Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Κυπριακό: Ολοκληρώθηκε το δείπνο Χριστοδουλίδη – Τατάρ στην έδρα του ΟΗΕ – «Οδικός χάρτης» από τον Γκουτέρες – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

 


Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη τριμερής συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ που προσκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Κύπρου, επί τάπητος τέθηκαν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι  ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έφτασε λίγο πριν από την 2.00 το πρωί (ώρα Κύπρου) στο επιβλητικό κτίριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Πριν από τις 2.00 έφτασε στον χώρο και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Ψυχρό το κλίμα

Όπως μεταφέρει και ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη Κυριάκος Πομηλορίδης, οι δύο άντρες δεν αντάλλαξαν χειραψία όπως συνηθίζεται και επικράτησε ένα ψυχρό και αμήχανο κλίμα κατά τα πρώτα λεπτά της κοινής τους παρουσίας στα έδρανα των ΗΕ και κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης με τον Αντόνιο Γκουτέρες.

Μέσω δημοσίευσής του στην πλατφόρμα “Χ” ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε πως στόχος αυτής της συνάντησης για την Κυπριακή Δημοκρατία είναι η διερεύνηση της προοπτικής επανέναρξης των διαπραγματεύσεων εντός του πλαισίου που καθορίζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ειλικρινή πολιτική βούληση προσέρχεται με στόχο να διεξαχθεί μια εποικοδομητική, γόνιμη συζήτηση, ευθυγραμμισμένη με το διεθνές δίκαιο και το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Δείτε σχετικό βίντεο

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου