Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Παιχνίδια με... «καμένα» χαρτιά από τους ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό


paixnidia-me-kamena-xartia-apo-tous-anel-sto-skopiano

Σε μια ακόμη πολιτική ακροβασία επιδίδονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιχειρώντας να κρύψουν τις σοβαρές αντιφάσεις που κρύβει η στάση τους στο θέμα των Σκοπίων. Μετά την κοινή συνεδρίαση που πραγματοποίησε η ΚΟ και η εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, ο υπουργός Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ έσπευσε να διαψεύσει τα σενάρια που τον ήθελαν να είναι έτοιμος να αποχωρήσει εάν έρθει στη Βουλή σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία», δηλώνοντας ότι θα τιμήσει μέχρι το τέλος τη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δήλωσε ότι η θέση των ΑΝΕΛ κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» παραμένει στο ακέραιο, ενώ τόνισε ότι αν και ο ίδιος θα λείπει σε ταξίδι, στελέχη των ΑΝΕΛ και μέλη της οικογένειάς του θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής ως πολίτες. Δεν απαιτείται ιδιαίτερο πολιτικό κριτήριο για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της αντίφασης της στάσης του συγκυβερνώντος κόμματος. Ο υπουργός Άμυνας ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να υπερβεί αυτήν την αντίφαση από την πορεία των ίδιων των διαπραγματεύσεων. «Δεν πιστεύω ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις», σημείωσε ο κ. Καμμένος, υπονοώντας ότι κατά την εκτίμησή του το όλο θέμα θα καθυστερήσει και έτσι δεν θα αναγκαστεί να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένης λύσης στη Βουλή.
Μετά τις δηλώσεις Καμμένου, το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να δημοσιοποιήσει ένα «πανηγυρικό» σχόλιο, με το οποίο «ξόρκιζε» τα όποια σενάρια αποσταθεροποίησης. Το γεγονός, ωστόσο, παραμένει ότι το Σκοπιανό προκαλεί και θα προκαλεί σοβαρές τριβές εντός της συγκυβέρνησης μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Τελευταίο κρούσμα οι τοποθετήσεις του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος δείχνει να επιμένει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Και με την κυβέρνηση και με τις διαδηλώσεις

Και λύση χωρίς τον όρο «Μακεδονία» και παραμονή στην κυβέρνηση θέλει ο Πάνος Καμμένος, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ.
«Εμπιστευόμαστε τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευθεί, επιθυμούμε λύση, αλλά με τον απαράβατο όρο που εμείς θέτουμε», ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος, στις δηλώσεις του.
Αναφερόμενος στην κυβερνητική συνεργασία, ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε: «Οι ΑΝΕΛ κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και αυτή την έντιμη συμφωνία θα την τιμήσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι το τέλος της τετραετίας». «Θεωρούμε ότι σε σύντονο χρονικό διάστημα ο κόσμος θα αντιληφθεί τη σημασία αυτής της συνεργασίας», πρόσθεσε και απάντησε στη ΝΔ αφήνοντας αιχμές: «Σε εκείνους που κάνουν σενάρια αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η δική μας θέση είναι καθαρή. Εκείνοι είναι που πρέπει να αποφασίσουν με ποια πολιτική είναι. Με τις θέσεις του Βουκουρεστίου, τη θέση του κ. Καραμανλή ή τη θέση που εκφράζει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης; Ας λύσουν αυτοί τα προβλήματά τους και ας παρακολουθήσουν το κυβερνητικό έργο».
Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε πάντως απαισιόδοξος ως προς το χρονικό πέρας των διαπραγματεύσεων. Δεν πιστεύω ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις», σημείωσε, ενώ τόνισε πως μέλη των ΑΝΕΛ ως πολίτες θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια καθώς αυτά βοηθούν στη διαπραγμάτευση. 
«Ο λαός ανεξάρτητα από ιδεολογικές τοποθετήσεις θα είναι εκεί, δεν νομίζω ότι ο Μίκης είναι ακροδεξιός, ή ότι υπάρχει πολιτική ταμπέλα στο συλλαλητήριο.  Είναι Έλληνες πολίτες που βοηθούν τη διαπραγμάτευση. Μέλη των ΑΝΕΛ ως πολίτες θα πάνε, εγώ θα λείπω στο εξωτερικό η οικογένειά μου, όμως θα είναι εκεί».

Οι πανηγυρισμοί του Μαξίμου

Με πανηγυρικό τρόπο σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι θα τηρήσει μέχρι τέλους τη συμφωνία του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν:
«Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου βάζουν οριστικά τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης διάφορων καλοθελητών του παλιού πολιτικού συστήματος». Και προσέθεταν: «Όσο και αν κάποιοι δε θέλουν, θα είναι αυτή η κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Συνεχίζουμε».

Oι κόντρες των βουλευτών

Νέα επίθεση κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των Σκοπίων εξαπέλυσε το πρωί της Δευτέρας ο Δημήτρης Καμμένος. «Αντέδρασα εγώ και είπα ένα πρωί κάτι για κάποιον; Είναι δυνατόν να βάζει χέρι στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Μπαλαούρας; Είναι δυνατόν ο κ. Σκουρλέτης να μας λέει να προσέχουμε και να μην πάμε στο συλλαλητήριο; Τι είναι, ο δάσκαλος με τον μαθητή να μας μαλώνει; Εδώ έχουμε μια συνεργασία. Εκτός αν έχει μια κρυφή χαρά ο Μπαλαούρας και θέλει να παραδώσει την Μακεδονία» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στον ΑΝΤ1.
Η στάση του Δ. Καμμένου στο θέμα προκαλεί την τελευταία περίοδο σοβαρές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δηλώσεις του κ. Φίλη.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου, τόνισε: "Έχει μία προδιάθεση ακροδεξιάς ο κ. Δημήτρης Καμμένος, δεν ξέρω με ποιους συνομιλεί. Εγώ αντιμετωπίζω εν συνόλω τους ΑΝΕΛ με τον Πρόεδρο τον κ. Καμμένο. Πιστεύω παρά τις διαφωνίες και τις αποκλείσεις μας, έχουν μία υπεύθυνη στάση στο θέμα της πολιτικής σταθερότητας", σημείωσε ο κ. Φίλης.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου