Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Ποιος αρχίζει να κινεί τα νήματα στο Μπάκιγχαμ μετά τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνου

 


Ο βασιλιάς Κάρολος δίνει μάχη για τη ζωή του, αλλά και για να διατηρήσει την εξουσία μετά τη διάγνωση με τον καρκίνο, ωστόσο ένα κοντινό του πρόσωπο φέρεται να τον αψηφά, εκμεταλλευόμενο τη νέα κατάσταση για να ελέγξει τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με όσα έγραψε η New York Post, ο διάδοχος του θρόνου και γιος του Γουίλιαμ, μαζί με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον φαίνεται να σηκώνουν κεφάλι για να βγουν μπροστά, την ώρα που ο Βρετανός μονάρχης υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες.

Ως σημάδι, το δημοσίευμα έφερε ως παράδειγμα το βίντεο που δημοσίευσε η πριγκίπισσα πριν από ένα μήνα, όταν ολοκλήρωσε τη θεραπεία για τον καρκίνο που αντιμετωπίζει. Φαινομενικά, η ανάρτηση που έκανε στην πλατφόρμα Χ έμοιαζε ως ένα μήνυμα θάρρους και ελπίδας.

Ο βασιλιάς Κάρολος

«Στην πραγματικότητα όμως, έδειχνε μια νέα γενιά γαλαζοαίματων, χωρίς αναφορά στο παρελθόν και το πιο βασικό: Δεν έλαβε ποτέ την άδεια του Καρόλου, αντιθέτως δεν ρωτήθηκε καν αν έδινε έγκριση, παρότι έπρεπε», έγραψε το δημοσίευμα επικαλούμενο τον Βρετανό βασιλικό συντάκτη Tom Sykes της The Daily Beast.

Επίσης, ο Sykes σημείωσε ότι στο βίντεο που δημοσίευσε η σύζυγος του Γουίλιαμ, παρουσιάζει η οικογένεια της «με στερεοτυπικό τρόπο μέχρι αηδίας», ενώ εμφανίζονται και οι γονείς της, που δειπνούν με τα εγγόνια. Ωστόσο, απουσιάζει ο πεθερός της, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτόν, πόσο μάλλον όταν πολεμάει και ο ίδιος με τον καρκίνο.

Φίλος της βασίλισσας Ελισάβετ, σχολιάζοντας την κατάσταση επέρριψε ολόκληρη την ευθύνη στον Γουίλιαμ, τονίζοντας ότι εκμεταλλεύεται τα γεγονότα για να πριονίσει τη θέση του πατέρα του, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει διεκδικητής, καθώς ο αδερφός του Χάρι αποκληρώθηκε από τη βασιλική οικογένεια.

Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

«Πρέπει να λυπάσαι τον Κάρολο. Τον σνομπάρει ο γιος και κληρονόμος του, ο οποίος εκμεταλλεύεται στο έπακρο μια μεταβαλλόμενη δυναμική εξουσίας, ενώ ο ίδιος παλεύει γενναία, μέσω του καρκίνου, για να διατηρήσει την κληρονομιά της μητέρας του για λίγο ακόμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Μια ερώτηση που έχω κάνει στον εαυτό μου χιλιάδες φορές: “Ποιος θα ήθελε ποτέ τη δουλειά του;” Πραγματικά, είναι για λύπηση. Δίνει μάχη για τη ζωή του, για να κρατήσει την κληρονομιά της οικογένειας του, ενώ θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο και τα δικά του πρόσωπα τον προδίδουν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου