Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Το Περιστέρι έβαλε τέλος στο «πράσινο» αήττητο



Στο Περιστέρι έμελλε να παύσει το αήττητο του Παναθηναϊκού στη φετινή Α1 Ανδρών. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη νίκησε τους «πράσινους» με 80-72 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, παρότι έπαιξε χωρίς τον κόσμο της, λόγω τιμωρίας.

Για τον πρωταθλητή Ελλάδας, που έχασε ύστερα από 70 σερί νίκες στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, καταλυτική αποδείχθηκε η απουσία του Νικ Καλάθη, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής για να ξεκουραστεί αλλά και να προφυλαχθεί ενόψει του «τελικού» της Ευρωλίγκας με την Μπουντούτσνοστ.
Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, προηγούμενος με 22-20 στο πρώτο δεκάλεπτο και 45-36 στο ημίχρονο, εγκλωβίζοντας την ομάδα των δυτικών προαστίων με την άμυνά του.
Στην επανάληψη, όμως, το σκηνικό διαφοροποιήθηκε. Το Περιστέρι «έσφιξε» την άμυνά του, ο Μπέντιλ άρχισε να σκοράρει και η διαφορά μειώθηκε γρήγορα στους 3 πόντους (46-49), για να γράψει το 55-60 στο 30΄ ο Γκιστ με buzzer beater.
Στην τέταρτη περίοδο μίλησε η πείρα και η κλάση του Βασιλόπουλου, που με δικά του τρίποντα βοήθησε τους γηπεδούχους να τρέξουν επιμέρους σκορ 11-2 και να προσπεράσουν με 66-62 στο 33΄.
Ο Κιλπάτρικ ισοφάρισε (66-66), ο Μπέντιλ έδωσε προβάδισμα εκ νέου (71-69) και στη συνέχεια ανάλαβε δράση ο Γκρέι, που με πολύ μεγάλα σουτ έγραψε το 78-70 στα 50΄΄ πριν τη λήξη, σφραγίζοντας μια νίκη που σηματοδοτεί την επιστροφή της ομάδας του στους «μεγάλους» του ελληνικού μπάσκετ.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου