Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Μικρή μείωση του προβαδίσματος Κλίντον



Δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και στον απόηχο της επαναφοράς στο προσκήνιο της υπόθεσης των email της Χίλαρι Κλίντον, η διαφορά της υποψήφιας των Δημοκρατικών έναντι του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ καταγράφει μικρή πτώση σε εθνικό επίπεδο, στο 44,9% στην πρόθεση ψήφου έναντι 41,1% του μεγιστάνα, σύμφωνα με τον μέσο όρο των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

Η πρώην Πρώτη Κυρία, η οποία παραμένει το φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης, επέστρεψε σήμερα στην Φλόριντα, την πολιτεία-κλειδί στην κούρσα για το Λευκό Οίκο. Το προβάδισμά της εκεί μειώθηκε βάσει του μέσου όρου των τελευταίων δημοσκοπήσεων, στο +0,8% σύμφωνα με το Real Clear Politics. Μάλιστα μια νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα κατέδειξε ότι ο αντίπαλός της του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ θα επικρατήσει με ποσοστό 46% έναντι 42% της πρώην υπουργού Εξωτερικών (New York Times Upshot/Siena College).
Σε αυτό το πλαίσιο, το στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον συνεχίζει να εξαπολύει τα βέλη του εναντίον του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, που καταφέρει να φέρει τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση ανακοινώνοντας την Παρασκευή την επανέναρξη της έρευνας για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της πολιτικού των Δημοκρατικών.
Ο Κόμεϊ δεν υπεισήλθε σε καμία λεπτομέρεια για την υπόθεση στην επιστολή που απέστειλε στην ηγεσία του Κογκρέσου. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει κανείς εάν η ανακάλυψη νέων email είναι σημαντική ή όχι.
«Πρόκειται για μια ενέργεια χωρίς προηγούμενο που αντιτίθεται στην πολιτική των υπουργείων Δικαιοσύνης, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων» κατήγγειλε σήμερα ο επικεφαλής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον Τζον Ποντέστα, επιβεβαιώνοντας ότι ο διευθυντής του FBI «αγνόησε τις συστάσεις των υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης». Ο Ποντέστα υπενθύμισε ότι αυτό το υπουργείο, στο οποίο ανήκει το FBI, παραδοσιακά δεν «παρεμβαίνει σε μια εκλογική αναμέτρηση, 11 ημέρες πριν από τις εκλογές».
Και η ίδια άλλωστε η Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε χθες «περίεργη» και «βαθιά ανησυχητική» την συμπεριφορά του Τζέιμς Κόμεϊ, τον οποίο είχε προτείνει για την θέση αυτή το 2013 ο Μπαράκ Ομπάμα.
Αισιοδοξία στο στρατόπεδο του Τραμπ
REUTERS/CARLO ALLEGRI
Η Χίλαρι Κλίντον «μπορεί να πάρει τηλέφωνο την φίλη της και στενή συνεργάτιδα Χούμα Αμπεντίν και να της ζητήσει σήμερα να της πει το περιεχόμενο των email» δήλωσε από την πλευρά της η διευθύντρια της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ Κελιάν Κόνγουεϊ στο Fox. Το στρατόπεδο του μεγιστάνα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο του την εν λόγω υπόθεση. Ο Τραμπ έκανε άλλωστε λόγο το Σάββατο για το «μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από το Γουότεργκεϊτ». 
«Αυτή τη στιγμή προηγούμαστε σε πολλές δημοσκοπήσεις, πολλές εκ των οποίων διεξήχθησαν πριν από την ανακοίνωση για την ποινική έρευνα» έγραψε στο Twitter. «Θα εκπλήξουμε όλο τον κόσμο και θα κερδίσουμε τις εκλογές» υπογράμμισε η Κόνγουεϊ.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου