Μοιάζει δύσκολος συνδυασμός, αλλά όχι ακατόρθωτος.
Το παραδοσιακό αυτό δίδυμο «μπακαλιάρος-σκορδαλιά» είναι must την 25η Μαρτίου, συνδυάζοντας τη δυνατή γεύση της σκορδαλιάς με την τραγανότητα του μπακαλιάρου, αφού συνήθως τον προτιμάμε τηγανητό σε κουρκούτι.
Αυτός ο γευστικός συνδυασμός μοιάζει δύσκολο task ως προς την επιλογή του σωστού κρασιού, αλλά όχι αδύνατη.Η καλύτερη επιλογή είναι ένα λευκό, ξηρό κρασί με υψηλή οξύτητα, που θα ισορροπήσει τη λιπαρότητα του τηγανισμένου ψαριού και θα «καθαρίσει» τον ουρανίσκο από το σκόρδο. Ένα Ασύρτικο από τη Σαντορίνη είναι ιδανικό, καθώς η μεταλλικότητα και η δροσερή οξύτητά του ταιριάζουν άψογα με το πιάτο. Εξίσου καλή επιλογή είναι μια Μαλαγουζιά, που με τα αρωματικά της στοιχεία μπορεί να δώσει μια πιο στρογγυλή και φρουτώδη νότα στο γεύμα.

Αν προτιμάτε κάτι πιο ιδιαίτερο, ένα Μοσχοφίλερο από την Αρκαδία, με τα ανθικά και εσπεριδοειδή αρώματά του, μπορεί να απαλύνει την ένταση της σκορδαλιάς. Εναλλακτικά, ένα Sauvignon Blanc με υψηλή οξύτητα θα λειτουργήσει εξίσου καλά.
Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν ερυθρό κρασί, μπορούν να επιλέξουν ένα ελαφρύ και δροσερό ερυθρό, όπως ένα Λημνιό ή ένα Pinot Noir, που δεν θα υπερκαλύψει τις γεύσεις του φαγητού.
Γενικά, το κρασί μπορεί να συνοδεύσει τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, αρκεί να έχει τη σωστή ισορροπία οξύτητας και αρωμάτων, ώστε να συμπληρώνει το πιάτο αντί να το ανταγωνίζεται. Αν, όμως, θέλετε να το πάτε ακόμη πιο παραδοσιακά και συντηρητικά, αφήστε το κρασί και προτιμήστε την μπίρα.
naftemporiki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου