Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Γαλλοϊαπωνικός έρωτας

Από την έντυπη έκδοση
Του Γιάννη Κανουπάκη
jkan@naftemporiki.gr
Μετά το ντεμπούτο του στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, ακολούθησε η παρουσίασή του και στην έκθεση Αυτοκινήτου της Αθήνας. Πρόκειται, όντως, για ένα ολοκαίνουργιο, από κάθε άποψη, Micra, που ξεφεύγει απ’ ό,τι ξέραμε έως τώρα. Το νέο Nissan Micra θα κατασκευάζεται στη Γαλλία και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2017.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με την επιτυχή υλοποίηση ενός ακόμη project Nissan - Renault (ή… μήπως Renault - Nissan;).
Σχεδιαστικά και μόνο σε πάει «αλλού» και ευτυχώς έχει πάρει πολλά από το «αδελφό» Clio. Είναι χαμηλότερο, ευρύτερο και μακρύτερο από τους προκατόχους του και έχει περισσότερο εσωτερικό χώρο. Επίσης επωφελείται από μικρότερου κυβισμού κινητήρες turbo, σε συνδυασμό με ένα ευέλικτο πλαίσιο που εξοπλίζεται από ένα πλήρες πακέτο καινοτόμων χαρακτηριστικών ασφαλείας. Τα σχεδιαστικά στοιχεία περιλαμβάνουν τη χαρακτηριστική μάσκα V, απ’ όπου η αιχμηρά χαρακτηριστική σχεδιαστική γραμμή διαγράφεται ως το πίσω άκρο, τα φώτα σχήματος μπούμερανγκ και τη νέα οροφή -ένα ακόμα σχέδιο που φέρει την υπογραφή της Nissan- αποπνέοντας μια αέρινη αίσθηση. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται οι κρυμμένες χειρολαβές στις πίσω πόρτες, αλλά και μια εκτεταμένη σχεδιαστική γραμμή οροφής που -ενσωματώνοντας μια αεροτομή- προσδίδει οφέλη τόσο στην αεροδυναμική όσο και στην αισθητική του αυτοκινήτου.
Η μοναδική εμφάνιση του νέου Micra συνδυάζεται με μια επιλογή από δέκα μοναδικά και ζωντανά εξωτερικά χρώματα, περιλαμβανομένου και του Energy Orange. Πρόσθετες εξωτερικές και εσωτερικές επιλογές εξατομίκευσης επιτρέπουν τη δημιουργία 125 διαφορετικών παραλλαγών.
Το νέο μοντέλο είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Nissan στην κατηγορία Β που προσφέρει ένα τόσο εκτεταμένο σύνολο προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας, διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις, κάνοντας πράξη το όραμα της Nissan για την ευφυή οδήγηση (Nissan Intelligent Driving). Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, το νέο Micra αρχικά θα διατίθεται με έναν 0,9 λίτρου υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, καθώς και με τον diesel 1,5 λίτρου, αμφότεροι με απόδοση 90 ίππων. Στην γκάμα επιλογών θα ενταχθεί σύντομα και ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 1,0 λίτρου και απόδοσης 73 ίππων. Οι κινητήρες αυτοί, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική αεροδυναμική του νέου Micra, σηματοδοτούν για τη Nissan ένα ακόμη βήμα εμπρός στην κατεύθυνση του οράματος Nissan Intelligent Power.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου