Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Αταίριαστος έρωτας που αποδεικνύει ότι όλα είναι δυνατά



Ο αιώνιος μύθος του δημιουργού που ερωτεύεται το δημιούργημά του ζωντανεύει με χιούμορ και ανατροπές μέσα από έναν «αταίριαστο» έρωτα, που αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά και όλα είναι δυνατά, όταν ακολουθούμε αυτό που προστάζουν η καρδιά και τα όνειρά μας.

Αποτελώντας παγκόσμια επιτυχία στο θέατρο, αλλά και στη μεγάλη οθόνη με την υποψήφια για Όσκαρ κινηματογραφική της μεταφορά, η ερωτική κωμωδία του Γουίλι Ράσελ, «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα», παρουσιάζεται σε μια σύγχρονη απόδοση της Λίλιαν Δημητρακοπούλου και σκηνοθεσία του Δάνη Κατρανίδη, ο οποίος αναλαμβάνει και την ερμηνεία, με την Παναγιώτα Βλαντή στο πλάι του, στο θέατρο Πόλη (Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87 -  πλ. Βικτωρίας).
Όλοι επιθυμούμε, αλλά λίγοι τολμούν
Πρόκειται για ένα έργο βαθιά κοινωνικό και πολιτικό, το οποίο θίγει περίτεχνα τα κακώς κείμενα και τους προβληματισμούς για την κοινωνία και την εκπαίδευση, που χαρακτηρίζουν την εποχή που συνεχίζουμε να διανύουμε ακόμα και σήμερα: ταξική αδικία, ανεπάρκεια του εκπαιδευτικού συστήματος που δεν προάγει το κριτικό πνεύμα, αναγκαία εσωτερική διαδικασία αυτοβελτίωσης για το ατομικό και ευρύτερο καλό. Η αλλαγή και η μεταμόρφωση, που όλοι επιθυμούμε, αλλά λίγοι κατορθώνουν, συντελείται μπροστά στα μάτια των θεατών μέσα από τη διάδραση δύο προσώπων, που, στο τέλος του έργου, δεν θα είναι ποτέ πια τα ίδια.
Μοιραία συνάντηση με απρόσμενη εξέλιξη
Ήρωες του έργου είναι η Ρίτα, μια νεαρή κομμώτρια από το Λίβερπουλ, και ο Δρ. Φρανκ Μπράιαντ, ένας Καθηγητής Πανεπιστημίου. Εκείνη, δυσαρεστημένη από τη βαρετή καθημερινότητα της δουλειάς της, αλλά και την κοινωνική ζωή της, γράφεται στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ο Φρανκ, μεγαλύτερος σε ηλικία και επίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου, δέχεται να αναλάβει το μάθημα ως ένα συμπλήρωμα στο εισόδημά του.
Η συνάντηση και η γνωριμία τους θα έχει έναν βαθύ αντίκτυπο και στους δύο. Ο Φρανκ εντυπωσιάζεται από τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνειά της και αναγκάζεται να επανεξετάσει τις απόψεις του για τη ζωή, ενώ η Ρίτα συνειδητοποιεί ότι η διδασκαλία του τής ανοίγει νέους ορίζοντες για μια διαφορετική ζωή, που, σταδιακά, τη γεμίζει αυτοπεποίθηση. Έτσι, η μοιραία τους συνάντηση θα έχει απρόσμενη εξέλιξη και για τους δύο.
Ταυτότητα παράστασης
Απόδοση: Λίλιαν Δημητρακοπούλου, σκηνοθεσία: Δάνης Κατρανίδης, σκηνικό: Γιώργος Πάτσας, συνεργάτης σκηνογράφος: Τότα Πρίτσα, κοστούμια: Βάσια Τζοτζοπούλου, μουσική επιμέλεια - σύνθεση: Θοδωρής Ξενάκης, φωτισμοί: Σπύρος Ζαχαρής, φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου, βοηθός σκηνοθέτη: Διονύσης Χριστόπουλος, παραγωγή: θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη, διεύθυνση παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη. Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης και Παναγιώτα Βλαντή.
Πληροφορίες
Θέατρο Πόλη: Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87 -  πλ. Βικτωρίας, τηλ.: 211 1828900. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή: 18:00, Πέμπτη: 19:00, Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00 και 21:00. Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά (με διάλειμμα). Παράταση παραστάσεων και μετά το Πάσχα, έως 29 Απριλίου. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 18 ευρώ, μειωμένο (έως 18 ετών, φοιτητές, άνω των 65 ετών και ανέργων): 13 ευρώ, Πέμπτη και Σάββατο απόγευμα: γενική είσοδος: 15 ευρώ, ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου