«To Διάστημα δεν είναι μόνο ένα σύνορο που προσφέρει στους ανθρώπους ελπίδες και όνειρα αλλά αποτελεί ένα περιβάλλον που μπορεί να προσφέρει πολλά στην οικονομική πρόοδο και οικονομική ασφάλεια της χώρας μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία επαναπροσδιορίστηκαν οι διαστημικοί στόχοι της χώρας.
Ανάμεσα στους στόχους που τέθηκαν είναι η παρουσία ενός Ιάπωνα αστροναύτη στην επιφάνεια της Σελήνης μέχρι το 2030. Σε αυτή τη φάση η Ιαπωνία δεν σχεδιάζει μια δική της αυτόνομη επανδρωμένη αποστολή στο φυσικό μας δορυφόρο αλλά να στείλει ένα δικό της αστροναύτη σε κάποια από τις επανδρωμένες αποστολές που ετοιμάζει η NASA στο φεγγάρι στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis.
Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα το 2024 η Ιαπωνία σχεδιάζει να στείλει στον Άρη ένα σκάφος εξερεύνησης χωρίς να έχουν δοθεί λεπτομέρειες για αυτή την αποστολή. Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα αναζητηθεί τρόπος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στο Διάστημα με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που θα μεταδίδεται στη Γη.
Πρόσφατα η Κίνα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να στείλει έξω από τη Γη ένα στόλο ηλιακών πάνελ συνολικής έκτασης 1,6 χλμ. Σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου οι ηλιακοί συλλέκτες θα σταλούν μέχρι το 2035 έξω από τη Γη σε γεωστατική τροχιά σε ύψος περίπου 35 χιλιάδων χλμ. Θα παράγουν ηλιακή ενέργεια την οποία θα μετατρέπουν σε δέσμες λέιζερ ή σε δέσμες μικροκυμάτων τις οποίες θα εκπέμπουν στην συνέχεια σε μια επίγεια εγκατάσταση που με την σειρά της θα διοχετεύει την ενέργεια στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Το Πεκίνο έχει επίσης ανακοινώσει την πρόθεση του να στείλει δικούς της αστροναύτες (ταϊκοναύτες όπως τους ονομάζει) τόσο στη Σελήνη όσο και στον Άρη.
naftemporiki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου