Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Ακάρ: Έως την άνοιξη του 2020 η ανάπτυξη των S-400



Έως την άνοιξη του 2020 αναμένεται να διαρκέσουν οι εργασίες που απαιτούνται για να τεθούν σε ετοιμότητα τα αντιπυραυλικά συστήματα S-400 που αγόρασε η Τουρκία από τη Ρωσία, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ .
«Οι εργασίες, μετά τις οποίες τα συστήματα αυτά αντιπυραυλικής άμυνας (S-400) θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία, θα συνεχισθούν έως την άνοιξη του 2020», δήλωσε χαρακτηστικά ο Ακάρ.

Παρόμοια δήλωση έκανε και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, κατά την διάρκεια του ασιατικού – αυστραλιανού φόρουμ ελικοπτέρων που πραγματοποιείται στην Άγκυρα.
Ο Ντεμίρ δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία υλοποιεί πλήρως τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συνεργασίας που αφορά στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών 5ης γενιάς F-35. «Η Τουρκία δεν ταλαντεύεται στο ζήτημα αυτό. Συνεπώς αν οι περαιτέρω πρωτοβουλίες των ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, τότε η Άγκυρα θα συνεχίσει την συνεργασία», δήλωσε ο Ντεμίρ, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία ποτέ δεν είχε αρνητική προσέγγιση στο ζήτημα αυτό.
Παράλληλα, ο Ντεμίρ υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να εξετάσει νέες προτάσεις για την αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot, εφόσον τέτοιες προτάσεις γίνουν κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται πως για το θέμα των S-400 αναφέρθηκε ο προταθείς από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ρωσία, Τζον Σάλιβαν, ο οποίος σημείωσε πως η αμερικανική κυβέρνηση προς το παρόν δεν μπορεί να πείσει την τουρκική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αξιοποίηση των αντιπυραυλικών συστημάτων.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, TASS, Anadolu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου