελέχη που ανήκουν σε κόμματα της Δεξιάς» επιχειρούν την «αλλοίωση του αποτελέσματος στα Δωδεκάνησα με τη συμμετοχή τους στις εκλογές» προχώρησε η νομαρχιακή επιτροπή Νοτίων Δωδεκανήσων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Ζητάμε καθαρή εντολή. Καταγγέλλουμε δημόσια ενεργά κι επώνυμα στελέχη που ανήκουν σε κόμματα της Δεξιάς για την προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος στα Δωδεκάνησα με τη συμμετοχή τους στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Καλούμε τον κόσμο μας, τους ψηφοφόρους μέλη του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν στη γιορτή Δημοκρατίας και να διασφαλίσουν την καθαρή εντολή στον/ην επόμενο/η πρόεδρο, που θα αποτελέσει την απάντηση στο επιτελικό χάος της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση – καταγγελία.

Ουρές καταγράφονται σε τμήματα

Περί τις 14:55 ουρές καταγράφονται σε εκλογικά τμήματα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, όπως παραδείγματος χάριν του Παλαιού Φαλήρου, με τη συμμετοχή στις κάλπες να συνεχίζει να αυξάνεται.

Σημειώνεται ότι στις 14:15 η συμμετοχή ξεπέρασε τα 172.000 άτομα.

Δείτε φωτογραφικό στιγμιότυπο:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ουρές σε τμήμα του Παλαιού Φαλήρου

Πρώτα αποτελέσματα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης και Γερουλάνος σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Τα πρώτα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ήρθαν στη δημοσιότητα, από τις κάλπες της Αυστραλίας.

Στη Μελβούρνη ο Παύλος Γερουλάνος έλαβε 21 από τις 35 ψήφους και αναδείχθηκε πρώτος. Ακολούθησε με 6 ψήφους ο Νίκος Ανδρουλάκης, με 3 η Νάντια Γιαννακοπούλου, με 2 η Άννα Διαμαντοπούλου και από μία οι Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης. Παράλληλα υπήρξε μια άκυρη ψήφος.

Στο Σίδνεϊ από τις 53 συνολικά ψήφους, τις 19 έλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης, 17 η Άννα Διαμαντοπούλου, 9 ο Χάρης Δούκας, 6 ο Μιχάλης Κατρίνης, 2 ο Παύλος Γερουλάνος και καμία η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ζήτησε παράταση της διαδικασίας ο Χάρης Δούκας

Με επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ ο Μαρίνος Σκανδάμης, εκπρόσωπος του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χάρη Δούκα, ζήτησε την παράσταση του χρόνου λήξης της ψηφοφορίας.

«Η παράταση κρίνεται επιβεβλημένη δεδομένου ότι υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και σχηματίζονται ουρές εκλογέων που ταλαιπωρούνται», σημειώνεται χαρακτηριστικά από τους συνεργάτες του Χάρη Δούκα.

Ένταση σε δύο εκλογικά τμήματα της Αχαΐας

Άναψαν τα αίματα σε δύο εκλογικά τμήματα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σημειώθηκε στη Δυτική Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το tempo24.news, υπήρξε έντονος διαπληκτισμός το πρωί στο εκλογικό κέντρο της Κάτω Αχαΐας, το οποίο έχει στηθεί στο Γυμνάσιο.

Κατά το ίδιο μέσο, στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία αλλά δεν προχώρησε κανείς από τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο σε μηνύσεις.

Το δεύτερο εκτυλίχθηκε στο εκλογικό κέντρο των Σαγαιίκων, όπου εκεί, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, σημειώθηκε μεγαλύτερη ένταση.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πάνω από 172.000 ψηφοφόροι στις 14:15

Συνεχίζεται να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς η συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Στις 14:15 είχαν ψηφίσει περί τους 172.000 εκλογείς.

Νωρίτερα στις 14:00, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στις κάλπες είχαν προσέλθει 167.814 φίλοι και μέλη του κόμματος. Η αύξηση σε σχέση με τις εκλογές του 2021 ήταν 21,4%. Στις εκλογές, τότε, είχαν ψηφίσει 138.233 άτομα.

Ψήφισε ο Κώστας Λαλιώτης

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο Κώστας Λαλιώτης

Ο Κώστας Λαλιώτης

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πάνω από 167.000 ψηφοφόροι έως τις 14:00, αύξηση 21,4%

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στις κάλπες έχουν προσέλθει 167.814 φίλοι και μέλη ώς τις 14:00. Η αύξηση σε σχέση με τις εκλογές του 2021 είναι 21,4%. Τότε, είχαν ψηφίσει 138.233 άτομα.

Ψήφισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος – «Χρειάζεται μια άλλη πρόταση εξουσίας»

Στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων ψήφισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης 2012-2015 Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε τόνισε πως «χρειάζεται ένας άλλος πόλος, μια άλλη πρόταση εξουσίας» και ότι «αυτόν τον ρόλο οφείλει να τον αναλάβει το ΠΑΣΟΚ».

Όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «για τη φυσιολογική λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και για τη σταθερή πορεία της χώρας, της οικονομίας των θεσμών της εξωτερικής πολιτικής μέσα σε ένα ταραγμένο κόσμο πρέπει να υπερβούμε την ασυμμετρία του κομματικού συστήματος. Τώρα χρειάζεται ένας άλλος πόλος, χρειάζεται μία άλλη πρόταση εξουσίας. Αυτόν τον ρόλο οφείλει να τον αναλάβει το ΠΑΣΟΚ. Η κοινωνία το γνωρίζει και είμαι βέβαιος ότι η παράταξη έχοντας συνείδηση της ιστορίας θα ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Δείτε βίντεο:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν 154.000 έως τις 13:30

Πάνω από 154.000 εκλογείς έχουν οδηγηθεί στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ώς τις 13:30.

Ντύθηκε… ΠΑΣΟΚ και πήγε να ψηφίσει στις εκλογές

Στο εκλογικό κέντρο της Πύλης Τρικάλων, εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής ένας ηλικιωμένος με καταπράσινη αμφίεση, σημαία του ΠΑΣΟΚ, κορνιζαρισμένες αφίσες του Ανδρέα Παπανδρέου και παραδίπλα μια γκλίτσα με σκαλισμένο τον πράσινο ήλιο.

Ο 85χρονος Βασίλης Ζάμπρας από τους Καλογήρους του δήμου Πύλης δήλωσε, σύμφωνα με το trikalaopinion.gr, βέβαιος ότι ήρθε η ώρα να… ξαναπρασινίσει ο τόπος.

Ο 85χρονος Βασίλης Ζάμπρας – Πηγή φωτογραφίας: trikalaopinion.gr

Στις κάλπες πάνω από 142.000 ψηφοφόροι

Στις 13:20 στις κάλπες είχαν προσέλθει πάνω από 142.000 ψηφοφόροι στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με τις εκτιμήσεις ότι ο αριθμός των ψηφοφόρων θα ξεπεράσει τις 300.000 να διαφαίνεται ότι θα επιβεβαιωθούν.

Σκανδαλίδης: Φοβάμαι ότι θα πέσω έξω, πολύ περισσότεροι από 300.000 θα ψηφίσουν

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε σε δηλώσεις μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος πως «εγώ έχω πει ότι θα είναι πάνω από 300.000 αυτοί που θα έρθουν σήμερα και φοβάμαι ότι θα πέσω έξω γιατί θα είναι περισσότεροι. Αυτό σημαίνει ότι ο λαός του ΠΑΣΟΚ είναι ξανά στο πόδι σε μια δημοκρατική διαδικασία η οποία είναι υποδειγματική για όλα τα κόμματα». Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Κώστας Σκανδαλίδης είχε εκτιμήσει ότι παραπάνω από 300.000 θα πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν.

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «την άλλη Δευτέρα το πρωί όποιος κι αν είναι πρόεδρος, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει μια καινούργια αρχή και θα δώσει τη μάχη του», συμπληρώνοντας πως «ήμουν και είμαι στρατιώτης της παράταξης».

Ανάρτηση Ανδρουλάκη με στιγμιότυπο από την ψηφοφορία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στιγμιότυπο από τη στιγμή που ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, παραθέτοντας τη δήλωση που πραγματοποίησε στη συνέχεια.

Η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη:

Σε εξέλιξη η διαδικασία σε Ελλάδα και εξωτερικό

Σε σχεδόν 950 εκλογικά τμήματα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Δείτε εδώ όλα τα εκλογικά τμήματα.

Παράλληλα μεγάλη συμμετοχή καταγράφεται και στη Θεσσαλονίκη. Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα του in:

Το εκλογικό τμήμα στο κτίριο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη

Το εκλογικό τμήμα στο κτίριο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη

Στιγμιότυπο από το πνευματικό κέντρο του δήμου Βριλησσίων

Ανάρτηση Δούκα: Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε την ελπίδα

«Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον. Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν.
Ενώνουμε δυνάμεις. Κερδίζουμε την ελπίδα», υπογράμμισε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Χάρης Δούκας, συνοδεύοντάς την από στιγμιότυπο την ώρα που ασκούσε το εκλογικό δικαίωμά του.

Ψήφισε ο Παύλος Γερουλάνος

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές στο τμήμα του πνευματικού κέντρου του δήμου Αθηναίων.

«Μια πολύ σημαντική μέρα σήμερα για τη δημοκρατία, για το κόμμα, για την παράταξη. Θέλω να συστήσω σε όλον τον κόσμο που περιμένει υπομονή και επιμονή. Πραγματικά αξίζει τον κόπο αυτή η διαδικασία. Οι μεγάλες ουρές μας δίνουν μεγάλη δύναμη. Η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στον νέο πρόεδρο, δίνει δύναμη στο ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος.

Συνέχισε λέγοντας πως «ξεκινάει μία νέα διαδικασία για να προχωρήσουμε μπροστά. Το ΠΑΣΟΚ να μπορεί να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει σήμερα η χώρα», ενώ ευχαρίστησε τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής της διαδικασίας και τους δημοσιογράφους για τη δουλειά τους.

Καταληκτικά ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος ευχήθηκε «αυτή η διαδικασία να είναι μία καινούρια μέρα για το ΠΑΣΟΚ».

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Ο Παύλος Γερουλάνος

Ο Παύλος Γερουλάνος

Δείτε βίντεο με τον Παύλο Γερουλάνο:

Στον Άγιο Παντελεήμονα η Άννα Διαμαντοπούλου

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ βρέθηκε σε εκλογικό κέντρο του Αγίου Παντελεήμονα, όπου χαιρέτισε τον κόσμο και τους εθελοντές του κόμματος.

Δείτε φωτογραφικό στιγμιότυπο:

Η Άννα Διαμαντοπούλου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Κώστα Σημίτη

Θερμή χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, που προσήλθε στις κάλπες μαζί με τη σύζυγό του, Δάφνη.

Ακόμη, σε στιγμιότυπο του in καταγράφηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον Κώστα Σημίτη αλλά και τον Γιάννη Κανελλάκη, που, υπενθυμίζεται, η υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είχε κοπεί από την ΕΔΕΚΑΠ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Κώστα Σημίτη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Κώστα Σημίτη και τον Γιάννη Κανελλάκη

Παπανδρέου: Η μαζική συμμετοχή ανοίγει δρόμους για μία μεγάλη πράσινη προοδευτική αλλαγή

Στην Αχαΐα ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως «η μαζική συμμετοχή, κάνει πιο ισχυρο το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνει την προοπτική για μια παράταξη ενωμένη, που ανοίγει δρόμους για μία μεγάλη, πράσινη, προοδευτική αλλαγή στη χώρα μας».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου:

«Το 2004 θεσπίσαμε μια διαδικασία δημοκρατικής συμμετοχής που ήταν πρωτοποριακή και πρωτόγνωρη για την Ελλάδα και όχι μόνο. Στόχος μας, να ανοίξουμε διαύλους συμμετοχής, να ενισχύσουμε τη φωνή του πολίτη, στις αποφάσεις που τον αφορούν. Το κάναμε με την αυτοπεποίθηση των αξιών μας, των ιδεών μας και σήμερα χρειάζεται αυτή η συμμετοχική αντίληψη να διαπεράσει όλη την ελληνική κοινωνία. Να δώσουμε λόγο, αξιοπρέπεια και φωνή σε όλους τους πολίτες.

Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα θέματα της εποχής, τα μεγάλα διλήμματα, τις μεγάλες προκλήσεις. Για αυτό σήμερα η μαζική συμμετοχή, κάνει πιο ισχυρο το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνει την προοπτική για μια παράταξη ενωμένη, που ανοίγει δρόμους για μία μεγάλη, πράσινη, προοδευτική αλλαγή στη χώρα μας.

Μια δημοκρατία όχι μόνο συμμετοχική, αλλά ισότητας, αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και ελευθερίας. Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ είναι μία μέρα που πιστεύω ότι ξανά θα δούμε να ανατέλλει ο ήλιος».

Ξεπέρασαν τις 100.000 οι ψήφοι στις 12:00 στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Περί τις 12:00 οι ψήφοι στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ξεπέρασαν τις 100.000, φτάνοντας αισίως τη συμμετοχή σε 101.735 άτομα.

Το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 27% σε σχέση με την ίδια ώρα στις εσωκομματικές κάλπες του 2021.

Ψήφισε ο Κώστας Σημίτης στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – «Η ψηφοφορία είναι ένα βήμα»

Ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ λίγο μετά τις 12:00 ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων.

«Η ψηφοφορία είναι ένα βήμα το οποίο μας εξασφαλίζει μία συνέχεια όπου το ΠΑΣΟΚ θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο για την ελληνική εξέλιξη», τόνισε ο Κώστας Σημίτης.

Ο Κώστας Σημίτης

Ο Κώστας Σημίτης

Δείτε βίντεο:

Πάνω από 65.000 ψήφισαν έως τις 11:00

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι τις 11:00, είχαν ψηφίσει 65.671 μέλη και φίλοι του κόμματος στις εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα, καταγράφεται αύξηση 29% σε σχέση με το 2021.

Ψήφισε και ο Νίκος Ανδρουλάκης – «Μαζί μπορούμε να κάνουμε το άλμα στη ΝΔ»

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στο δημαρχείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «πριν δυόμισι χρόνια μου εμπιστευτήκατε τις τύχες του Κινήματος. Σήμερα νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ για την τιμή που μου έκαναν, αλλά και για τις μάχες, που δώσαμε μαζί».

Συνέχισε λέγοντας πως «σε μόλις δυόμισι χρόνια καταφέραμε να σπάσουμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού, που συμπίεζαν το ΠΑΣΟΚ. Θα το κάνουμε πιο ισχυρό και θα πετύχουμε σημαντικές νίκες ξαναβάζοντας την παράταξή μας στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων».

Καταληκτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «μαζί πετύχαμε όλα αυτά τα σημαντικά βήματα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το άλμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Δείτε τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη:

Ψήφισε η Άννα Διαμαντοπούλου στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – «Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες»

Η Άννα Διαμαντοπούλου ψήφισε στο εκλογικό τμήμα στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων, τονίζοντας πως «σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες».

«Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες, οι φίλοι, τα μέλη και οι δημοκρατικοί πολίτες για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Μια ισχυρή Ελλάδα, μία δίκαιη κοινωνία και ένα αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες» τόνισε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Άννα Διαμαντόπουλου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου

Όσα είπε η Άννα Διαμαντοπούλου:

Ψήφισε η Νάντια Γιαννακοπούλου

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου σε εκλογικό τμήμα του Περιστερίου.

Δηλώσεις Ανδρέα Σπυρόπουλου για την εκλογική διαδικασία

Απόλυτα ικανοποιημένος για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασία στις εσωκομματικές κάλπες, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Είναι μια μέρα γιορτής για τη δημοκρατία, είναι μια μέρα γιορτής για το ΠΑΣΟΚ. Σε ολόκληρη τη χώρα οι φίλοι και τα μέλη της παράταξης προσέρχονται μαζικά σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Σηματοδοτούνε με τη συμμετοχή τους ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει ως ο μεγάλος ισχυρός πόλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, ως ο μεγάλος ισχυρός πόλος απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα τελευταία χρόνια. Μετά το τέλος της εκλογικής αναμέτρησης θα είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και ισχυροί για να αλλάξουμε την Ελλάδα», ανέφερε αρχικώς.

Ευχαρίστησε όλα τα μέλη, τους φίλους και τους εθελοντές της παράταξης για τη βοήθειά τους και την άψογη, όπως τη χαρακτήρισε, διενέργεια των εκλογών.

«Εξελίσσεται απόλυτα ομαλά, καλύτερα από κάθε άλλη εκλογική διαδικασία. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή και ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος ο κόσμος θα μας εκπλήξει και θα έρθουν ακόμα περισσότεροι να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας», κατέληξε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Δείτε όσα δήλωσε:

Γερουλάνος: Καλώ κάθε προοδευτικό πολίτη να εκτοξεύσουμε τη συμμετοχή

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος προχώρησε σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας «κάθε προοδευτικό πολίτη να εκτοξεύσουμε τη συμμετοχή σήμερα στην κάλπη».

Αναλυτικά όσα ανέγραψε ο Παύλος Γερουλάνος:

Ψήφισε ο Μιχάλης Κατρίνης

Ο Μιχάλης Κατρίνης ψήφισε στην εκλογική του περιφέρεια, στην Ηλεία και συγκεκριμένα στο δημαρχείο του Πύργου.

Ακολούθως ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως «οι δημοκρατικοί πολίτες σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή και την απόφασή τους, δίνουν σήμερα τη δύναμη στο κίνημά μας για να γίνει και πάλι μεγάλο και νικηφόρο».

Πρόσθεσε ότι «από την Ελληνική επαρχία που χτυπά η καρδιά του ΠΑΣΟΚ, στέλνω μήνυμα νίκης και ελπίδας. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, για να γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη ξανα δύναμη αλλαγής και ανατροπής. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Όσα είπε ο Μιχάλης Κατρίνης:

Αυξημένη κατά 30% η συμμετοχή σε σχέση με το 2021

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, καθώς με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αυξημένη κατά 30% είναι η συμμετοχή σε σχέση με το 2021 στις 09.00, περί τα 20.000 άτομα.

Η πρώτη επίσημη ενημέρωση για τη συμμετοχή αναμένεται από την ΕΔΕΚΑΠ στις 11:00.

Ψήφισε ο Χάρης Δούκας

Λίγο μετά τις 9 το πρωί ψήφισε ο Χάρης Δούκας στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων για τις εσωκομματικές κάλπες στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον, αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν. Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε την ελπίδα» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ο Χάρης Δούκας

Ο Χάρης Δούκας

Δείτε τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα:

Από νωρίς στις κάλπες οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Από νωρίς το πρωί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα για ψηφίσουν ενώ από την Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία σχετικά με τη συμμετοχή.

Μία από τις πρώτες ψηφοφόρους που βρέθηκαν σήμερα σε εκλογικό κέντρο μίλησε στην κάμερα του MEGA δηλώνοντας αισιόδοξη για τη διαδικασία.

Διαβάστε εδώ όσα δήλωσε.

Ερώτημα η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές

Η συμμετοχή άλλωστε είναι το μεγάλο στοίχημα -όπως και ερώτημα- για όλους τους υποψήφιους, καθώς, η αυξημένη (ή μη) προσέλευση θα κρίνει και το τελικό δίδυμο που θα προκριθεί στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου.

Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη είναι αισιόδοξα για μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με το ενδεχόμενο ο αριθμός να ξεπεράσει τις 300.000 να είναι ισχυρό. Αντίστοιχη εικόνα προσέλευσης μεταφέρουν και τα επιτελεία των έξι υποψηφίων -Νίκου Ανδρουλάκη, Παύλου Γερουλάνου, Νάντιας Γιαννακοπούλου, Άννας Διαμαντοπούλου, Χάρη Δούκα, Μιχάλη Κατρίνη, που από την πλευρά τους «όργωσαν» τη χώρα κατά την προεκλογική περίοδο που διήρκεσε περί τις 100 μέρες (από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Ιουνίου).

Υπενθυμίζεται ότι στις εσωκομματικές εκλογές του 2021 του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συμμετείχαν 270.706 ψηφοφόροι. Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου έλαβε 508.431 ψήφους, ενώ στις εθνικές εκλογές του Μαΐου είχε λάβει 676.165.

Τι έκανες χθες οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Κατά τη χθεσινή μέρα οι υποψήφιοι πρόεδροι πραγματοποίησαν τις τελευταίες δράσεις τους εν όψει της σημερινής εκλογικής μάχης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε ομιλία στην Αχαΐα, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος στο Αργοστόλι, στην Κεφαλονιά. Ο Χάρης Δούκας περιόδευσε σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Η Άννα Διαμαντοπούλου βρέθηκε σε Περιστέρι, Ίλιον, Αιγάλεω και Χαϊδάρι, ενώ στη δυτική Αττική περιόδευσε και η Νάντια Γιαννακοπούλου. Ο Μιχάλης Κατρίνης πραγματοποίησε δηλώσεις εν όψει της εσωκομματικής διαδικασίας.

Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι

Την Αττική επέλεξαν και οι πέντε εκ των έξι υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στο δημαρχείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στις 10:00, ενώ οι Παύλος Γερουλάνος (12:00), Άννα Διαμαντοπούλου (10:30) και Χάρης Δούκας (09:00) θα ψηφίσουν στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων.

Η βουλεύτρια Β’2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Νάντια Γιαννακοπούλου θα βρεθεί 1ο δημοτικό σχολείο του δήμου Περιστερίου (θα δει τα αποτελέσματα στο σπίτι της με την οικογένειά της), στις 10:00, ενώ στο δημαρχείο του Πύργου, στην Ηλεία, που είναι και η εκλογική του περιφέρεια, θα ψηφίσει στις 09:00 ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο μοναδικός που θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα εκτός Αττικής.

Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων στις 12:30, όπως και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (2013/15) Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ψηφίσει στην Αχαΐα, στις 11:00, στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών.

Περί τα 950 εκλογικά τμήματα – Τρία ευρώ το αντίτιμο, ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Περίπου 950 είναι τα εκλογικά τμήματα που συστάθηκαν σε Ελλάδα και πόλεις του εξωτερικού για την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Σημειώνεται ότι στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Δικαίωμα ψήφου με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού έχουν όσοι είναι μέλη ή φίλοι του κόμματος ή όσοι εγγραφούν μέλη ή φίλοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία ορίστηκε στα 3 ευρώ και καταβάλλεται στον πρώτο γύρο, ενώ για τον δεύτερο γύρο -εφόσον αυτός χρειαστεί- δεν θα καταβάλλεται αντίτιμο. Δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον πρώτο γύρο.

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2007 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής της πλατφόρμας πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος.

Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης νέου τύπου. Δικαίωμα ψήφου έχουν και όσοι Έλληνες είναι γεννηθέντες το έτος 2008 (είναι δηλαδή 16 ετών), οι οποίοι θα πρέπει να επιδείξουν στην Εφορευτική Επιτροπή την ταυτότητά τους και συμπληρωμένη την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου. Η ταυτοποίηση με τον ΑΜΚΑ δεν έχει εφαρμογή στις κάλπες των απόδημων.

Πότε κλείνουν οι κάλπες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Παράλληλα η ΕΔΕΚΑΠ μέσω του «μάθε πού ψηφίζεις» έδωσε στη δημοσιότητα τα εκλογικά τμήματα που θα στηθούν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, όπως και διαδραστικό χάρτη για να βοηθηθούν τα μέλη του κόμματος.

Δείτε εδώ τον διαδραστικό χάρτη με τα εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ενώ εδώ μπορεί να δείτε αναλυτικά τον κατάλογο ανά εκλογική περιφέρεια.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 και θα κλείσουν στις 19:00. Δύναται να παραταθεί η διαδικασία αν κριθεί αναγκαίο λόγω της προσέλευσης.

Όσον αφορά στις κάλπες του εξωτερικού, αυτές θα παραμείνουν ανοιχτές στο Σίδνεϊ από 09:00 έως 18:00 τοπική ώρα, στη Μελβούρνη από 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα, στο Βέλγιο από 09:00 έως 17:00 τοπική ώρα, στη Γαλλία από 11:00 έως 16:00 τοπική ώρα, στη Γερμανία από 10:00 έως 18:00 τοπική ώρα, στην Κύπρο από 07:00 έως 19:00 τοπική ώρα, στη Σουηδία από 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα, στην Αγγλία από 10:00 έως 16:00 τοπική ώρα.

Ακόμη, στη Νέα Υόρκη από 08:00 έως 13:00 τοπική ώρα, ενώ στον Καναδά από 10:00 έως 17:00 τοπική ώρα.

Πώς ψηφίζει ο εκλογέας

Ο εκλογέας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΔΕΚΑΠ, προσέρχεται στο εκλογικό κέντρο, όπου συστήνεται να υπάρχει τραπέζι υποδοχής με εθελοντές που τον βοηθούν να συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής, εφόσον γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν είναι μέλος.

Στο τραπέζι της Εφορευτικής Επιτροπής παραδίδει την ταυτότητά του και την αίτηση εγγραφής μέλους/φίλου, εφόσον δεν είναι μέλος και, γίνεται η διαπίστευσή του από το χειριστή της πλατφόρμας και η εγγραφή του στην κατάσταση ψηφισάντων από το γραμματέα, στον οποίον καταβάλει το ποσό των 3 ευρώ και υπογράφει. Μετά, ο πρόεδρος σφραγίζει τον φάκελο και τον παραδίδει μαζί με ψηφοδέλτιο στον ψηφοφόρο.

Μπαίνει πίσω από το παραβάν και ψηφίζει, βάζει το διπλωμένο ψηφοδέλτιο στον φάκελο.

Επιστρέφει στην Εφορευτική Επιτροπή και πριν ρίξει τον φάκελο στην κάλπη, ο πρόεδρος πρέπει να τον μονογράψει. Παίρνει την ταυτότητα/διαβατήριο και αποχωρεί από το εκλογικό κέντρο.

Ειδήσεις Σήμερα:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου