Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Καναδάς: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς- Δύο νεκροί

 


Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν όταν ανοικτό ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στη μικρή πόλη Αμκουί, στο βόρειο Κεμπέκ του Καναδά.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ, Ελέν Σεν-Πιερ, δήλωσε ότι ένας 38χρονος άνδρας συνελήφθη και οι αρχές ερευνούν εάν το περιστατικό έγινε σκόπιμα.

«Όλα δείχνουν ότι είναι ένα μεμονωμένο γεγονός», είπε. «Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος στην περιοχή και υπάρχει μόνο ένας ύποπτος».

Πηγές της αστυνομίας δήλωσαν στον Guardian ότι ο άνδρας κρατείται σε τοπικό αστυνομικό τμήμα και μιλά με αξιωματικούς. Οι συνθήκες της τραγωδίας και το κίνητρο του υπόπτου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Οι νεκροί είναι άνδρες ηλικίας περίπου 70 και 60 ετών, ενώ οι δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την κυρία Σεν-Πιερ. Επιτόπου σπεύδουν ψυχολόγοι για να υποστηρίξουν ανθρώπους που υπέστησαν σοκ, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες υγείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης. Δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Εκπρόσωπος του περιφερειακού συμβουλίου υγείας ανέφερε στον καναδικό Τύπο ότι είχε εκδοθεί πορτοκαλί κωδικός στο νοσοκομείο του Αμκουί, που υποδηλώνει σενάριο με πολλά θύματα.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανέφερε μέσω Twitter πως «η καρδιά του βρίσκεται στους κατοίκους της Αμκουί», μικρής πόλης κάπου 6.000 κατοίκων, 415 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Κεμπέκ. «Καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν, έχω στη σκέψη μου τους πάντες», είπε.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου