Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Το χάος της Αγγλίας και η ταπείνωση από την Ελλάδα

 


Το θεατρικό έργο που έσπασε ταμεία πριν από είκοσι χρόνια ανέβηκε ξανά, με άλλους πρωταγωνιστές και νέο σκηνοθέτη, αλλά με την ίδια επιτυχία. Η φλόγα της πρωταθλήτριας Ευρώπης άναψε ξανά, επιβάλλοντας σιωπητήριο στο Γουέμπλεϊ σε μια ιστορική βραδιά. Πρώτα γκολ στο ιστορικό γήπεδο, πρώτη νίκη (2-1) επί της Αγγλίας.

Τα Τρία Λιοντάρια τα οποία ο Βαγγέλης Παυλίδης μεταμόρφωσε σε γατάκια και η Γαλανόλευκη που μας θύμισε γιατί κάποτε ανέβηκε στον Ολυμπο.

Ταπεινή απέναντι στους αλαζόνες, σκληρή σαν ατσάλι και με ψυχή βαθιά, που διόρθωνε τις ατέλειες, έδινε ανάσες στα πνευμόνια και έβγαζε φτερά στα πόδια.

Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ομάδα με τόσο χαμηλή θέση στο ranking της FIFA (48η) που νικά την Αγγλία σε επίσημο παιχνίδι στην έδρα της και η πρώτη μετά τη Β.Ιρλανδία (116η) από τον Σεπτέμβριο του 2005.

12 βαθμοί

Το πιο σημαντικό: η νίκη στο Γουέμπλεϊ της δίνει 12 βαθμούς στη βαθμολογία της παγκόσμιας ομοσπονδίας με τους οποίους ανεβαίνει στην 22η θέση μεταξύ των ομάδων της UEFA γεγονός που τη βοηθά να πλασαριστεί, προς το παρόν, στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αν επίσης, κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλό της προβιβάζεται αυτόματα στην 1η κατηγορία και αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ των προκριματικών του Μουντιάλ, αν δεν περάσει απευθείας.

Ο αγγλικός Τύπος αποδομεί τον Λι Κάρσλεϊ γιατί υποτίμησε τη δύναμη της ελληνικής ομάδας και έπαιξε φουλ επίθεση χωρίς ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσει σέντερ φορ καλύπτοντας τη θέση του απόντος τραυματία Χάρι Κέιν.

O Κάρσλεϊ δικαιολογήθηκε ό,τι προσπάθησε να κάνει κάτι διαφορετικό, έναν πειραματισμό, υπερφορτώνοντας τη μεσαία γραμμή.

Ωστόσο δεν έπεισε, με τον Τύπο να του υπενθυμίζει πως η Ελλάδα νίκησε δίκαια, πως ο μήνας του μέλιτος τελείωσε, ό,τι η ομάδα του δεν είχε τον έλεγχο με ή χωρίς την μπάλα πως απέτυχε το πείραμα χωρίς επιθετικό και πως θα πρέπει να βρει άμεσα τον διάδοχο του Κέιν.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος των Times: «Η χαοτική ομάδα του Λι Κάρσλεϊ ταπεινώθηκε στο Γουέμπλεϊ».

Σίγουρα οι Αγγλοι θα σκέφτηκαν πως θα ήταν καλύτερα να είχε αναβληθεί τελικά το παιχνίδι σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ, τον οποίον πάντως τίμησαν όπως του άξιζε οι φίλοι και συμπαίκτες του.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου