Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Ν. Ανδρουλάκης στη «Ναυτεμπορική»: Δεν υπάρχει διαχωρισμός 80%-20% ή 70%-30%, υπάρχει 100% ενότητα

 


Απομένουν μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ και την ανάδειξη νέας ηγεσίας, με τον Πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, να παραχωρεί συνέντευξη στη «Ναυτεμπορική», δίνοντας τον «οδικό χάρτη» για την επόμενη ημέρα της διαδικασίας.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα της κάλπης της Κυριακής, ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ότι «οι πολίτες καλούνται να κάνουν μια επιλογή συνέχειας με διορθωτικές κινήσεις και στόχο την πολιτική επάρκεια και την αμφίπλευρη διεύρυνση».

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι την επομένη των εκλογών «όλοι θα έχουν ενεργό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ. Και οι συνυποψήφιοι μου αλλά και όσοι δίνουν έναν άοκνο αγώνα στη βάση».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στη Ναυτεμπορική

Μετά τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών και την είσοδο σας στον δεύτερο γύρο, ποιο μήνυμα θέλετε να απευθύνετε στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να σας επιλέξουν έναντι του συνυποψηφίου σας, του κ. Δούκα;

Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει ως αυτόνομος πόλος στο πολιτικό σύστημα και κανείς -ούτε οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ούτε η εγχώρια ελίτ- δεν μπορεί να θεωρεί συμπλήρωμα και αυτό ο κόσμος του Κινήματος μου το πιστώνει. Προφανέστατα, η κάλπη του πρώτου γύρου είχε και ένα μήνυμα αλλαγών, οι οποίες θα γίνουν όπως έχω δεσμευτεί.

Στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας πρέπει να στηριχθούμε στις στέρεες βάσεις που χτίσαμε αυτά τα δυόμισι χρόνια και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για το ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει με αξιοπιστία, σταθερότητα και προοδευτικό πρόγραμμα.

Την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να κάνουν μια επιλογή συνέχειας με διορθωτικές κινήσεις και στόχο την πολιτική επάρκεια και την αμφίπλευρη διεύρυνση.

Επιστρέψαμε, συνεχίζουμε, θα κερδίσουμε και θα πάμε ξανά το ΠΑΣΟΚ στην κορυφή. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Καταγράψατε στον πρώτο γύρο των εκλογών 29,64%. Συνομιλήσατε με τους συνυποψηφίους σας από τον πρώτο γύρο προκειμένου να σας στηρίξουν ενόψει του δευτέρου γύρου. Τι απάντηση και τι κλίμα λάβατε;

Τιμώ τους συνυποψηφίους μου γιατί έδωσαν πραγματικά έναν σημαντικό αγώνα. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και θα είμαστε όλοι μαζί. Αυτό ήταν εξάλλου το μήνυμα των 303.000 ψηφοφόρων της προηγούμενης Κυριακής.

Όπως συχνά λέω, δεν υπάρχει ο διαχωρισμός 80%-20% ή 70%-30%. Υπάρχει 100% ενότητα.

Είναι προφανές ότι όλοι θα έχουν ενεργό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ. Και οι συνυποψήφιοι μου αλλά και όσοι δίνουν έναν άοκνο αγώνα στη βάση. Μαζί θα αναδιατάξουμε την παράταξη μας τόσο σε οργανωτικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο προκειμένου να δημιουργήσουμε από τα κάτω τις συνθήκες για πολλαπλασιαστές των θέσεών μας. Θα επεξεργαστούμε περαιτέρω το πρόγραμμά μας κάνοντας χρήσιμες προσθήκες. Στη συνέχεια αυτή η διαδικασία θα κορυφωθεί σε ένα πολιτικό συνέδριο και ένα οργανωτικό συνέδριο. Με στόχο την πολιτική επάρκεια στη Βουλή και στις μάχες στην κοινωνία καθώς και την αμφίπλευρη διεύρυνση ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να κοιτάξουμε στα μάτια τη Νέα Δημοκρατία.

Εφόσον επανεκλεγείτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τι στρατηγική θα ακολουθήσετε έναντι της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;

Με πιο ριζοσπαστική επικοινωνία θα καταδείξουμε ότι το «οικονομικό θαύμα» για το οποίο επαίρεται η κυβέρνηση, δεν υπάρχει όταν οι πολίτες έχουν την προτελευταία αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη των «27», πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας, τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά 51% για οικογένειες και οι ανισότητες διευρύνονται ραγδαία.

Επιπλέον, όπως αποτυπώνεται και στους πολύ χαμηλούς μακροχρόνιους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ -που σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο θα κινούνται στο 1% κατά μέσο όρο έως το 2038-, η κυβέρνηση σπατάλησε τη μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης για αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος της χώρας.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, τι μηνύματα θα απευθύνετε και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης; Θα υπάρξει κάποιο κάλεσμα για συγκλίσεις;

Το ΠΑΣΟΚ έκανε πολλά βήματα μπροστά τα τελευταία χρόνια. Μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα.

Είμαι αισιόδοξος και είμαι αισιόδοξος γιατί ο κόσμος θέλει μια άλλη πολιτική. Οι πολίτες έχουν κουραστεί και έχουν απογοητευτεί από την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Τα πράγματα δυστυχώς δεν πηγαίνουν καλά, με τις ανισότητες να ανεβαίνουν ραγδαία.

Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι είμαστε ένα κόμμα ανοιχτό για όλους τους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν αδιέξοδο με τη σημερινή κυβερνητική επιλογή και ζητούν εναγωνίως μια αλλαγή συσχετισμών, μια κυβερνητική εναλλακτική. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχω δεσμευτεί για ένα ανοιχτό πολιτικό Συνέδριο που θα φέρει κοντά μας τις κοινωνικές δυνάμεις τόσο από τον χώρο του Κέντρου όσο και από τον χώρο της Αριστεράς.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου